Cum se impatureste corect o camasa - cele mai utile trucuri!

Cum se impatureste corect o camasa - cele mai utile trucuri!

Fie ca trebuie sa iti faci bagajul sau urmeaza sa te cazezi la un hotel care din anumite motive nu dispune de umerase speciale pentru camasi, fie ca nu ai suficient spatiu in dressingul tau, impachetatul camasii poate deveni un cosmar. Iti place sau nu, este necesar sa inveti cum sa faci acest lucru care iti va permite sa uiti de grija camasilor sifonate si sa impachetezei relaxat atat camasile, cat si restul lucrurilor pe care le vei lua cu tine sau pe care le vei depozita in sifonierul tau.

Cuprins:

  1. Impachetatul camasii: un moft sau o necesitate?

  2. Cum sa impaturesti camasile din bagajul de calatorii?

  3. Cum impaturesti camasile din dressingul tau?

  4. Cum se impacheteaza o camasa - ce tipuri de camasi sunt mai putin pretentioase la sifonat?

  5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre impaturirea camasii

       1. Impachetatul camasii: un moft sau o necesitate?


Camasile tale frumoase merita putina ingrijire si atentie. O camasa buna creeaza o impresie buna, asa ca nu vrei ca a ta sa para sifonata. Agatarea pe un umeras este una dintre cele mai populare metode de depozitare si functioneaza bine - cu conditia sa ai suficient spatiu. Majoritatea barbatilor aleg sa plieze camasile si sa le depoziteze in sertare sau pe rafturi si aceasta metoda de depozitare este deosebit de utila daca ai camasi din diverse tesaturi pentru vara si iarna. Impaturita corect, camasa va ocupa spatiu mai putin si, in acelasi timp, va salva si timp in cazul in care doresti sa o porti sau sa o pui intr-un bagaj de calatorie.  Asadar, impaturitul correct al camasilor nu este un moft, ci mai degraba un obicei dificil, dar extrem de util.

       2. Cum sa impaturesti camasile din bagajul de calatorii?

Daca esti obisnuit sa iti cureti camasile cu ajutorul unui serviciu de curatare profesionala, cu siguranta iti este familiara metoda acestora de impaturire. Bineinteles, cu putin ghidaj si efort si tu vei putea sa iti impaturi camasile exact in acelasi mod. Iata care sunt pasii principali:

  • Inchide camasa pana la nasturele de sus;

  • Asaza camasa cu fata in jos pe o suprafata dura, plana, precum o masa sau masa de calcat;

  • Intinde bine camasa, cu manecile in lateral;

  • Indoaie manecile spre interior pana la mijlocul camasii (pliu orizontal). Aceasta ar trebui sa fie cam la jumatatea manecii; repeta pentru cealalta parte;

  • Impatura in fiecare parte aproximativ 8 cm spre mijlocul camasii. Daca o faci corect, vei avea un model „V” in partea de sus a spatelui camasii;

  • Impatura in jumatate, de jos in sus o data. Impatura din nou in jumatate pentru un pliu mai strans sau daca ai nevoie de mai mult spatiu.

    3. Cum impaturesti camasile din dressingul tau?

    Ai idee cum sunt impaturite camasile din magazine inainte de a le pune pe raft? Ei bine, acea imagine a camasilor ordonate si impaturite perfect este obtinuta printr-o metoda pe care o sa ti-o prezentam mai jos si care te va ajuta sa ai un dressing aerisit si camasi pregatite pentru a fi purtate fara a folosi fierul de calcat in fiecare zi.

  • Indoaie o parte a camasii spre mijloc;

  • Intoarce manecile pe jumatate inapoi si apoi pliaza din nou;

  • Repeta si pentru cealalta parte;

  • Indoaie camasa in jumatate pe lungime, facand un dreptunghi;

  • Alege raftul potrivit din dressingul tau.

     4. Cum se impacheteaza o camasa - ce tipuri de camasi sunt mai putin pretentioase la sifonat?

    Multe camasi pretind ca sunt  „fara incretiri”, dar camasile care se comporta cel mai bine si se sifoneaza mai greu tind sa fie confectionate din tesaturi sintetice sau dintr-un amestec de tesaturi naturale si sintetice.

    Lana merinos este cea mai buna optiune naturala, fara cute, doar ca este un material gros si nu se potriveste pentru camasile de vara, de exemplu. Evita bumbacul si inul, deoarece ambele sunt predispuse la incretirea extrema, iar daca iti plac materialele sintetice, cauta nailon, lycra sau poliester.

    In cazul in care nu esti sigur daca tesatura camasii nu se increteste, strange un colt al camasii in pumn timp de treizeci de secunde. Daca nu se sifoneaza sau daca il poti netezi cu usurinta inapoi, camasa respectiva este ceea ce cauti.

    Mai subtire nu este intodeauna mai bine, iar motivul pentru care puloverul tau gros din lana nu se sifoneaza niciodata este datorita faptului ca e prea gros. Daca incerci suficiente camasi rezistente la sifonat, vei observa ca toate sunt putin mai groase decat te-ai obisnuit. Asta se datoreaza faptului ca hainele subtiri fac cute mult mai usor.

    Incearca mai multe camasi de calatorie pentru a vedea cum ti se potrivesc si cum se comporta la sifonat.

    Indiferent ca iti doresti un dressing aranjat sau vrei ca haina ta sa arate perfect imediat dupa ce o scoti din bagaj, impaturirea corecta a acestei piese vestimentare iti va usura considerabil munca. Tine cont de sfaturile noastre si nu vei regreta.

     

     Sursa foto: stocksnap.io.

    Intrebari si raspunsuri frecvente despre impaturirea camasii

    1. Care este cea mai rapida metoda de impaturire a camasii?

    Pentru inceput, asaza camasa pe o suprafata plana si impatureste-i tivul. Ulterior, impatureste fiecare parte pe mijloc de doua ori, formand un dreptunghi.

    2. Care sunt materialele care se sifoneaza cel mai greu?

    Daca esti in cautarea unei camasi care sa nu se sifoneze cu usurinta, indreapta-te catre materiale sintetice, precum polyester, nylon sau acrylic. 

    3. Cum se impatureste o camasa pentru mai mult spatiu in bagaj?

    Asaza camasa pe o suprafata plana si impatureste manecile spre interior, pana la jumatatea acesteia. Impatureste fiecare parte pana la mijloc, pentru a forma un model sub forma de „V” in partea de sus. 


     

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!