Asortarea pantofilor cu pantalonii: scurt ghid de stil pentru barbati

Asortarea pantofilor cu pantalonii: scurt ghid de stil pentru barbati
Timp de citit: 4 minute

Barbatii din lumea intreaga se intreaba, cel mai probabil, care sunt pantofii potriviti pentru tinuta lor. In primul rand, trebuie sa acorzi multa atentie asocierii de culori si ce anume porti in functie de evenimentul la care urmeaza sa participi. Fie ca esti pasionat de moda si vrei sa iti completezi garderoba, fie ca esti un amator, acest ghid te va ajuta sa faci alegerile potrivite. Daca si tu pierzi timp pretios din ziua ta incercand sa gasesti combinatia potrivita, citeste in continuare acest articol.

Cuprins:

  1. Asortarea pantofilor cu pantalonii in functie de culoare
  2. Asortarea pantofilor cu pantalonii in functie de eveniment

Intrebari si raspunsuri frecvente despre asortarea pantofilor cu pantalonii

1. Asortarea pantofilor cu pantalonii in functie de culoare

Incaltamintea este unul dintre cele mai importante elemente ale oricarei tinute. Alegerea combinatiilor potrivite nu este intotdeauna o sarcina usoara, de aceea, majoritatea barbatilor aleg sa poarte culori clasice, atat pentru pantofi cat si pentru restul tinutei. Costumele, camasile si pantofii in nuante universale sunt articole vestimentare in care orice barbat arata elegant si stilat. Descopera in continuare cele mai comune nuante de pantofi si cum se asorteaza corect cu pantalonii:

Pantofi negri: in aproape orice situatie, pantofii negri sunt cea mai inteligenta alegere. Asortarea pantofilor cu pantaloni negri este una dintre cele mai sigure alegeri. Un costum gri deschis, o camasa alba si pantofi negri intr-o combinatie eleganta, discreta si masculina, care arata bine pe orice barbat. Daca vrei un stil mai casual, nu ezita sa porti pantofii negri cu blugi.

Pantofi maro: nuantele de maro sunt extrem de versatile si, cu siguranta, exista un model potrivit pentru fiecare tinuta pe care o ai in minte. Cu cat mai deschisa este nuanta pantofilor, cu atat tinuta pare mai relaxata. Totusi, nuantele inchise de maro se potrivesc de minune cu camasile indigo si cu pantalonii verzi. Daca vrei sa adopti un stil casual, poti purta pantofii maro cu o pereche de blugi inchisi la culoare si o camasa galbena sau o pereche de pantaloni gri.

 

2. Asortarea pantofilor cu pantalonii in functie de eveniment

Un om este martorul mai multor momente speciale de-a lungul vietii lui – botez, cununie sau nunta, pentru fiecare in parte ai nevoie de o tinuta. Nu rata ocazia sa arati impecabil, indiferent de evenimentul la care participi. Alege sa ai in garderoba ta costume si accesorii care ti se potrivesc. Descopera cum sa asortezi pantofii cu restul tinutei tale, in functie de eveniment:

Nunta

La un eveniment formal cum este nunta, trebuie sa arati bine din cap pana in picioare. Indiferent de rolul tau la acest eveniment, specialistii recomanda sa porti un costum si o pereche de pantofi negri, la care sa adaugi o camasa alba, desigur. Nu exagera cu accesorizarea, un papion si o batista sunt cele mai sigure alegeri.

Intalnire de afaceri

In lumea oamenilor de afaceri, cea mai comuna culoare pentru costum este bleumarin, iar la acest costum nu se pot asorta mai bine decat niste pantofi negri.

Botez

Desi ai crede ca poti purta acelasi costum de la nunta, botezul este un eveniment formal, dar putin mai permisiv in ceea ce priveste codul vestimentar. Exprima-ti personalitatea cu o vesta in carouri si o cravata roz, cu o camasa alba, pantaloni gri si pantofi negri.

Nu iti fie frica sa faci combinatii mai putin comune. Tendintele modei sunt schimbatoare, asa ca, cel mai important lucru este sa te simti bine si sa iti exprimi personalitatea. Alege ceea ce ti se potriveste in functie de evenimentul la care participi si tine cont de asortarea corecta a culorilor pantofilor cu restul tinutei. Chiar daca nu vrei sa iesi din zona de confort, nu uita ca nuantele clasice sunt sigure, elegante si extrem de masculine.

 Intrebari si raspunsuri frecvente despre asortare pantofilor cu pantalonii

Cat de lungi trebuie sa fie pantalonii?

Regula clasica spune ca tivul pantalonului de costum trebuie sa atinga partea superioara a pantofului, astfel incat acestia sa iasa in evidenta. Roaga-ti croitorul sa inchida tivul pantalonilor, in functie de inaltimea ta.

Ce pantofi ar trebui sa aiba un barbat in garderoba?

In functie de stilul tau, poti alege din cele mai cunoscute modele de pantofi: oxford, derby, brogue tenisi, mocasini, ghetele Chelsea sau cizme de piele.

Care este diferenta dintre pantofii scumpi si pantofii ieftini?

Cand investesti in pantofi de inalta calitate, acestia vor dura mai mult in timp si vor fi mai confortabili decat pantofii fabricati din materiale ieftine.

Sursa foto: gama.ro


 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!