Cum purtam camasa alba – trucuri pe care trebuie sa le stii pentru a o integra perfect intr-o tinuta fabuloasa

Cum purtam camasa alba – trucuri pe care trebuie sa le stii pentru a o integra perfect intr-o tinuta fabuloasa
Timp de citit: 6 minute

Camasa alba este o piesa de baza din garderoba unui barbat, mai ales atunci cand este vorba de tinute office sau chiar de tinute elegante, pentru ocazii speciale. Aceasta reprezinta, practic, piesa centrala a unui outfit, in functie de materialul din care este confectionata, croaiala si forma gulerului, dand tonul stilului in care te imbraci. 

Insa, pentru a crea o tinuta deosebita, fara cusur, este nevoie sa stii cateva lucruri despre moda si stil, dar si despre camasile care te avantajeaza. Din materialul urmator vei afla cum sa porti o camasa alba, cum sa o asortezi, dar si unde o poti purta. 

Cuprins

  1. Cum sa porti o camasa alba? Sfaturi de la specialisti
  2. Cum asortezi o camasa alba?
  3. Tipuri de camasi albe si unde le poti purta 
  4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cum purtam camasa alba

O camasa alba inseamna eleganta, inseamna masculinitate, rafinament si bun gust. Atunci cand porti o asemenea piesa vestimentara, trebuie sa tii cont de cateva lucruri, pentru ca daca tinuta nu este pusa la punct pana la capat, risti ca rezultatul sa nu fie unul multumitor. 

Asadar, atunci cand porti o camasa alba, este imperios necesar sa fie foarte bine calcata! Nu se accepta cute sau aspectul nearanjat. Acest stil este potrivit atunci cand porti un tricou, o camasa in dungi sau carouri, dar nu cand vine vorba de o camasa alba! 

In plus, o camasa alba trebuie sa fie impecabila, sa bucure ochiul si sa iti vina perfect! Nu se accepta camasi prea mari, care par ca sunt de imprumut, dar nici cele prea mici, care dau impresia ca nasturii dau sa sara in orice moment. Masura trebuie sa fie perfecta, sa iti vina bine, iar croiul trebuie sa fie potrivit corpului tau.

Specialistii spun ca felul in care arata o camasa atunci cand o pui pe tine spune totul despre personalitatea ta. Insa, chiar daca esti un tip mai comod, caruia ii plac hainele lejere, atunci cand porti o asemenea tinuta, trebuie sa ai grija sa fie impecabila!

2. Cum asortezi o camasa alba?

O camasa alba are nevoie sa fie inclusa in tinuta potrivita. Nu o poti purta cu pantaloni scurti sau cu jeansi cu rupturi in genunchi, ar arata total nepotrivit. Insa, aceasta poate fi purtata in tinute elegante, office sau chiar smart casual.

De exemplu, un costum de culoare bleumarin se asorteaza perfect, iar daca aceasta tinuta este completata cu o curea de piele maro sau bej si pantofi in aceeasi nuanta, rezultatul va fi unul extraordinar!

De asemenea, un sacou (intr-o nuanta de albastru, verde sau chiar violet) poate fi purtat alaturi de o camasa alba. Acest outfit poate fi intregit cu o pereche de pantaloni de stofa, intr-o culoare neutra, pantofi si curea de culoare neagra. 

De retinut! Niciodata, la o tinuta eleganta, nu purta soseste albe sau scurte! La o tinuta eleganta, soseta poate fi neagra sau intr-o nuanta inchisa (exceptie cand porti pantaloni deschisi la culoare, atunci va trebui sa asortezi culoarea acestora cu sosetele). Nici sosetele scurte nu se potrivesc cu astfel de tinute, ele sunt potrivite pentru pantofii sport si tinutele casual. 

3. Tipuri de camasi albe si unde le poti purta

Camasile albe pot deveni preferatele tale, daca vei invata cum sa le asortezi, dar si unde poti purta fiecare model in parte:
Camasa clasica – este cea pe care o poti purta cu sacouri (o poti purta la birou, la o intalnire office, la o petrecere), dar si cu un costum elegant, iar pentru un plus de rafinament, nu uita butonii si papionul.

Vezi produsul
Vezi produsul

Camasa fara guler – Desi esta aparuta relativ recent in moda, acest tip de imbracaminte este din ce in ce mai cautata, mai ales pentru ca ofera mai multa lejeritate si poate fi asortata in tinute diverse. De exemplu, o poti purta cu o pereche de pantaloni de in sau cu jeansi, fara sa mai fie nevoie de sacou pe deasupra. 

Camasa cu maneca scurta – aceasta poate fi purtata, exclusiv, in sezonul cald. O poti accesoriza cu o cravata, un papion sau o poti purta ca atare. 

Camasa alba este, a fost si va fi un must-have in garderoba unui barbat. Purtand-o, poti sa te bucuri de eleganta, rafinament si masculinitate, mai ales daca o asortezi in tinutele potrivite.

Sursa foto: Pexels.com, Gama.ro, Shutterstock.com, Unsplash.com, Ro.pinterest.com

Intrebari si raspunsuri frecvente despre cum purtam camasa alba

Cum sa porti o camasa alba?

camasa alba poate fi purtata atat alaturi de o pereche de pantaloni smart casual, daca croiul este unul mai relaxat, cat si alaturi de pantaloni eleganti, daca modelul camasii este de ceremonie. Este important ca aceasta sa fie calcata si masura sa fie cea potrivita. 

Cu ce se poate asorta o camasa alba?

O camasa alba se poate asorta atat cu un papion, cat si cu o cravata. Daca este vorba de o camasa de ceremonie, butonii sunt un alt accesoriu care nu trebuie sa iti lipseasca. Alege un sacou care sa fie asortat cu pantalonii. De asemenea, cureaua si incaltamintea trebuie sa fie potrivite cu tinuta pe care ai compus-o. 

Cand poate fi purtata o camasa alba?

camasa alba poate fi purtata atat in cadrul evenimentelor de zi, precum o sedinta importanta sau un pranz in oras, cat si in cadrul evenimentelor de seara, precum petrecerile corporate sau evenimentele private. Tine cont de tipul evenimentului in momentul in care alegi croiul si materialul camasii. 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!