Cum se curata sacoul - Ghidul pentru barbati

Cum se curata sacoul - Ghidul pentru barbati

Sacoul reprezinta un element indispensabil pentru garderoba oricarui barbat. In functie de materialul din care este produs, croiala si culoare, sacoul poate fi inclus in tinute elegante sau casual. Pentru ca look-ul tau sa fie mereu unul impecabil, ai nevoie sa porti sacouri curate si ingrijite. Intretinerea unei piese atat de importante poate parea dificila si chiar costisitoare. Cu ajutorul informatiilor din acest articol, vei putea descoperi cum sa te ocupi de curatarea si ingrijirea sacoului acasa, fara a fi nevoit sa mergi la curatatorie cu haina ta preferata. Iata tot ce trebuie sa stii despre cum se curata sacoul. 


Cuprins

 
  1. Cum se curata sacoul - variantele ideale pentru poliester si elastan

  2. Curatarea corecta a sacourilor: sacoul din piele si sacoul din lana

1. Cum se curata sacoul - variantele ideale pentru poliester si elastan

O categorie de sacouri extrem de populara si maleabila este cea a sacourilor cu tesatura din poliester sau elastan. Aceste piese vestimentare prezinta o multime de avantaje, fiind ferme si rezistente in timp. De asemenea, ele faciliteaza curatarea umeda si uscata. Atentie, totusi, la echipamentele pe care le folosesti atunci cand vrei sa iti cureti un astfel de sacou. Este esential sa eviti masina de spalat. 


Actiunea unui asemenea dispozitiv se poate dovedi a fi prea brutala pentru tesatura sensibila a sacourilor din poliester si elastan. Pentru o curatare corecta a sacoului, trebuie sa apelezi la mijloace putin mai rudimentare. Cu toate acestea, procesul este simplu si rapid. Iata cu ce curatam un sacou, fara a-i afecta tesatura. 

 
  • Apa si sapun - ce poate fi mai simplu? Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti un amestec de apa calduta cu sapun, pe care sa o aplici cu un burete pe suprafata sacoului. Este necesar sa apelezi la miscari lente, care sa nu agreseze tesatura. La final, sterge zonele curatate cu o carpa uscata, pentru a determina o uscare finala mai rapida. 

  • Apa si amoniac - o alta solutie simpla de curatare a sacoului acasa. Ai nevoie de un litru de apa si o lingura de amoniac, pe care trebuie sa le amesteci intr-un castron sau bol. Inmoaie un tampon din bumbac in solutia de apa cu amoniac si aplica, ulterior, pe guler sau pe alte zone murdare ale sacoului. Tamponarea trebuie sa fie  facuta cu grija, fara o apasare puternica. La final, sterge locurile curatate cu un burete uscat.

  • Apa si otet - creeaza un amestec de otet cu apa si pune-l la incalzit. Dupa ce solutia este usor calduta, poti inmuia un burete sau un tampon in ea. Ulterior, sterge cu el petele de pe suprafata sacoului. Dupa stergere, asigura-te ca elimini surplusul de lichid ramas. La final, poti calca manecile si gulerul sacoului, pentru a-i reda textura initiala. 

  • Cartofi - poate cea mai surprinzatoare solutie de curatare si ingrijire a sacoului. Iti trebuie un cartof proaspat, pe care sa il tai pe jumatate. Contactul dintre suprafata cartofului si zonele pe care le vrei curatate va favoriza inlaturarea rapida a petelor. La final, pentru a scapa de urmele de amidon, poti sterge zona cu un burete inmuiat in apa si stors foarte bine.

     2. Curatarea corecta a sacourilor: sacoul din piele si sacoul din lana

Cele patru metode mentionate anterior sunt variante perfecte pentru cele mai comune optiuni de sacouri. Exista, insa, si solutii prin care poti curata un sacou din lana sau un sacou din piele. Iata cu ce se curata sacoul din aceste categorii:

  • Sacoul din piele - nu se introduce la masina de spalat si trebuie curatat cu o solutie speciala. Aceasta este formata din apa, sapun lichid si amoniac. Se umezeste un burete in interiorul solutiei si apoi se aplica pe zonele afectate de murdarie. La final, sacoul poate fi uns cu ricin sau vaselina, pentru a-si recapada stralucirea. In cazul unui sacou din piele de caprioara, acesta se curata doar dupa ce este agatat pe umeri. Se apeleaza la vapor in locul solutiei cu apa, sapun lichid si amidon. De asemenea, curatarea se face cu perie, in loc de burete.


  • Sacoul din lana - acest tip de sacou se poate spala in apa rece. Se usuca doar in pozitie orizontala, pentru a ajuta la pastrarea optima a aspectului. Dupa purtare, sacoul din lana se atarna mereu pe umeri. 

    Asadar, acestea sunt toate trucurile de care ai nevoie pentru a sti cum se curata sacoul si cum poti avea grija de accesoriile preferate, chiar la tine acasa. 

    Sursa foto: Gama.ro.

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!