Dunga la camasa – se mai poarta sau nu?

Dunga la camasa – se mai poarta sau nu?
Timp de citit: 4 minute

Camasa este piesa vestimentara care nu trebuie sa lipseasca din garderoba niciunui barbat. Aceasta se potriveste oricarei ocazii fie ca este vorba de birou, de cumparaturi sau de o petrecere in oras. 

O tinuta cu potential poate fi transformata intr-una extraordinara daca adaugi camasa potrivita. Insa un astfel de look va fi obtinut doar cu una calcata “la dunga”.

Cand vine vorba de cum arati, detaliile conteaza, mai ales daca vrei sa faci o prima impresie buna. 

O camasa sifonata te va face sa pari neingrijit si delasator. In schimb, una calcata cum trebuie arata lumii ca esti un barbat elegant si ordonat, care stie ca detaliile fac diferenta.

Insa, ca tot vorbeam de “la dunga”, ar trebui, oare, ca si camasile tale sa aiba una? Afla in cele ce urmeaza.

Cuprins:

1. Se mai poarta dunga la camasa?

2. Cand se face si poarta camasa cu dunga?

3. Cum sa calci corect o camasa cu dunga sau fara

1. Se mai poarta dunga la camasa?

Cu siguranta stii ca nu trebuie sa faci o dunga pe manseta camasii atunci cand o calci, dar oare pe maneca este necesar? 

Intrebarea aceasta nu are un raspuns corect sau gresit. Totul tine de preferintele fiecaruia. 

In general, dunga la camasa este asociata cu stilul smart casual sau clasic si este mai des intalnita la barbatii de varsta mijlocie sau varsta a treia care si-au deprins acest obicei din tineretea lor, cand era obligatoriu ca toate aceste piese vestimentare sa fie calcata cu dunga.

Cu toate acestea, dunga la camasa a supravietuit timpurilor si poate fi purtata fara niciun fel de griji si in zilele noastre de oricine. 

Astfel, daca esti tanar si iti place cum arata camasa calcata in acest mod, o poti purta fara sa te temi ca pari demodat sau din alta epoca. Daca nu, nu este nicio problema, poti calca maneca neteda de jur imprejur. 

Pe de alta parte, trebuie sa ai in vedere si faptul ca o camasa cu dunga se calca mai usor si mai rapid, pentru ca nu este nevoie sa o tot rotesti pentru a netezi materialul complet.

Ca sa sumarizam, totul tine de ceea ce iti place tie si de ceea ce ti se potriveste cel mai bine.

 

2. Cand se face si poarta camasa cu dunga?

Daca am stabilit ca inca se poarta camasa cu dunga, trebuie sa vedem si cu ce ocazie o poti imbraca. 

In principiu, aceasta poate fi purtata oricand, insa este mai des intalnita in tinute office si casual

In cazul evenimentelor mai formale, cum ar fi nuntile, o camasa fara dunga este o alegere mai eleganta si mai sofisticata.

De asemenea, stilurile cele mai potrivite sunt camasile regular fit sau cele clasice, deoarece acestea au maneca mai lejera si dunga este vizibila. 

In cazul camasilor slim fit, acestea avand maneca mai stramta, nu are niciun rost sa incerci sa o porti cu dunga, intrucat materialul se va intinde pe brat si nu se va vedea.                                                                                                                                                                                                                     


 

3. Cum sa calci corect o camasa cu dunga sau fara

O camasa sifonata este reteta sigura pentru o tinuta dezastru. Astfel, daca vrei sa arati bine, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci este sa o calci. 

Odata ce vei invata cum se calca corect, vei observa ca nu este greu deloc. Daca esti mai indemanatic de fel, poti reusi sa faci acest lucru in 5 minute. 

Pasi ce trebuie urmati pentru o camasa corect calcata: 

1. Gulerul: ridica gulerul si calca mai intai partea din interior, apasand usor cu fierul de calcat dintr-o parte in cealalta. Apoi, intoarce camasa pe cealalta parte si repeta.

2. Mansetele: pentru inceput nasturii vor fi deschisi si butonii dati jos. Intinde manseta si incepe sa calci din interior spre exterior. Calca cu grija in jurul nasturilor, niciodata peste ei, intrucat pot lasa urme.

3. Parte din fata a camasii: Incepe cu partea cu nasturi si calca cu grija in jurul acestora (niciodata peste ei). Intoarce-te la partea de sus a umerilor si calca pana jos. Repeta si pe partea cealalta. Concentreaza-te mai mult pe aceasta zona, intrucat este cea mai vizibila.

 

4. Spatele camasii: Intinde camasa pe masa de calcat si incepe sa treci fierul de calcat din partea de sus si pana jos.

5. Manecile: In cazul manecilor, indiferent de stil, intotdeauna vei avea de-a face cu doua straturi de material. Cheia pentru a calca perfect aceste portiuni este sa te asiguri ca textila este perfect intinsa si dreapta inainte sa treci cu fierul de calcat peste. Indoaie maneca de-a lungul cusaturii si asaz-o intinsa pe masa de calcat. Daca vrei dunga la camasa, preseaza cu varful fierului partea din exterior de la manseta pana sus. Intoarce maneca pe partea cealalta si repeta. Daca nu vrei dunga, poti folosi un suport special. Daca nu detii unul, poti introduce un prosop rulat, acest lucru permitandu-ti sa calci maneca fara dunga. 

 

In concluzie, camasa cu dunga sau fara este o preferinta personala si, atat timp cat ele vor fi calcate cum trebuie, nu trebuie sa iti faci griji ca tinuta ta nu arata bine.

Sursa foto: pinterest.com, rawpixel.com
 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!