Cum se pune batista la sacou in functie ocazie?

Cum se pune batista la sacou in functie ocazie?

Atentia la detalii este ceea ce transforma tinuta unui gentleman din una simpla in una wow. Batista purtata la sacou este un simbol al elegantei, fiind utilizata inca din secolul XV de catre nobili. Acest element unic de matase (numit si batista de buzunar) este un element indispensabil al oricarei colectii de accesorii pentru barbati. Alegerea batistei iti pune la incercare simtul estetic, insa cu siguranta impaturirea acesteia te poate pune in dificultate.

Scoate-ti tinuta din anonimat si invata sa impaturesti o batista ca la carte.

Cuprins: 

  1. Batista la sacou: cum alegem corect batista de buzunar?

  2. Cum se pune batista la sacou: tips & tricks

  3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre impaturirea batistei la sacou

    1.Batista la sacou: cum alegem corect batista de buzunar?

     

        In functie de ocazia, stilul ales, cat si cromatica, acest detaliu decorativ trebuie sa fie complementar tinutei. Batistele de buzunar se deosebesc intre ele prin material, tiv si culoare. Cel mai important aspect in alegerea batistei este orientarea dupa calitate. Corectitudinea tivului iti va permite sa impaturesti corect o batista de buzunar. Cele mai calitative tivuri sunt cele cusute manual. 

     

       De asemenea, culoarea batistei va trebui sa fie complementara cravatei, asadar in cazul in care culoarea cravatei este una aprinsa, cea a batistei va trebui sa fie intr-un ton ceva mai estompat. Afla ca o batista purtata la sacou iti poate scoate din anonimat atat o tinuta office, cat si una eleganta.

    2. Cum se pune batista la sacou: tips & tricks

    O batista in buzunarul unui  sacou smoking poate fi un accesoriu grozav pentru ținuta formala barbateasca. Exista multe moduri diferite de a impaturi o batista, în functie de formalitatea stilului dorit. Impaturirea prezidentiala (stil patrat) este cel mai formal stil, in timp ce impaturirea casual poate fi folosita pentru aproape orice ocazie.

    Batista de buzunar intr-un singur punct

    Impaturirea intr-un singur punct are drept avantaje faptul ca poate fi folosita la batistele monocrome, cat si la cele cu diverse imprimeuri. Acest stil este potrivit atat pentru tinutele casual, cat si pentru cele elegante, fiind extrem de versatil datorita materialului care poate fi in sau bumbac.

     Pasii pentru a impaturi batista la sacou sunt urmatorii: 

    1. Asaza batista pe o suprafata plata si impatureste-o in doua;

    2. Impatureste din nou in doua pana cand rezultatul este un patrat;

    3. Impatureste colturile din stanga si din dreapta pana cand obtii un con;

    4. Ca ultim pas, impatureste partea inferioara a batistei si asaza batista cu coltul in sus;

    Batista de buzunar in doua puncte

    Acest stil de a aranja batista este potrivit tinutelor ceva mai elegante, intrucat materialul este putin mai rigid, fiind potrivit acestei abordari.

    Urmeaza acesti pasi in vederea aplicarii acestui stil:

    1. Impatureste batista pentru a forma doua colturi;

    2. Impatureste coltul din stanga spre interior, iar mai apoi cel din dreapta;

     



    Batista de buzunar în trei puncte

    Acest tip este extrem de potrivit pentru evenimentele formale, cum ar fi nuntile. Pentru a aplica acest tip de impaturire intr-un mod corect, iata ceea ce trebuie sa faci:

    1. Pe o suprafata plana , impatureste batista pana formezi un triunghi;

    2. Porneste un triunghi din partea dreapta, repetand acelasi pas din partea stanga pana cand formezi un colt in partea superioara;

    3. Ultimul pas este sa impaturesti ambele parti spre mijloc.


    Impaturirea batistei in stil patrat (prezidential)

    Acesta poate fi considerat cel mai usor si rapid stil de a impaturi batista. Este potrivit evenimentelor de tip business sau black-tie.

    In vederea realizarii acestui tip urmeaza pasii: 

    1. Pozitioneaza batista cu fata in jos si impatureste-o din partea dreapta spre partea stanga;

    2. Impatureste din nou batista, din partea de jos inspre partea de sus;

    Lasa-te inspirat de stilul clasic barbatesc si accesorizeaza-ti tinuta cu acest detaliu de efect. Aplica sfaturile noastre in vederea alegerii batistei pentru sacou potrivite pentru evenimentul tau si nu uita: inainte de toate, atitudinea este cea care te va transforma complet intr-un gentleman atragator.

    Surse foto: pexels.com, Gama.ro.

    Intrebari si raspunsuri frecvente despre aranjarea batistei la sacou
    1. Din ce material trebuie sa fie confectionata batista pentru diverse evenimente?

    Este recomandat, in cazul unui eveniment office sau, de ce nu, o ceremonie, sa alegi o batista facuta din matase naturala sau catifea. Aceasta poate fi asortata cu o camasa barbateasca, iar modelul poate fi simplu, cat si cu diverse imprimeuri. Pentru purtarea de zi cu zi, inul sau bumbacul sunt cele mai indicate.

    2. Cum depozitezi batistele de buzunar?

    Indiferent de materialul ales , nu trebuie sa te temi ca vor fi distruse de insecte. Depoziteaza batistele in functie de felul in care le vei purta. Daca alegi un tip de impaturire strucurata, tine-le aranjate si calca-le. Singura posibila amenintare pentru batiste este mucegaiul, care iti poate scapa din vedere. In cazul in care te uzi sau te prinde ploaia, nu uita, cea mai sigura metoda este de a le usca sau depozita intr-o cutie de lemn care nu este etansa si care le va permite batistelor sa se usuce.

    3. Ce transmite fiecare stil de impaturire despre tine?

    Imapaturirile mai relaxate denota un outfit casual si o atitudine mai naturala. In cazul unei tinute mai non-conformiste poti alege sa echilibrezi tinuta printr-o impaturire clasica. De asemenea, pentru un eveniment business formal, alege o impaturire clasica care iti va scoate in evidenta eleganta si masculinitatea. 
     

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!