Papion sau cravata la nunta – Mic ghid de utilizare corecta a celor doua accesorii

Papion sau cravata la nunta – Mic ghid de utilizare corecta a celor doua accesorii
Timp de citit: 7 minute

 

Barbatii se gasesc intr-o situatie dificila in momentul in care trebuie sa mearga la nunta celui mai bun prieten sau la propria lor cununie religioasa. Sa poarte papion sau cravata la nunta? Aceasta este intrebarea des intalnita pe buzele unora dintre ei, mai ales ca ocazia ii obliga practic sa se imbrace mai elegant, chiar sa scoata din sifonier costumul de ceremonie. 

In articolul de mai jos vei descoperi cateva informatii utile daca te afli in acest impas, in asa fel incat sa reusesti sa-ti definesti look-ul cu o cravata pentru barbati chic sau cu un papion pentru a obtine un aspect clasic. 

Cuprins:

1. Alegerea papionului sau a cravatei in functie de tema si momentul nuntii

2. Folosirea cravatei sau a papionului la nunta in functie de costum, silueta si inaltime

1. Alegerea papionului sau a cravatei in functie de tema si momentul nuntii

Nunta este unul dintre evenimentele asteptate cu sufletul la gura de miri, dar si de invitatii lor, fiind acel moment in care cei doi tineri isi unesc destinele pentru totdeauna. Tinutele vestimentare sunt la mare cinste, toata lumea acordand o atentie sporita modului in care se va afisa cu aceasta ocazie in fata tuturor celor prezenti. O dilema pe care o au barbatii dupa ce si-au ales costumul, camasa si pantofii, este legata de purtarea unor accesorii importante: cravata si papionul.

Pare o problema destul de grava pentru ca multi sunt indecisi si nu reusesc sa opteze pentru unul dintre cele doua accesorii, zabovind asupra alegerii vestimentatiei potrivite pentru nunta. Specialistii sunt de parere, insa, ca alegerea nu ar trebui sa dureze foarte mult deoarece lucrurile pot fi destul de clare. Tot ce trebuie sa faca domnii este sa ia in considerare cateva reguli si sfaturi corecte. De exemplu, reprezentantii sexului masculin pot tine cont de tema nuntii si in acest fel vor opta fie pentru papion, fie pentru cravata:








 

  • Daca nunta va avea loc in prima parte a zilei, o cravata cu nod simplu ar putea fi solutia;
  • Papionul poate fi purtat mai degraba la o ceremonie desfasurata dupa-amiaza sau seara, oferind o nota de eleganta sporita;
  • Daca tema ceremoniei este vintage sau clasica, cea mai buna idee ar putea fi purtarea unui papion. Intr-adevar, nu este exclusa purtarea cravatei contrastante cu nuanta costumului, obtinand in acest mod un look inedit.





2. Folosirea cravatei sau a papionului la nunta in functie de costum, silueta si inaltime

Costumul este considerat de cei mai multi romani potrivit pentru nunta, dar cand sunt invitati si trebuie sa-l imbrace, nu reusesc sa o faca intr-un mod corect. Greselile sunt numeroase:

  • Asocierea unei camasi cu guler button-down, total contraindicata costumui. Ea trebuie purtata la tinute casual, nu la costumul de nunta (uneori, unii nu renunta nici la camasa cu guler de randunica sau la cea cu maneca scurta);
  • Multi imbraca la nunta camasa neagra, mai degraba destinata inmormantarilor, nu unei ceremonii fericite;
  • Se intampla deseori ca invitatii la nunta sa poarte camasa cu imprimeuri, ceea ce este total gresit, camasa uni fiind cea corecta;
  • Se accesorizeaza costumul cu papioane din materiale de slaba calitate, acest lucru ducand la rezultate dezastruoase;
  • S-a observat si o tendinta a multor barbati tineri sa poarte la nunta cravatele inguste, din plastic, sau acele seturi cravata, batista si butoni, care sunt considerate de catre specialisti premisa unui dezastru vestimentar;
  • Fracul nu este accesorizat intotdeauna cu papion, unii alegand cravata in locul acestui obiect obligatoriu in acest context. 



Orice barbat care vrea sa arate foarte bine la nunta lui sau la cea a unui prieten trebuie sa ia in considerare toate aceste detalii in considerare in asa fel incat outfitul sau sa atraga atentia intr-un mod adecvat. In functie de costumul ales si de silueta pe care o are, reprezentantul sexului masculin se poate gandi daca sa poarte papionul sau cravata, ce culori ar fi potrivite pentru aceste accesorii, informandu-se cu atentie din emisiunile de moda sau de pe Internet, unde blogurile abunda cu astfel de amanunte.

Cravata poate fi folosita pentru ca fluidizeaza fizicul barbatului, oferind acea senzatie atat de cautata ca este slab si inalt. De asemenea, poate fi purtata daca doreste un look mai relaxat, nu acela sobru, culoarea indrazneata a cravatei putand imblanzi culoarea inchisa a costumului masculin. Multi fotografi sfatuiesc mirii sa utilizeze acest accesoriu, mai degraba decat papionul, pentru ca ar putea crea diferite ipostaze amuzante in fotografiile de nunta.






 

Papionul ar trebui purtat de persoanele mai inalte pentru ca da impresia de segmentare a corpului. De exemplu, atunci cand mirele este prea inalt in comparatie cu mireasa, acest accesoriu ajuta foarte mult vizual. 

In cazul in care camasa purtata este una sofisticata, cu nasturi interesanti, atunci nu ar fi deloc indicat sa fie purtata cravata, care ar ascunde frumusetea sau originalitatea lor, asa ca papionul devine cea mai buna optiune. O alta camasa care trebuie purtata doar cu papion este cea cu pliuri in fata, extrem de eleganta. Designul sau trebuie scos in evidenta, iar cravata nu ar putea sa o faca. 

Alte informatii ce ar putea sa ajute orice domn interesat de aspectul sau fizic cu prilejul unei ceremonii de nunta sunt urmatoarele:

  • costumul uni, cu aer serios, se poate accesoriza cu o cravata cu un model mai indraznet;
  • tot cu o cravata poate fi purtat costumul in carouri, papionul nefiind, uneori, o alegere potrivita;
  • niciodata nu se renunta la a purta cravata sau papionul la un astfel de eveniment important.




In concluzie, cine vrea sa aiba un look elegant si sofisticat la nunta va trebui sa se decida daca sa poarte papion sau cravata. De mare folos in acest sens sunt sfaturile specialistilor si oglinda din casa. Culoarea si modelul costumului, tema ceremoniei, silueta posesorului pot fi alte lucruri care se vor lua in considerare, in asa fel incat rezultatele sa fie unele fabuloase.  

surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

escudo.ro
 
















 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!