Black tie dress code – masculinitate si rafinament in alb si negru

Black tie dress code – masculinitate si rafinament in alb si negru
Timp de citit: 4 minute

Atunci cand esti invitat la un eveniment in care se cere un dress code black tie, stii clar ca trebuie sa abordezi o tinuta eleganta. Cu toate acestea, alegerea costumului nu este chiar atat de simpla. Exista o serie de reguli pe care trebuie sa le respecti si doar anumite piese vestimentare se potrivesc in acest context.

In acelasi timp, sunt petreceri care nu mentioneaza un anumit cod vestimentar, ci, prin natura lor, impun acest stil. Prin urmare, este esential sa stii cum sa te imbraci  atunci cand urmeaza sa ai o astfel de ocazie si, mai ales, sa stii cand trebuie sa optezi pentru acest outfit.

Cuprins

1. La ce evenimente trebuie sa abordezi un black tie dress code?

1.1 Aniversari

1.2 Ceremonii

1.3 Nunti sau botezuri

2. Din ce este compusa o tinuta incadrata intr-un dress code black tie pentru barbati?

2.1 Sacoul este cea mai importanta piesa

2.2 Obligatoriu camasa alba

2.3 Papioane si butoni

2.4 Pantofi negri

2.5 Pantaloni negri in ton cu sacoul

1. La ce evenimente trebuie sa abordezi un black tie dress code?

Deoarece este un stil elegant, petrecerile la care trebuie sa abordezi aceasta tinuta sunt, de obicei, unele de tip formal. Cu toate acestea, la unele se impune o astfel de imbracaminte, iar la altele, este optionala.


 

1.1 Aniversari

Daca participi la o aniversare, ia in considerare urmatoarele aspecte:

– Cine este persoana sarbatorita?

– Ce relatie ai cu aceasta?

– In ce locatie se desfasoara petrecerea?

– Exista o tematica de tipul black tie?

Astfel, daca mergi la ziua de nastere a unui prieten sau a unei rude apropiate, astfel de haine nu sunt obligatorii si chiar pot fi evitate. In schimb, daca cel aniversat este un partener de afaceri sau cineva cu care ai o relatie formala sau profesionala, indicat ar fi optezi pentru un dress code de tip black tie, mai ales daca locatia este una eleganta, precum un restaurant select.


 

1.2 Ceremonii

Poate fi decernarea unor premii, o lansare de film sau de carte sau un simplu bal. Chiar daca sunt momente speciale de sarbatoare, ele se incadreaza in tiparul formal si, de cele mai multe ori, trebuie sa respecti regulile vestimentare impuse. Nu uita sa porti o camasa de ceremonie, pentru ca aceasta are un croi deosebit, diferita fata de unul clasic.

1.3 Nunti sau botezuri

Prima regula la astfel de evenimente este sa ai un outfit elegant. Totusi, pentru a sti cu exactitate care sunt limitele, poti lua in considerare aceleasi aspecte ca in cazul aniversarilor. Nu uita ca sunt nunti sau botezuri cu petrecere tematica, unde acest tip de dress code este anuntat in avans.


 

2. Din ce este compusa o tinuta incadrata intr-un dress code black tie pentru barbati?

In cazul femeilor, tinuta black tie este mai flexibila si permisiva. In schimb, in cazul unui astfel de outfit pentru barbati, exista reguli stricte, aceasta fiind compusa din anumite piese vestimentare specifice.



 

2.1 Sacoul este cea mai importanta piesa

Sacoul este cel care face diferenta intre o tinuta eleganta de baza si o tinuta de tip black tie. De aceea, acesta trebuie sa respecte urmatoarele reguli: 

– Culoare: negru sau bleumarin;

– Revere de culoare inchisa ca si sacoul;

– Revere ascutite sau de tip sal;

 

2.2 Obligatoriu camasa alba

Pentru barbati, camasile albe sunt cele mai indicate. In acelasi timp, trebuie sa alegi un model cu plastron si cu fenta ascunsa. Se pot folosi si butoni, iar gulerul trebuie sa fie potrivit pentru papion.

 

2.3 Papioane si butoni

Singurele accesorii acceptate sunt butonii si papioanele. Contrar denumirii de “black tie”, cravata se exclude din aceasta tinuta.

 

2.4 Pantofi negri

Pentru alegerea pantofilor, trebuie sa tii cont de faptul ca ei trebuie sa fie negri si eleganti. Pentru un plus de stil, alege pantofi luciosi.

 

2.5 Pantaloni negri in ton cu sacoul

Evita pantalonii cu manseta. In acelasi timp, asigura-te ca materialul din care sunt confectionati este acelasi ca cel din care este compus sacoul, iar culoarea acestora trebuie sa fie neagra.

Tinutele care intra in categoria black tie sunt mai stricte in cazul barbatilor si, chiar daca nu sunt foarte multe reguli, acestea trebuie respectate in totalitate. La baza, un black tie dress code consta in combinarea articolelor vestimentare extrem de elegante si fine intr-un contrast cromatic, deoarece acest stil este compus din 2 combinatii de culori: alb cu negru sau alb cu bleumarin.

surse foto: pinterest.com
 


 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!