Cum se poarta papionul in functie de ocazie si model? Citeste ACUM ce trebuie sa stii despre acest accesoriu!

Cum se poarta papionul in functie de ocazie si model? Citeste ACUM ce trebuie sa stii despre acest accesoriu!
Timp de citit: 6 minute

Papionul este unul dintre cele mai apreciate si sofisticate accesorii care se pot integra intr-o tinuta eleganta. Spre deosebire de o cravata, acesta nu doar completeaza outfitul, ci ii aduce un plus de rafinament. De asemenea, poate fi folosit pentru a scoate in evidenta purtatorul. De exemplu, la o nunta, daca tinuta cavalerilor de onoare include o cravata, mirele trebuie sa aiba un papion.

Pentru a sti cum se poarta, trebuie sa iei in considerare doua aspecte: modelul pe care il alegi si contextul in care il porti. In acelasi timp, e bine sa tii cont de faptul ca atat papionul, cat si cravata, sunt accesorii pe care trebuie sa le integrezi intr-un look elegant, ingrijit.

Cuprins
1. Cum se poarta un papion in functie de model?

1.1 Papion clasic

1.2 Papion slim

1.3 Papion butterfly

2. Cum se poarta un papion in functie de context?

2.1 Sarbatoare

2.2 Business

2.3 Casual

1. Cum se poarta un papion in functie de model?

Exista mai multe moduri in care se poate lega, fiecare dintre ele avand o forma mai deosebita si mai informala, sau mai simpla si formala. Dintre toate, exista 3 tipuri de papion care se pot integra in aproape orice stil cu bun gust. Sunt modele relativ simple si pot fi adaptate mai multor tipuri de camasi, fie ca au carouri, fie ca sunt simple.

1.1 Papion clasic

Dupa cum spune si numele modelului, este cel mai simplu tip de papion, motiv pentru care este si cel mai popular. De asemenea, el se potriveste barbatilor indiferent de structura corporala, greutate sau inaltime si poate evidenta purtatorul prin rafinament si discretie. In acelasi timp, este o varianta decenta, care se poate integra cu usurinta in orice tinuta, oferind un echilibru vestimentar.


 

1.2 Papion slim

Modelul slim este mai ingust in comparatie cu cel clasic si poate fi folosit atunci cand abordezi o vestimentatie mai pretentioasa sau chiar una cu inclinatii spre stilul casual. Pentru acest tip, exista o dimensiune standard, ea fiind de patru cm in latime. Se potriveste celor care au o structura corporala in care gatul si fata sunt subtiri, fiind cunoscut si sub numele de papion “Batwing”.

  

1.3 Papion butterfly

“Butterfly” este foarte flexibil si poate fi folosit alaturi de o camasa cu guler “Cutaway”, dar si la una cu guler “Wing”. Acesta este recomandat domnilor cu aspect fizic mai solid, care au gatul, fata si barbia mai proeminente. Nelipsit din garderoba celor pasionati de fashion, modelul “Butterfly” are o latime standard de 7 cm si este o optiune foarte buna pentru cei care poarta un astfel de accesoriu rar.


 

2. Cum se poarta un papion in functie de context?

Daca un papion poate evidentia o tinuta prin curaj sau discretie, inseamna ca modul in care se poarta depinde de context. Prin urmare, este important sa stii cand trebuie sa abordezi optiuni deosebite si pline de imaginatie si cand sa alegi modele decente, care sa asigure un echilibru in vestimentatie. Toate acestea depind de natura contextului in care il asortezi.

 


 

2.1 Sarbatoare

Cele mai populare evenimente in care se imbraca haine potrivite papioanelor sunt nuntile si botezurile, dar aceleasi reguli se aplica si in cazul balurilor sau petrecerilor de serviciu. Cel mai important este ca acestea sa se potriveasca outfitului. Pentru asta, tine cont de camasa, adica asigura-te ca cele 2 stiluri se opun. Astfel, daca alegi o camasa cu imprimeuri alege un model simplu si invers.


 

2.2 Business

Este foarte important de stiut ca papionul, chiar daca face parte dintr-o tinuta eleganta, nu trebuie purtat des. Totusi, atunci cand il alegi intr-un context profesional, este recomandat sa alegi imprimeuri si sa-l asortezi cu camasa sau cu sacoul. Pentru a-ti usura sarcina, mergi pe o culoare care sa fie prezenta pe ambele obiecte sau opteaza pentru unul negru, simplu.


 

2.3 Casual

Intr-un context lipsit de formalitate, exista o singura regula: asortarea. Aici este mediul in care poti fi indraznet cu hainele tale si poti integra papionul alaturi de o pereche de blugi, una de pantofi sporti si, obligatoriu, o camasa.

Concluzie

Papioanele au fost dintotdeauna un simbol al aristocratiei si al elegantei, insa moda a evoluat si purtarea unuia nu mai este la fel de stricta. Totusi, asigura-te ca respecti regulile de baza si ca stilul pe care il abordezi iti permite un astfel de accesoriu.


 

sursa foto: envato.com

        pinterest.com
 

 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!