Ce culori de cravata sunt potrivite pentru un costum bleumarin si cum faci alegerea in functie de ocazie?

Ce culori de cravata sunt potrivite pentru un costum bleumarin si cum faci alegerea in functie de ocazie?

Chiar daca accesoriile pentru barbati nu sunt la fel de numeroase, precum optiunile pe care le au femeile atunci cand isi pun cap la cap o tinuta, optiunile care iti sunt puse la dispozitie sunt extrem de variate atunci cand trebuie sa alegi o cravata. Este simplu sa gasesti unele modele care sa fie pe placul tau, insa intrebarea care apare este: se potriveste cu restul tinutei? Pentru a nu da gres cand vine vorba de cravate, trebuie sa tii cont de cateva aspecte simple, dar esentiale.

Cuprins

  1. Cum alegi o cravata potrivita pentru un costum bleumarin?
  2. Majorat, business sau nunta – cum alegi cravata potrivita pentru fiecare ocazie
  3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre ce cravata se potriveste la un costum bleumarin

1. Cum alegi o cravata potrivita pentru un costum bleumarin?

Lungime, latime, print, culori, material. Daca acesti termeni suna de parca ai fi pus in fata unui joc de puzzle, trebuie sa stii ca nu esti singurul in aceasta situatie. Ce trebuie sa retii atunci cand este vorba despre un costum bleumarin este ca aceasta culoare este foarte permisiva si va pune in evidenta cravata pe care o alegi. Astfel, indreapta-ti atentia spre cateva detalii esentiale pentru a te asigura ca nu dai gres:

  • Lungime

Lungimea cravatei depinde de felul in care faci nodul. Alege sa legi cravata astfel incat sa aiba o lungime potrivita, in jurul taliei, sau, mai simplu, sa atinga marginea de sus a curelei. Astfel, vei fi scutit de imaginea caraghioasa de a avea o cravata prea scurta, de uniforma scolara sau cravata prea lunga, care sa te incurce ulterior.

  • Latime

Latimea cravatei tine de „ce se poarta” in perioada in care o achizitionezi. Regula dupa care sa te ghidezi este ca orice cravata cu latimea de mai putin de 7 centimetri este demodata. Cravatele clasice au undeva la 8-9 centimetri, insa, latimea depinde foarte mult si de sacoul cu care o vei purta, asadar incearca sa nu aglomerezi imaginea de la nivelul bustului prea mult.
 

  • Printul si culoarea cravatei

Tot in ceea ce priveste efectul aglomerat cand vine vorba despre combinatia sacoucamasa, cravata, este faptul ca trebuie sa tii cont de printul pe care il alegi. Cele mai comune printuri sunt dungile, fie acestea orizontale, fie diagonale, figurile geometrice mici si bulinele. Exista, desigur, si printuri mai jucause sau florale, insa ai grija la culorile din compozitie. Bleumarinul se potriveste cu multe culori, de la galben, la visinu si pana la verde smarald sau pasteluri, asadar, nu ar trebui sa ai probleme la acest capitol.
 

Vezi produsul

Vezi produsul

  • Material

Atunci cand vine vorba de calitatea unui obiect vestimentar, materialul este cel care face, de obicei, diferenta. Orienteaza-te inspre materiale calitative, precum matasea, lana, casmirul sau bumbacul. Ai grija, insa, la bumbac. Desi este un material calitativ, nu se potriveste tinutelor clasice si de business, ci mai degraba tinutelor lejere, de vara. Evita materialele evident ieftine, mult prea lucioase sau care nu par ca ar rezista in timp.
 

           
2. Majorat, business sau nunta – cum alegi cravata potrivita pentru fiecare ocazie

Fiecare ocazie cere o tinuta diferita si, implicit, o cravata diferita. Cravatele de matase sunt solutia sigura pentru majoritatea evenimentelor, fie o petrecere de majorat, un botez sau o intalnire de afaceri. Cravatele cu print vin de obicei cu printuri minimaliste, astfel incat nu vei capata un aer neingrijit, ci te vor ajuta sa pari mai bine pus la punct, comparativ cu situatia in care ai alege un print mai extravagant.
 

Pentru tinutele formale, cum sunt cele de nunta, de exemplu, sunt recomandate, in general, cravatele de culoare neagra. Nu degeaba intregul look pentru astfel de evenimente a capatat numele de ”black tie”. Totusi, daca alegi un costum bleumarin deschis, s-ar putea ca aceasta combinatie sa nu fie cea mai fericita. Asadar, poti alege pentru cravata fie o nuanta mai inchisa decat cea a costumului, fie o nuanta contrastanta, cum poti vedea in pozele de mai jos: 
 

De asemenea, se poate ca serile de vara sa iti rezerve cate un eveniment business casual sau casual chic, astfel ca te poti baza fara griji pe cravate cu printuri, din bumbac, pe care le poti asorta cu mai multe culori. Retine, totusi, ca orice e prea mult strica, asadar, incearca sa gasesti un echilibru in tinuta ta.

In final, alegerea unei cravate nu trebuie sa fie un motiv de stres cu multe zile inainte de un eveniment sau de o intalnire importanta, dar este util sa acorzi o atentie suplimentara acestui accesoriu, deoarece este, adesea, primul obiect vestimentar care va aparea in campul vizual al persoanelor cu care interactionezi. Nu stii niciodata sub ce forma vei face prima impresie, asadar alege intotdeauna o cravata de calitate.
 

3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre ce cravata se potriveste la un costum bleumarin

  1. Ce cravata este potrivita la un costum bleumarin?

Culoarea bleumarin a costumului este una foarte permisiva, care iti ofera ocazia sa alegi dintr-o gama variata de culori in ceea ce priveste cravata. Astfel, de la galben, pana la verde smarald, visiniu sau pasteluri, te poti juca cu mai multe culori. Nu este necesar sa alegi o cravata in culoare uni, ci poti alege una cu print. 

  1. Care sunt criteriile pentru a alege o cravata potrivita unui costum bleumarin?

Pentru a alege o cravata potrivita, atat pentru un costum bleumarin, cat si in general, este necesar sa tii cont de criterii precum lungimea, latimea, materialul si culoarea sau printul cravatei. Toate aceste elemente trebuie sa fie in armonie, pentru a rezulta o tinuta corecta din punct de vedere stilistic. 

  1. Care sunt cele mai bune materiale pentru o cravata potrivita unui costum bleumarin?

Cele mai bune materiale pentru o cravata sunt matasea, lana, casmirul si bumbacul. Alege intotdeauna materiale de calitate pentru a putea purta cravata pentru o perioada indelungata, fara ca aceasta sa isi piarda din eleganta.

                                               

 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!