Papion sau Cravata? Intrebarea la care orice barbat trebuie sa stie raspunsul!

Papion sau Cravata? Intrebarea la care orice barbat trebuie sa stie raspunsul!
Timp de citit: 6 minute

Cuprins:

1. Papion Vs. Cravata – Caracteristici generale, stilistice si sociale
2. Papion sau Cravata la evenimente?

Fiecare barbat are un stil care il reprezinta, fie ca este vorba de modul in care isi asorteaza tinutele sau atitudinea pe care o are cand le poarta, fie ca este vorba de anumite piese pe care le prefera in majoritatea timpului. O intrebare pe care foarte multi barbati si-o pun, in mod special cand este nevoie sa poarte un costum la o ocazie speciala, este daca sa aleaga ca accesoriu un papion sau o cravata care sa le completeze outfit-ul. Afla si tu care este cea mai buna alegere si cat de importante sunt detaliile, mai ales cand este vorba de ocazii speciale, la evenimente de familie sau in zona de business, indiferent de dress code-ul pe care trebuie sa il respecti.
imaginea 1 din articol
 

tat papionul, cat si cravata, au o istorie bogata in spate, fiecare dintre aceste accesorii fiind un simbol al elegantei si al gustului estetic. Forma, materialul si culoarea acestora, modelul / pattern-ul si textura, sunt unele dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iei in considerare achizitionarea si purtarea unui papion sau unei cravate. Calitatea pieselor vestimentare trebuie sa primeze inca de cand le achizitionezi, de aceea, daca vrei sa ai parte de produse de top, dar si de un confort crescut chiar si atunci cand iesi din zona de confort, incearca produsele Gama si descopera cat de simplu este sa ai un stil de gentelman, fara efort!

1. Papion Vs. Cravata – Caracteristici generale, stilistice si sociale

Papionul este un accesoriu predominant barbatesc care se regaseste in numeroase forme, nuante si modele. Design-ul sau a fost refacut si ajustat conform tendintelor, insa tipurile clasice au ramas aceleasi:

  • Batwing
  • Butterfly
  • Big butterfly
  • Slim Diamond Cut
  • Batwing
  • Rounded Club                                           

Spre deosebire de papion, cravatele nu ar trebui sa se diferentieze dupa lungime si forma deoarece exista cateva reguli estice care impun unele principii stilistice de baza:

  • Lungimea unei cravate depinde de inaltimea barbatului care o poarta. Desi standard, ea trebuie sa fie de 150 cm (desfacuta), pentru persoanele foarte inalte sau foarte scunde, aceasta lungime ar fi inestetica. Un criteriu general valabil este faptul ca varful cravatei trebuie sa ajunga pana la jumatatea cataramei de la curea, ori pana la mijlocul nasturelui de pe pantalon, in functie de caz. Din aceasta cauza, lunimea sa initiala difera, mai ales ca proportia trebuie sa se pastreze indiferent de tipul nodului facut.
  • Latimea unei cravate se recomanda sa fie de 7 cm, insa ea este trebuie sa fie la fel de lata ca reverul, de aceea marimea poate sa difere. Totodata, trebuie sa se tina cont de conformatia pe care o are barbatul, astfel incat unei persoane robuste nu ii este recomandata o cravata slim, iar unei persoane firave nu ii este recomandata o cravata lata.                                                                                                    

2. Papion sau Cravata la evenimente?

La un eveniment este foarte important sa ai grija de intreaga imagine, fiind atent la fiecare detaliu al outfit-ului, in mod special cand este vorba de cravata sau papion. Este imperios sa tii cont de cateva aspecte inainte de a-ti alege tinuta pentru o ceremonie, printre acestea numarandu-se:

  • Tipul si natura evenimentului;
  • Rolul pe care il ai (ex.: mire / nas / membru al familiei / invitat);
  • Tematica evenimentului (daca este cazul);
  • Locatia unde se desfasoara;
  • Locul unde se tine evenimentul (afara / inauntru);
  • Sezonul in care are loc (primavara – vara / toamna – iarna).

Desi papionul si cravata sunt accesorii, ele sunt suficient de mari si vizibile incat sa poata echilibra sau dezechilibra o tinuta, asa ca nu trebuie sa fie alese la intamplare.

Papion sau Cravata la Nunta

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei persoane, din viata unui cuplu. Fiecare persoana prezenta la aceasta ocazie este parte din celebrare, de aceea este important sa te integrezi corespunzator din punct de vedere vizual, cromatic si stilistic, cu restul evenimentului.

Daca esti un fan declarat al papioanelor, cu ocazia nuntii poti sa optezi pentru un papion nonconformist, in mod special daca locatia este de asa natura (ex.: plaja, cort, padure, etc.).

Papion sau Cravata pentru mire

Mirele este cel mai important barbat de la nunta, acest eveniment fiind simbolic pentru viata sa de familie. Alegerea dintre papion si cravata pe care el trebuie sa o faca este destul de simpla. In primul rand, tine cont de tematica si tipul evenimentului (formal / informal). Chiar daca este vorba de nunta, abordarea cuplului asupra organizarii si desfasurarii sale poate fi foarte diferita de la familie la familie.

In al doilea rand, nu uita sa te simti suficient de confortabil pentru a te distra! Multe persoane uita de acest aspect, desi este evident. Asta se intampla deoarece se concentreaza foarte mult pe cum va fi perceput evenimentul de catre invitati, nu si de cum sau cat se vor distra chiar ei!

 

Papion sau Cravata pentru nas

Vestimentatia nasului este deseori armonizata si o completeaza pe cea a nasei, ambii formand un tot unitar, in mod special din punct de vedere estetic. Cu toate acestea, cand este vorba de papion sau cravata, accesoriul trebuie ales in functie de ce va purta mirele si de ce vor purta si cavalerii.

 

Papion sau Cravata pentru cavalerii de onoare

Deseori este ideal ca cei mai buni prieteni ai mirelui, cavalerii de onoare, sa il completeze pe acesta. Asta se poate face fie prin contrast, fie prin asemanare cromatica si stilistica. Trebuie avut grija deoarece tinutele cavalerilor trebuie sa fie in armonie cu cele ale domnisoarelor de onoare, care la randul lor trebuie sa se integreze perfect in paleta cromatica si in stilul intregului eveniment.

 

Papion sau Cravata la Botez

Botezul este unul dintre evenimentele cele mai frumoase din viata unei familii. In cadrul sau, mezinul familiei si parintii sunt centrul atentiei, fiecare dintre ei trebuind sa aiba o tinuta adecvata momentului.

Papion sau Cravata pentru tatici?

Atunci cand a venit in sfarsit ziua botezului copilului tau este nevoie sa fii cat mai practic pentru a-i putea fi alaturi, dar si pentru a te distra din plin. Din ce in ce mai multi tatici aleg papionul pentru acest eveniment deoarece este mai practic si nu trebuie sa iti faci griji ca mezinul familiei va trage prea tare de accesoriul tau.

 

Papion Vs. Cravata – evenimente business

Atunci cand este vorba de un eveniment business, fie ca este vorba de o petrecere a firmei sau de un meeting cu un client, aspectul este un factor foarte important, pe care nu trebuie sa il neglijezi sub nicio forma. Variabila pe care o poti folosi in avantajul tau pentru a-ti pastra amprenta propriului stil vestimentar este sa te orientezi catre un outfit conform dresscode-ului si, cu ajutorul unei atitudini potrivite, sa alegi accesoriile dupa propriul plac, atata timp cat toate elementele look-ului tau se armonizeaza!

Stil Office

Daca vrei sa pastrezi acest look si atunci cand iesi din birou, adu ceva nou si alege o cravata diferita, care sa fie un plus estetic. Daca vrei sa ai un outfit business este nevoie sa optezi pentru accesorii care sa nu atraga atentia de la camasa si costumul pe care le porti, ci sa le completeze imaginea de ansamblu.


 

Stil Smart – Casual

Acest stil vestimentar presupune o imbinare armonioasa intre piese si elemente elegante cu unele care se pot purta zi de zi. El poate sa fie accesorizat cu un papion nonconformist, insa cel mai adesea se opteaza pentru o cravata. Modelul sau depinde mult de camasa pe care o porti, dar si de faptul daca alegi sau nu sa porti sacou, ori sa apelezi la o pereche de pantaloni din denim in locul celor de costum.

 

Un aspect foarte important pe care trebuie sa il aiba in vedere orice barbat este faptul ca atitudinea poate transforma major orice tinuta, aducandu-i un plus sau distrugand-o complet. Incearca sa imbini placutul cu utilul si sa alegi piese vestimentare care sa te reprezinte, insa care sa se incadreze in dresscode-ul pe care il impune (direct sau indirect) evenimentul la care mergi.

Sursa foto – ShutterStock.com
​​​​​​​

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!