Casual sport: ghid despre cum sa iti stilizezi tinuta ca un profesionist

Casual sport: ghid despre cum sa iti stilizezi tinuta ca un profesionist
Timp de citit: 4 minute

Piesele vestimentare lejere fac ca barbatii care le poarta sa para mai tineri si mai plini de viata, iar moda s-a adaptat astfel incat stilul sport casual sa fie potrivit pentru toata lumea. Astfel, exista anumite lucruri pe care trebuie sa pui accent atunci cand alegi tinute casual sport si pe care le poti adapta in functie de sezonul in care urmeaza sa le porti sau de evenimentul la care urmeaza sa participi. Nu este deloc complicat sa combini aceste piese vestimentare simple pentru a obtine un look lejer, confortabil si armonios in acelasi timp. Daca vrei sa afli mai multe informatii, citeste in continuare acest articol.

Cuprins:

  1. Despre stilul casual sport
  2. Tinute sport casual pentru barbati
  3. Tinute casual sport in functie de sezon
  4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre casual sport

1. Despre stilul casual sport

Trendul casual sport a devenit din ce in ce mai cunoscut si mai utilizat in ultimii ani. Tinutele lejere au inceput sa fie purtate de foarte multe persoane care au inteles ca ceea ce aleg sa poarte le influenteaza activitatea zilnica si le afecteaza starea de spirit. De exemplu, daca ai o zi plina de activitati si trebuie sa te deplasezi in mai multe locuri, atunci te vei simti mai confortabil intr-o tinuta sport casual decat intr-un outfit foarte formal. Pana nu demult, barbatii purtau costume care cuprindeau toate piesele vestimentare clasice, cum ar fi: camasi, pantofi, palton, pantaloni si alte accesorii. Intre timp, o parte dintre articolele vestimentare au fost adaptate astfel incat confortul si lejeritatea sa fie aduse in prim plan. Trendul casual sport a inlocuit costumele clasice cu tricouri si camasi comode, permitand totusi combinatii de piese astfel incat rezultatul final sa fie unul elegant. Cu alte cuvinte, daca asortezi articolele potrivite, acest stil poate reprezenta echilibrul ideal dintre rafinament si comoditate. 

2. Tinute sport casual pentru barbati

Desi tinutele sport casual sunt unisex, acestea se potrivesc mult mai bine barbatilor. Atunci cand vrei sa pari tanar si sa te simti plin de energie, o bluza sau o camasa regular fit, alaturi de o pereche de pantaloni simpli sunt tot ce ai nevoie pentru a arata impecabil. Exista, insa, cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi hainele pe care vrei sa le adaugi in garderoba ta:

  • Blugii si pantalonii simpli, uni sunt ideali pentru o tinuta sport casual;
  • Pantofii clasici si mocasinii pot fi adaptati fara probleme la o astfel de tinuta, daca in partea de sus optezi pentru piese casual;
  • Tricourile, bluzele, camasile casual, dar si puloverele sunt piese vestimentare care pot completa in mod optim o tinuta sport casual;
  • Nu ezita sa folosesti accesorii ca: ceas, bratara, palarie, ochelari sau inel, fiindca acestea iti intregesc outfit-ul si scot in evidenta tinuta sport casual pe care o porti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
                                   

    3. Tinute casual sport in functie de sezon

    Avand in vedere faptul ca tinutele sport casual se poarta in special vara, toamna si primavara, nu trebuie sa iti lipseasca din dulap tricourile si camasile casual. Acestea pot fi purtate cu pantaloni scurti sau lungi, in functe de temperatura de afara. Pentru anotimpurile calduroase, este ideal sa alegi articole cat mai lejere, care sa iti lase pielea sa respire. Poti alege tricouri de culoare deschisa sau camasi dintr-un material mai subtire. 

    Tinutele sport casual sunt versatile si pot fi aplicate in multe situatii, inclusiv in perioada de iarna. Daca temperatura de afara este scazuta, poti adauga haine care sa te protejeze termic. De exemplu, pe deasupra tricoului sau a camasii poti purta o geaca sau un palton, iar pentru zilele extrem de friguroase, combinatia de pulover deasupra camasii functioneaza extrem de bine.

                                   

    Daca doresti sa iti pui personalitatea in evidenta, dar sa te simti, in acelasi timp, confortabil si la moda, atunci stilul sport casual este pentru tine. Desi acesta poate sa para banal, daca este accesorizat corespunzator si daca ai atitudinea potrivita poti straluci in orice situatie te afli, indiferent de sezon. Poti folosi tinute minimaliste, care sa nu aiba foarte multe elemente sau imprimeuri. Stilul casual sport iti va oferi multa libertate de miscare si capacitatea de a te simti comod pe parcursul intregii zile.

    Sursa foto: Pexels.com, Gama.ro. 

     Intrebari si raspunsuri frecvente despre stilul casual sport

    Ce este stilul casual sport?

    Stilul casual sport reprezinta o tendinta vestimentara care se bazeaza pe echilibrul dintre estetic si functional. Acesta a luat nastere ca urmare a nevoii oamenilor de a purta haine lejere si confortabile, dar care sa ii puna, in acelasi timp, in evidenta.

    Care sunt piesele principale intr-o tinuta casual sport?

    Pentru a compune o tinuta casual sport, ai nevoie de urmatoarele piese de baza: un tricou sau o camasa regular fit, o pereche de jeans sau de pantaloni comozi si o pereche de pantofi sport. 

    In ce contexte poate fi abordat stilul casual sport?

    Datorita versatilitatii sale, stilul casual sport poate fi abordat in aproape orice context, de la o iesire cu prietenii sau familia in oras, pana la o excursie la mare sau o plimbare prin parc. Cu toate acestea, nu este recomandat sa abordezi acest stil in cadrul unor evenimente formale sau care impun un anumit dress-code prestabilit. 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!