Foarte multi barbati singuri isi fac probleme cu privire la calcarea camasilor. Daca si tu esti in aceeasi situatie, trebuie sa stii ca acest proces nu este deloc complicat, mai ales daca ai la dispozitie cateva secrete de baza.
Despre acest subiect poti citi in continuarea urmatorului articol. La final, vei afla cateva puncte cheie despre acest procedeu temut de atat de multi domni.
CUPRINS
- Cum se calca o camasa? – Sfaturi de retinut
- Intrebari si raspunsuri frecvente despre calcarea camasilor
1. Cum se calca o camasa – Sfaturi de retinut
Daca te afli in situatia de a calca o camasa pentru prima data, nu trebuie sa-ti faci griji, deoarece totul este foarte simplu. E bine doar sa fii foarte atent la toate detaliile, sa nu te grabesti si sa urmezi pasii care pot face aceasta activitate una cu adevarat simpla.
Iata cateva sfaturi si trucuri de care trebuie neaparat sa tii cont in momentul in care te pregatesti sa calci camasa preferata:
- Cumpara o masa de calcat
Este stringent sa calci camasa pe o masa de calcat, nu pe pat sau pe masa din bucatarie. Acest tip de produs iti permite sa intinzi la perfectie manecile si gulerul, mai ales daca este un model performant, realizat special in acest sens. In plus, calcatul camasii pe acest tip de masa poate fi mult mai rapid, usor si confortabil pentru tine.
- Utilizeaza un fier de calcat cu functie de abur
Este recomandat ca fierul de calcat sa fie unul profesional, pentru a diminua riscul de a arde articolul vestimentar. Orienteaza-te spre un model care are functie de abur, deoarece acest lucru poate facilita tot acest proces. Cu alte cuvinte, cu ajutorul unui astfel de produs vei putea sa-ti intinzi camasa preferata intr-un timp mult mai scurt.
- Calca camasa pe zone
Incepe intai cu spatele camasii, dupa care continua cu partile din fata, apoi cu manecile si gulerul. Totul trebuie sa fie facut pe zone, pentru a nu uita nici macar o data sa intinzi o maneca sau gulerul. Nu calca niciodata o camasa in mod dezorganizat, mai ales daca iti doresti un look impecabil.
- Nu sari peste zona nasturilor
Foarte multe persoane nu calca zona nasturilor unei camasi, fiindca este destul de dificil sa faci acest lucru. Cu toate acestea, este extrem de recomandat sa calci si aceasta zona, fiind una frontala si care atrage foarte rapid atentia.
Tot ce trebuie sa faci este sa umezesti cu ajutorul aburilor aceasta parte a camasii si sa introduci varful fierului de calcat intre toti nasturii. Ai nevoie de putina rabdare, insa este foarte important sa nu sari peste acest pas.
- Revino asupra cutelor ramase
Daca ai trecut cu fierul de calcat peste o portiune si au mai ramas cateva cute, treci din nou peste aceasta. Foarte multe persoane care se grabesc sau care nu au rabdarea necesara fac abstractie de dungile ramase, care sunt foarte inestetice si ofera un aspect neingrijit. De aceea, este necesar sa revii intotdeauna asupra cutelor care nu au putut fi intinse de prima oara.
Dupa ce ai urmarit si facut toti acesti pasi, vei vedea ca rezultatul va fi unul deosebit. Nu este nimic greu si cu timpul vei invata sa faci acest lucru intr-un mod mult mai rapid si eficient.
In concluzie, odata urmati pasii cu atentie, calcarea camasii nu va mai fi un mister pentru barbati. Un aspect distins este cel mai bine conferit chiar de tine, asa ca nu trebuie sa te temi ca iti vei distruge, accidental, camasa preferata.
Sursa foto: Gama.ro
2. Intrebari si raspunsuri despre calcarea camasilor
- Statia de calcat este potrivita pentru intinderea camasilor?
Statia de calcat este mult mai performanta decat un fier de calcat, dar si mult mai scumpa. Daca iti permiti sau ai deja un astfel de produs, este recomandat sa intinzi camasile preferate cu ajutorul acestuia. Tot procesul va fi mult mai rapid, fiindca exista sanse minime ca o statie de calcat sa lase cute pe material.
- Cat dureaza calcarea unei camasi?
Daca esti incepator, iti va lua cam 10 minute sa calci o camasa, insa pe masura ce prinzi experienta, acest timp va fi redus considerabil.
- Cum se calca o camasa greu de calcat?
Exista anumite tipuri de camasi, cum ar fi cele realizate 100% din bumbac, care au nevoie de ceva mai multa atentie. In acest caz, este recomandat sa umezesti putin dungile, sa folosesti mult abur si apoi sa calci.