Cu ce se asorteaza papionul? SECRETE de stil pe care doar adevaratii gentlemani le cunosc!

Cu ce se asorteaza papionul? SECRETE de stil pe care doar adevaratii gentlemani le cunosc!
Timp de citit: 3 minute

Multi barbati privesc un papion si se intreaba: „Oare chiar pot purta unul?”. Intr-o societate in care majoritatea aleg sa poarte o cravata, poate fi o dovada de indrazneala sa alegi ceva diferit. Chiar daca, in prezent, pot parea amuzante, acestea au o eleganta aparte, care te pot face sa arati foarte bine, dar doar daca le porti corect. Exista cateva reguli de stil pe care foarte multi reprezentanti ai sexului masculin nu le cunosc. Afla din acest articol cu ce se asorteaza papionul. Astfel, vei avea un aspect sofisticat, indiferent de ocazia sau locatia in care mergi. 

Cuprins

1. Cu ce se asorteaza papionul? Dar, mai intai, de ce sa il porti?

2. Papionul se asorteaza cu rochia partenerei tale

3. Cum asortezi papionul la costum?

4. Cum asortezi papionul cu batista de la costum?

1. Cu ce se asorteaza papionul? Dar, mai intai, de ce sa il porti?

Exista mai multe motive pentru care ai vrea sa alegi acest accesoriu. Unul dintre ele este acela ca, le transmiti altora, ideea ca esti preocupat de modul in care arati si ca vrei sa faci o impresie buna. In plus, multi alti barbati nu poarta un papion, drept urmare, va fi mai usor sa fii remarcat. 

Un alt avantaj tine de valoarea acestui accesoriu. Desi are un efect mai puternic, te va costa mai putin, deoarece este nevoie de o cantitate mai mica de material pentru fabricare, decat este folosit pentru o cravata. 

In plus, unele tipuri de costume sau sacouri, pur si simplu arata mai bine cu acest accesoriu. 

2. Papionul se asorteaza cu rochia partenerei tale

Desi nu esti accesoriul stilistic al iubitei tale, este un gest de apreciere sa incerci sa alegi outfit-ul tau, in concordanta cu rochia pe care ea alege sa o poarte. Astfel, in calitate de cuplu, veti arata mai bine, obtinand admiratia majoritatii, atunci cand participati la o nunta sau la un alt eveniment. 

Doamnele au multe rochii. De regula, la fiecare eveniment, vor dori sa poarte ceva total diferit. Asta te poate pune in dificultate deoarece barbatii se pot descurca la fel de bine cu un numar limitat de costume. In acest context, ai nevoie de accesorii bine alese pentru a te asorta mai bine cu partenera ta. 

Unii barbati se gandesc sa potriveasca cu o rochie, camasa, nu cravata sau papionul. Totusi, asortarea papionului este mult mai eleganta decat cea a unei camasi intr-o culoare corespondenta. Asta si pentru ca poate fi dificil sa gasesti exact nuanta potrivita. In plus, pentru unii care sunt mai putin curajosi stilistic, este stanjenitor sa poarte ceva atat de colorat. 

Ce ar trebui sa faca? Sa aleaga o camasa alba, simpla. La aceasta pot adauga un papion in aceeasi culoare ca rochia doamnei. Modelul poate avea un imprimeu sau poate fi simplu. 
 

3. Cum asortezi papionul la costum?

Desi poate nu te-ai gandit la asta pana acum, nu orice tip de costum arata bine purtat cu un papion. Deoarece nu exista o cravata care sa umple spatiul, va fi expus mai mult alb in zona pieptului. Ideal este ca acest gol sa fie cat mai mic posibil. De aceea, sacourile cu unul sau cu doi nasturi, nu sunt recomandate in aceste combinatii. 

Mai potrivite sunt hainele cu trei nasturi. Asta pentru ca spatiul V pe care il lasa deschis, este mai mic. Tinuta este astfel bine proportionata. Acelasi lucru este valabil si pentru costumele din trei piese. 

Trebuie sa acorzi atentie si la echilibrul cromatic. Iata in continuare, care sunt combinatiile de nuante potrivite cand vrei ca porti un asemenea accesoriu. 

La un costum negru, poarta un papion: 

  • Rosu
  • Teracota
  • Verde vanatoresc
  • Albastru inchis
  • Burgundy

Cand porti un costum gri inchis, alege un papion: 

  • Burgundy
  • Bleumarin
  • Maro
  • Violet
  • Verde inchis

Pentru unul gri deschis insa, se potriveste mai bine un papion: 

  • Roz cald
  • Mov lavanda
  • Albastru deschis
  • Burgundy
  • Maro

La un costum bleumarin, asorteaza un papion: 

  • Burgundy
  • Rosu fad
  • Negru
  • Roz
  • Verde menta

4. Cum asortezi papionul cu batista de la costum?

Poti alege sa porti o batista in exact aceeasi nuanta cu papionul tau. Totusi, nu este o regula sa le asortezi perfect. De fapt, pentru un look mai atragator, poti alege culori complet diferite pentru aceste accesorii. Trebuie doar sa te asiguri ca nuantele sunt complementare. Astfel, nu vor deranja deloc cromatic. 

Acum ca ai aflat secretele gentlemanilor adevarati, esti gata sa iesi din zona ta de confort si sa incerci ceva nou in stilul tau vestimentar. In acest caz este vorba de un papion. Tu cu ce vrei sa il asortezi? 

Sursa foto: shutterstock.com
 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!