Curatarea pantofilor – Sfaturi pentru incaltaminte impecabila

Curatarea pantofilor – Sfaturi pentru incaltaminte impecabila
Timp de citit: 3 minute

Pantofii reprezinta un element foarte important intr-o tinuta. Este nevoie ca acestia sa arate mereu impecabil, pentru ca aspectul general al vestimentatiei sa nu fie compromis. Degeaba imbraci cel mai frumos costum din garderoba, daca pantofii sunt murdari sau neingrijiti. Pentru un look elegant, este recomandat sa pui mare accent pe felul in care arata incaltamintea. Cum poti sa faci asta?

CUPRINS:

  1. Curatarea pantofilor – cum ingrijim pantofii din piele?
  2. Cum se curata pielea – solutii rapide pentru incaltaminte curata 

Intrebari si raspunsuri frecvente in legatura cu procesul de curatare a pantofilor de piele
 

1. Curatarea pantofilor – cum ingrijim pantofii din piele?

Daca dedici mult timp alegerii vestimentatiei, trebuie sa stii ca este la fel de important si timpul dedicat incaltarilor. Incaltamintea barbateasca trebuie sa arate mereu perfect intr-un outfit elegant, galant si stilat. 

Este necesar ca, in fiecare seara sau dimineata, sa iti faci putin timp pentru a ingriji pantofii, mai ales in cazul in care sunt confectionati din materiale de calitate, cum ar fi pielea. Adesea, barbatii aleg pantofii din piele pentru ca merg purtati intr-o multime de combinatii: cu o camasa slim fit si o pereche de pantaloni la dunga sau, dimpotriva, in combinatii casual, cu maleta si palton. Ceea ce trebuie sa retii este faptul ca este necesar ca incaltamintei din piele sa-i oferi o atentie sporita, aparte, astfel incat aceasta sa-si pastreze caracteristicile pentru cat mai mult timp. 

Astfel, daca iti doresti sa te bucuri un timp indelungat de incaltarile tale preferate, citeste in continuare articolul si afla cum se curata pielea, astfel incat materialul sa fie cat mai ocrotit. In primul rand, poti curata incaltamintea din piele cu ajutorul unei carpe uscate. Aceasta metoda este ideala pentru indepartarea prafului. In al doilea rand, poti folosi o carpa din bumbac pe care sa o uzi sub jetul de apa de la chiuveta. Cu ajutorul acesteia, poti curata intreaga suprafata a pantofilor, astfel incat sa elimini praful si petele superficiale de murdarie. 

Daca te confrunti cu zone foarte murdare, care nu pot fi eliminate cu ajutorul carpei umede, este necesar sa apelezi la metoda care implica folosirea sapunului. Ai nevoie de o perie speciala pentru pantofii din piele, pe care sa  o inmoi in apa cu sapun. Trebuie sa cureti incaltamintea usor, fara sa apesi, pentru a nu deteriora materialul. Utilizeaza miscari circulare, astfel incat reziduurile de noroi si petele sa fie eliminate cat mai usor. 

Prin urmare, ia in calcul aceste metode de intretinere a pantofilor din piele, daca iti doresti sa nu ataci materialul cu solutii acide, foarte puternice, care pot deteriora iremediabil incaltarile. 
 

2. Cum se curata pielea – solutii rapide pentru incaltaminte curata

In cazul in care esti in oras, ti-ai murdarit pantofii din piele si nu poti sa-i cureti cu apa si sapun, trebuie sa gasesti alternative. 

Astfel, daca te afli la o intalnire sau la birou, este suficient sa folosesti cateva servetele umede. Acestea functioneaza precum carpa umeda si sunt o solutie mai rapida pentru momentele in care ai neaparat nevoie si nu esti acasa. 

Aceasta varianta este ideala pentru cazurile in care pantofii se murdaresc cu noroi sau cu pamant. In schimb, daca incaltamintea se prafuieste si devine alba, poti utiliza doar un servetel uscat, cu ajutorul caruia sa indepartezi particulele de praf. 

De asemenea, este recomandat sa ai o crema speciala pentru pantofi, ideala pentru accentuarea culorilor. Crema este ajutorul de nadejde atunci cand pantofii isi pierd din stralucire. Este foarte usor de folosit si reda nuantele puternice ale incaltarilor in doar 2-3 minute. 

In cele din urma, ia in considerare sfaturile si ideile prezentate mai  sus, fiindca, prin intermediul acestora, poti creste durata de viata a pantofilor tai si nu numai, vei arata impecabil de fiecare data!
 

Intrebari si raspunsuri frecvente in legatura cu procesul de curatare a pantofilor de piele

  1. Pantofii de piele au nevoie de mai multa atentie?

Da. Pentru a-si pastra caracteristicile pentru cat mai mult timp, pantofii din piele au nevoie de o atentie sporita si curatare la fiecare purtare, nu doar atunci cand sunt vizibil murdari. 

  1. Cum se curata pantofii din piele?

Curatarea pantofilor din piele presupune stergerea de praf si murdarie cu o carpa uscata sau umeda, dupa caz. Se pot utiliza, la nevoie, apa si sapunul sau produse speciale pentru intretinerea lor, cum ar fi crema pentru pantofi.

  1. Ce pot face atunci cand nu sunt acasa si pantofii se murdaresc?

Daca se intampla sa fii plecat si pantofii tai au de suferit, ai nevoie doar de un servetel umed, pentru a indeparta murdaria de suprafata. Ulterior, te poti ocupa de o curatare completa acasa.

Sursa foto: Pexels.com

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!