Camasa de nunta: de ce trebuie sa tii cont cand iti pregatesti tinuta pentru ceremonie

Camasa de nunta: de ce trebuie sa tii cont cand iti pregatesti tinuta pentru ceremonie
Timp de citit: 4 minute

Nunta este un eveniment deosebit in viata fiecarui barbat. Adesea, alegerea tinutei potrivite poate deveni o provocare pentru reprezentantii sexului masculin, pentru ca trebuie sa fie luate in considerare numeroase aspecte, precum stilul, aspectul si personalitatea mirelui. Daca te pregatesti pentru aceasta ocazie speciala, vei gasi in acest articol informatii valoroase, care te vor ajuta in procesul de selectie a camasii de ceremonie.
 

Cuprins:

  1. Cum iti alegi camasa de nunta?
  2. Aspecte de luat in considerare inainte sa te hotarasti asupra modelului camasii de nunta
  3. Accesoriile perfecte pentru camasa de nunta
  4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre camasa de nunta

1. Cum iti alegi camasa de nunta?

Camasa de nunta joaca un rol important in aspectul general al tinutei tale, completand-o. Aceasta poate deveni chiar punctul central al vestimentatiei atunci cand renunti la sacou, in timpul petrecerii. Tocmai de aceea, nu ar trebui sa faci compromisuri atunci cand vine vorba de alegerea modelului potrivit.

Chiar daca pare ceva banal, este nevoie de atentie la mai multe detalii atunci cand iti alegi camasa de nunta. Ia in considerare faptul ca nu este vorba de un eveniment de doar cateva ore – vei purta hainele pentru ceremonia civila sau religioasa, la sedinta foto, precum si la petrecere.
Camasile pentru ceremonie se diferentiaza de cele simple, de zi cu zi, prin eleganta lor. Acestea trebuie sa se potriveasca perfect conformatiei corpului tau si sa iti puna in valoare celelalte elemente de imbracaminte (in acest caz, costumul de mire). Trebuie sa tii cont, de asemenea, de faptul ca la un costum este impetuos necesar sa alegi o camasa de nunta cu maneca lunga.
 

2. Aspecte de luat in considerare inainte sa te hotarasti asupra modelului camasii de nunta

  • Croiala                                                                                                                                                                                                                Inainte de toate, alege modelul croielii care se potriveste cel mai bine conformatiei corpului tau. Opteaza pentru o camasa cu o croiala clasica si eleganta, in care te vei simti confortabil si care sa se aseze armonios pe corp. Poti alege o croiala de tip slim-fit numai daca se potriveste perfect conformatiei tale. Altfel, aceasta te va dezavantaja si te va face sa te simti incomod. Este un aspect mai mult decat semnificativ, pentru ca va influenta felul in care vei arata si te vei simti intreaga zi.                                                                                           
  • Materialul
  • Pentru nuntile care au loc primavara sau vara, poti alege o camasa dintr-un material usor, cum ar fi tesatura dintr-un bumbac simplu sau cu dungi foarte fine, in alb. Daca evenimentul are loc intr-o locatie exterioara, cum ar fi pe o plaja sau in aer liber, bumbacul si inul sunt potrivite, oferindu-ti un aspect relaxat si lasandu-ti libertate de miscare. Pentru nuntile care au loc in sezoanele mai friguroase, tesatura ar trebui sa fie dintr-un bumbac mai gros. Orice varianta ar fi, camasa de nunta trebuie sa fie realizata dintr-un material de calitate superioara. 

  • Culoarea
  • Albul este cea mai buna optiune, deoarece pune in evidenta culoarea costumului si ofera un aspect curat, in armonie cu rochia miresei. Daca nu vrei, totusi, sa optezi pentru alb, alege o nuanta foarte deschisa, precum bej sau crem, care sa contrasteze cu restul vestimentatiei si cu rochia partenerei tale.
     
                               Vezi produsul  

                                                                                                                                                                                          Vezi produsul
                                                                                                                                                                                  Vezi produsul  

3. Accesoriile perfecte pentru camasa de nunta

Dupa ce iti alegi camasa de nunta, nu omite accesoriile care o vor pune si mai bine in evidenta. Indiferent ca optezi pentru cravata sau papion, ia in calcul ca gulerul camasii sa se potriveasca accesoriului. Daca nunta are loc in prima parte a zilei, poti purta o cravata eleganta, insa daca aceasta are loc dupa-amiaza sau seara, este recomandat sa porti un papion deosebit. Daca alegi si o batista pentru costum, o poti asorta atat cu cravata sau papionul, cat si cu gama cromatica generala a vestimentatiei. Cu siguranta, aceasta va adauga un plus de eleganta tinutei tale.
De asemenea, un accesoriu nelipsit din aceasta zi speciala este reprezentat de butoni. Tocmai de aceea, asigura-te ca vei alege o camasa care permite astfel de accesorii. Butonii aduc un plus de stil si rafinament tinutei si te vor face sa te simti elegant.

O camasa de nunta aleasa cu grija si tinand cont de toate aspectele prezentate mai sus iti va asigura o zi in care te vei simti confortabil si vei arata bine in costumul de nunta. Va fi una dintre cele mai speciale zile din viata ta, in care vei fi in centrul atentiei si de care iti vei aminti cu drag.

Sursa foto: Unsplash.com, Gama.ro.
 

Intrebari si raspunsuri frecvente despre camasa de nunta

Ce camasa este potrivita pentru adeptii stilului casual?

Daca nu vrei sa optezi pentru o camasa de nunta clasica, poti alege o camasa alba si simpla. Astfel, vei pastra un cadru festiv fara sa fii nevoit sa iti schimbi stilul. 

Ce accesorii se pot purta la o camasa de nunta?

Poti alege mai multe accesorii, in functie de stilul nuntii. In cazul in care este o petrecere mai relaxata, poti purta o cravata si butoni. Daca nunta este mai eleganta, nu vei da gres cu un papion si o batista asortata acestuia sau in ton cu costumul. 

La ce ar trebui sa fii atent cand alegi o camasa de nunta?

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand alegi o camasa de nunta este sa fie una potrivita conformatiei corpului tau. Daca silueta iti permite, alege un model slim fit; daca nu, mergi pe varianta unei camasi cu o croiala simpla.  
 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!