Pantofii Oxford si alte tipuri de incaltaminte – Ghidul barbatului cu stil

Pantofii Oxford si alte tipuri de incaltaminte – Ghidul barbatului cu stil
Timp de citit: 6 minute

Atunci cand vine vorba de pantofi, trebuie sa tii cont de contextul in care iti doresti sa ii porti si de hainele cu care iti propui sa ii asortezi. In functie de stilul pe care il ai, exista o multime de modele de incaltaminte pe care sa le poti adapta dupa bunul plac, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji! Fie ca vrei sa achizitionezi o pereche pentru mersul la birou, fie pentru o intalnire sau o ocazie speciala, cu ajutorul catorva sfaturi vei fi pregatit sa faci alegerea perfecta pentru tine.

Cuprins

1. Tipuri de pantofi de piele pentru barbati

1.1. Pantofii loafers si mocasinii

1.2. Pantofii Oxford

1.3. Pantofii Derby

2. Intrebari si raspunsuri frecvente despre pantofii barbatesti

1. Tipuri de pantofi de piele pentru barbati

Exista o multime de modele de pantofi din care poti alege, insa nu neaparat toti ti se potrivesc. Atunci cand alegi o pereche de incaltaminte, un aspect important il reprezinta tinuta pe care o ai. Daca vrei ca look-ul tau sa fie impecabil, adauga o camasa alba si pantaloni care sa se potriveasca si cu siguranta nu vei da gres. 

Pentru inceput, trebui sa stii ce model de pantofi iti doresti. Iata cateva optiuni pe care le ai la dispozitie:

1.1. Pantofii loafers si mocasinii

Pantofii loafers sau mocasinii sunt un model clasic, fara niciun detaliu adaugat, insa exista unele perechi care au ciucuri sau alte elemente de design. 

Acest tip de pantofi se potriveste cel mai bine unei tinute la care adaugi o pereche de blugi, o camasa uni si un sacou casual. Mocasinii ofera confort de durata pe timpul zilei, dar in acelasi timp si un iz de eleganta outfitului tau.

























 

1.2. Pantofii Oxford

Pantofii Oxford reprezinta cea mai rafinata pereche de incaltaminte pe care un barbat o poate purta. Acestia provin din Scotia si Irlanda si au devenit populari in cadrul Universitatii cu acelasi nume, atunci cand studentii rebeli alegeau sa poarte un astfel de model de incaltaminte in schimbul bocancilor. 

Pantofii Oxford sunt formali, eleganti si adesea se regasesc in nuante de maro si negru. Cei negri se pot purta cu un costum de orice culoare, atat timp cat sosetele tale sunt asortate cu incaltamintea. 

Cei maro pot fi purtati cu sosete de orice culoare, insa sub nicio forma nu trebuie sa alegi un costum negru.


 

1.3. Pantofii Derby

Acesti pantofi seamana cu cei mentionati mai sus, insa au botul rotund si sunt perforati in stil brogue. De cele mai multe ori, barbatii poarta modelul la tinute casual, insa daca il asortezi corespunzator, poate fi combinat si in outfituri elegante.






















 

Chiar daca ii folosesti pentru a adauga o nota eleganta tinutei tale sau pentru ca sunt o alternativa confortabila pentru a te deplasa la diverse evenimente si ocazii, pantofii vor reprezenta intotdeauna o piesa importanta pentru construirea imaginii tale. Alege mereu tipul de incaltaminte care ti se potriveste si care te reprezinta!

Sursa foto: gama.ro ; pinterest.com; unsplash.com

2. Intrebari si raspunsuri frecvente despre pantofii barbatesti

Cu ce se poarta mocasinii pentru barbati?

Mocasinii si pantofii de tip loafers pot fi combinati atat in tinutele casual, cat si in cele elegante. Un outfit de zi care sa se potriveasca va fi format din camasa uni si jeansi sau chiar pantaloni scurti, iar pentru un look de seara ii poti asorta cu pantaloni de stofa si camasa in carouri.

Cu ce se poarta pantofii Oxford?

Pantofii Oxford sunt cei mai potriviti pentru evenimente speciale, precum o nunta, un botez sau o aniversare. Daca vrei sa ai o tinuta impecabila, poti alege un costum albastru si o camasa alba simpla, pe care sa o accesorizezi cu o cravata cu model.

Cu ce se poarta pantofi Derby?

Exista o multime de variante pentru a asorta aceasta pereche de incaltaminte, tot ce trebuie sa faci este sa fii putin inventiv si sa nu exagerezi. Look-ul perfect poate fi alcatuit din acesti pantofi, o camasa cu dungi si o pereche de pantaloni chino.

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!