Butonii: accesoriul care transforma orice tinuta barbateasca intr-una cu personalitate

Butonii: accesoriul care transforma orice tinuta barbateasca intr-una cu personalitate
Timp de citit: 5 minute

Probabil cele mai elegante accesorii pe care le-ar putea purta un barbat, butonii sunt rafinati si adauga o nota sofisticata oricarei camasi. Cu multe stiluri disponibile, cu siguranta vei gasi un model care sa iti puna in evidenta personalitatea. Desi adesea sunt asociati cu tinutele formale si semiformale de seara, atat timp cat ai mansete frantuzesti, versatilitatea lor iti va permite sa-i porti la aproape orice outfit. 

Cu toate acestea, este foarte important sa stii cu ce asortezi butonii pentru a le arata adevarata valoare. Citeste in continuare si afla mai multe despre acest accesoriu.

Cuprins

1. Ce sunt butonii barbatesti?

2. Cum pui butonii la camasa?

3. Cum se asorteaza butonii?

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre butoni

1. Ce sunt butonii barbatesti?

Butonii sunt accesoriile barbatesti care tin mansetele impreuna. Au forma de bijuterie, sunt eleganti si ofera un aer aparte oricarei tinute. Acestia reprezinta o intersectie intre stil si functionalitate, putand fi utilizati de barbatii de orice varsta, mai ales ca varietatea de forme, culori, materiale si designuri permite oricui sa gaseasca perechea perfecta.


 

Barbatii ar trebui sa profite de orice oportunitate pentru a purta butoni, deoarece ocaziile in care tinutele pot fi accesorizate nu sunt foarte dese, iar acesta este un mod simplu, dar cu un impact mare.


Butonii la camasa ofera oricarui barbat sansa de a-si pune amprenta personala asupra unui outfit, deoarece, desi sunt mici, pot lasa o impresie importanta si pot spune foarte multe despre cel care ii poarta.

Acest accesoriu a devenit popular incepand cu anii 1700, fiind asociat cu gentlemenii, eleganta si delicatetea.

2. Cum pui butonii la camasa?

 

Sa-ti pui butonii ar putea parea intimidant. Insa, cu putina practica, te vei descurca de minune. Daca respecti pasii de mai jos, cu siguranta vei reusi sa-ti fixezi mansetele ca un profesionist in cel mai scurt timp: 

  1. In primul rand, aisgura-te ca ai o camasa cu mansete frantuzesti, adica acelea care sunt foarte lungi si trebuie indoite inainte de a le incheia.
  2. Imbraca-ti camasa si indoaie manseta in sus.
  3. Introdu butonul prin cele doua deschizaturi, asigurandu-te ca acesta poate fi vazut din exteriorul mansetei.
  4. Fii atent ca materialul sa fie drept. 
  5. Inchide butonul. 
  6. Repeta la cealalta maneca.

3. Cum se asorteaza butonii?

Un accesoriu minuscul in comparatie cu altele, dar care pune in valoare stilul. Astfel, este important sa inveti asortarea corecta, in functie de ocazie. Sa presupunem ca esti un avocat si trebuie sa pledezi intr-un caz serios. Ar fi bine sa nu porti butoni cu super eroul tau preferat, ci mai degraba unii simpli, din metal, argintii sau aurii.

De asemenea, daca mergi la un interviu, evita sa-i porti, deoarece acestia ar putea atrage atentia celor prezenti. In schimb, in scenarii mai casual, cum ar fi petrecerile sau intalnirile, butonii pot fi asortati cu usurinta.

Mai mult decat atat, alegerea acestui accesoriu depinde de mai multi factori, si anume de tinuta, de formalitatea ocaziei si chiar de anotimp. Mai jos poti sa afli cum sa iei decizia corecta: 

La costum

Daca porti un costum simplu, butonii sunt un mod bun de a da personalitate si rafinament tinutei masculine. In situatii precum iesitul la restaurant, evenimente sociale, petreceri sau altele similare, poti alege, in principiu, orice vrei: culori aprinse, modele inedite, materiale personalizate sau orice altceva preferi. 





 

La birou

Daca esti adeptul camasilor office, butonii sunt accesoriul perfect pentru a reflecta o imagine de succes. Optiunile potrivite ar fi cele cu design simplu si elegant, din metale clasice.




 

La blugi 

Exista o dezbatere daca acest accesoriu se potriveste in tinutele cu blugi sau ar trebui sa adaugi cel mult o cravata. S-au conturat astfel doua tabere, cei care considera ca pot fi purtati inclusiv la jeansi si cei care spun ca ar fi prea eleganti pentru a fi asortati cu un articol atat de casual. 



 

Insa, daca iti doresti sa iesi din tipare, poti foarte usor sa realizezi un outfit grozav care sa imbine cele doua elemente, trebuie doar sa fii atent si sa tii cont de cateva lucruri, cum ar fi: 

  • Blugii trebuie sa fie intr-o nuanta inchisa, sa fie drepti sau slim-fit si fara rupturi sau gauri. De asemenea, variatiunile de culori trebuie sa fie minime.
  • camasa cu carouri casual este mai potrivita decat una eleganta. 
  • Camasile albe sau bleu deschis pastreaza-le pentru costum. La blugi, poarta unele cu model, cum ar fi camasile cu dungi in culori indraznete sau  cele in carouri.
  • Butonii pot si trebuie sa fie casual. Alege unii colorati sau cu figurine.

Prin urmare, acest accesoriu este unul foarte versatil, care poate fi inclus in foarte multe tinute si, daca pana acum l-ai trecut cu vederea, este momentul sa-i acorzi mai multa atentie.

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre butoni

Cum se poarta butonii? 

Acest accesoriu este in trend si poate fi purtat atat la ocazii formale, cat si casual. Pentru un outfit elegant, sunt recomandati butonii metalici sau chiar cu pietre pretioase, in timp ce, pentru o tinuta mai lejera, poti opta pentru cei din matase.

Cu ce asortam butonii?

Pot fi asortati la tinute smart sau business casual, care nu presuspun purtarea unui sacou. De asemenea, un outfit format dintr-o camasa si blugi, accesorizat cu o pereche de butoni eleganti, va fi apreciat de toata lumea.

Am nevoie de o camasa speciala?

Pentru a purta acest accesoriu, ai nevoie de o camasa cu mansete duble (asa-numitele mansete frantuzesti).

Sursa foto: unsplash.com 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!