Camasa si cravata asortata – Tips & Tricks pentru orice sezon!

Camasa si cravata asortata – Tips & Tricks pentru orice sezon!
Timp de citit: 5 minute

Cuprins:

1. Camasa si cravata asortata in functie de cromatica

2. Camasa si cravata asortata in functie de model / pattern

3. Camasa si cravata asortata in functie de textura / material

De cele mai multe ori, detaliile sunt aspectele cele mai importante, in mod special cand este vorba de o tinuta vestimentara masculina. Asortarea camasii cu cravata este foarte importanta, mai ales cand te pregatesti sa mergi la o intalnire, romantica sau de afaceri, cand esti invitat sau gazda la un eveniment important. Imaginea pe care o afisezi fata de persoanele din jur spune foarte multe despre tine asa ca nu iti neglija look-ul, ci incearca sa-l imbunatatesti pentru a te reprezenta cat mai bine.

Cand iti creezi un outfit trebuie sa ai grija de unele aspecte, indiferent ca este vorba de stilul casual, business, smart-casual ori de cel business. Exista cateva criterii pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a reusi sa iti impui punctul de vedere beneficiind de toata atentia cuvenita. Hainele sunt foarte importante, in mod special cand este vorba de o tinuta impusa printr-un dress code.



 

1. Camasa si cravata asortata in functie de cromatica

In majoritatea cazurilor, o tinuta poate sa contina orice paleta cromatica atata timp cat fiecare piesa in parte este adecvata si asortata corespunzator cu restul componentelor, articolelor si accesoriilor



 

Ce cravata merge la camasa neagra”? Raspunsul este foarte simplu! Orice model si culoare de cravata se potriveste, tinandu-se cont de doua aspecte foarte importante:

  • Daca si cravata este neagra, trebuie sa se diferentieze de camasa si sa aiba un pattern;
  • Pentru a se potrivi orice tip de cravata unei camasi negre(link spre camasa neagra gama.ro?), ea trebuie sa fie simpla, iar daca are un model, el trebuie sa fie complementar cu cel de pe cravata, pentru a se crea o continuitate vizuala din punct de vedere stilistic si cromatic.

Ce cravata merge la camasa alba”? Nu este nimic mai simplu decat asortarea unei cravate la o camasa simpla, alba! Aceasta piesa vestimentara este unul dintre cele mai clasice articole care au reprezentat mereu eleganta si zona de business. Daca vrei sa ai un plus stilistic, incearca sa combini o camasa alba cu o cravata care are un model ce contine aceasta non-culoare, indiferent ca este vorba de un design abstract sau de unul clasic, sub forma de linii, carouri, buline sau degrade.



Ce cravata merge la camasa albastra”? Atunci cand este vorba de culori si nuante trebuie sa stii ca este important sa creezi un contrast cromatic intre camasa si cravata avand insa grija sa pastrezi o legatura intre cele doua. Fiecare element trebuie sa iasa in evidenta fara sa-l eclipseze pe celalalt. In acest sens, pentru a crea un echilibru si a construi o imagine vizuala cursiva, fie alegi ca ambele piese sa aiba un element cromatic comun, fie mergi strict pe opozitia lor cromatica (ex.: alb – negru, galben – visiniu / violet). 



 

Cand este vorba de o camasa albastra uni exista destul de multe combinatii intre cravata si camasa pe care le poti face, factorii determinanti fiind nuanta de albastru, materialul textil si existenta unui pattern care aduce sau nu alte culori, fara a se neglija intensitatea culorii (vibranta / pastel). De cele mai multe ori se alege o cravata neagra sau una rosie, putandu-se opta inclusiv pentru una alba cu dungi albastre / bleu.



 

2. Camasa si cravata asortata in functie de model / pattern

Atunci cand alegi sa porti o camasa care are un imprimeu si vrei sa ii asortezi o cravata cu un pattern trebuie sa ai foarte multa grija deoarece poti incarca prea mult imaginea de ansamblu, lucru care poate sa fie deranjant. Incearca sa alegi modele asemanatoare:

  • La o camasa in carouri, alege o camasa cu linii subtiri, oblice;
  • La o camasa cu linii groase, alege o cravata cu un design minimalist care sa aduca un plus de “liniste” vizuala;
  • Pentru o camasa cu un pattern aproape insesizabil, cu un model subtire, fin, poti alege o cravata cu un model complex.

Pentru oricare dintre aceste cazuri trebuie sa nu uiti ca este imperios sa pastrezi o continuitate cromatica intre camasa si cravata. In acest sens, spre exemplu, daca ai o camasa visinie, incearca sa achizitionezi o cravata care are (cam) aceeasi nuanta in modelul sau.



 

3. Camasa si cravata asortata in functie de textura / material

Nu trebuie sa neglijezi materialul din care sunt facute camasa si cravata, deoarece textura, tipul si grosimea materialului sunt foarte importante pentru un look corect creat. Fa o diferentiere intre hainele pentru sezonul cald si cele pentru sezonul rece, incercand sa iti combini hainele astfel incat impreuna sa iti dea confortul si protectia termica pe care le meriti, dar si sa fie potrivite momentului in care le porti. O cravata dintr-un material gros este perfecta pentru un costum care se incadreaza in sezonul de toamna, iar un plus vestimentar va fi dat numai cu o camasa cu maneca lunga, simpla, care va completa outfit-ul, fie ca este purtat sau nu un sacou pe deasupra. 



 

Nu iti neglija aspectul si incearca sa imbini articolele vestimentare astfel incat sa iti creezi outfit-uri perfecte indiferent de ocazia, locul sau rolul pe care il ai atunci cand le porti. Fii atent la detalii si alege mereu calitatea, fara a neglija imaginea generala pe care alegerile tale stilistice o formeaza!

 

Sursa foto – ShutterStock.com

 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!