Cum asortezi cravata si camasa la un costum albastru?

Cum asortezi cravata si camasa la un costum albastru?

Este extrem de important pentru un barbat sa stie cum sa se puna in valoare prin intermediul hainelor pe care le poarta. Un costum albastru deschis este unul dintre obiectele vestimentare care complimenteaza orice nuanta a pielii. In plus, este tipul de costum care se poate purta atat la ocaziile speciale, cat si la intalnirile de afaceri, ori pur si simplu, la birou.


Cuprins 

  1. Ce camasa si ce cravata merg la un costum albastru deschis?

  2. Cum asortezi o camasa si o cravata la un costum albastru deschis?

1. Ce camasa si ce cravata merg la un costum albastru deschis?

Cravata este un accesoriu al imbracamintei barbatesti, realizat dintr-o fasie de tesatura (de obicei stofă, mătase) trecuta in jurul gatului pe sub gulerul de la camasa, care se innoada in fata pentru a ascunde nasturele de sus al camasii, astfel incat bucata de fasie sa atarne liber peste piept. 

In perioada Egiptului Antic, barbatii isi legau in jurul gatului bucati dreptunghiulare de material de lana folosite in uniforme militare. Acest accesoriu a devenit obligatoriu in tinuta oricarui cetatean egiptean din acea perioada pentru a-i evidentia statutul social. Unul dintre stramosii cravatei moderne apare in operele de arta datand din perioada Imperiului Roman, care-i infatiseaza pe barbati purtand o legatura de panza in jurul gatului. 

Chiar daca initial nu era un accesoriu ce prezenta un interes deosebit in zona vestimentara, cravata s-a impus in secolul al XX-lea ca standard, adesea asociat cu tinuta unui costum elegant la barbatii cu un inalt statut social sau la cei care lucrau in locuri in care erau expusi vizibilitatii publicului. 

Pentru a obtine un look complet, alaturi de un costum de un albastru deschis, exista cateva culori, atat pentru cravate, cat si pentru camasi care pot asigura acest efect fie ca sunt intalnite la camasi, fie ca sunt intalnite la cravate. Aceste culori sunt: roz, rosu, galben, gri, verde si chiar  portocaliu.







Pe langa combinatiile bune de culori, exista si cateva ce trebuie evitate. Acestea sunt:

  • Verde si albastru;

  • Negru si bleumarin;

  • Negru si maro.

    Deoarece neutrele nu se vor ciocni intre ele, acestea pot fi combinatei cu orice culoare. Astfel, în loc de a asorta culorile impreuna, se poate opta pur si simplu pentru un costum intr-o singura culoare si restul elementelor sa fie pastrate in neutru. De exemplu:

  • Cravata rosie, camasa alba, sacou albastru deschis, pantaloni kaki,

  • Cămașă verde, pulover gri, blugi bleumarin

  • Cămașă albă, pulover portocaliu, pantaloni gri.

    La fel ca în multe alte domenii ce pun accent pe imagine, moda se foloseste si ea de culorile primare si de principiile combinarii acesteia, dar si de principiile specifice domeniului. 

    Culorile primare sunt rosu, galben si albastru – acestea sunt primare intrucat nu pot fi obtinute prin combinarea altor culori, insa combinate între ele sau cu nonculori ( alb, respectiv negru ) pot fi obtinute alte nuante. Aceste nuante se numesc culori secundare. 

    Culorile se ma pot împărți de asemenea în culori reci si culori calde. Aceasta denumire vine dupa perceptia ochiului uman atunci cand le priveste: culori calde – de la galben la violet-roscat, culori reci: de la verde-galbui la violet.  

    2. Cum asortezi o camasa si o cravata la un costum albastru deschis?

    Ca prim pas in construirea tinutei se recomanda intai asortarea camasii si a cravatei si mai apoi alegerea costumului. 

    De asemenea, pentru a scoate si mai tare in evidenta tinuta, se poate opta si pentru o camasa in dungi sau in carouri, insa tot in aceste culori. Tot la capitolul camasi, alegerea unei camasi mai  deschise la culoare decat cravata va atrage atentia oamenilor la tinuta si apoi la fata celui ce o poarta. 

    In ceea ce priveste cravatele, daca optati pentru o cravata cu un model ar fi bine ca modelul camasii sa nu fie in acelasi asertiment cu cel al cravatei. Cu alte cuvinte, este recomandat ca modelul de pe camasa si cel de pe cravata sa nu fie similar pentru a evita creearea unui efect bizar de distragere.  Acelasi lucru fiind valabil si pentru costum.

    Sursa foto: Unsplash.com, Pexels.com, Gama.ro

     


 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!