Prezentarea personala la interviul de angajare – ce tinuta trebuie sa imbraci si ce greseli sa eviti

Prezentarea personala la interviul de angajare – ce tinuta trebuie sa imbraci si ce greseli sa eviti
Timp de citit: 6 minute

Daca a venit momentul sa intri pe piata fortei de munca sau iti doresti sa iti schimbi locul de munca, atunci vei trece printr-o serie de interviuri, la care vrei sa te prezinti cat mai bine cu putinta. Dat fiind ca prima impresie este esentiala in astfel de intalniri, tinuta si modul in care te prezinti iti vor influenta sansele de castig. In continuare, vei descoperi cateva idei de outfituri barbatesti pentru interviu si vei afla ce greseli sa nu comiti atunci cand te pregatesti pentru discutia cu potentialul angajator.
 

Cuprins

1. Tinute barbatesti pentru interviul de angajare: cum trebuie sa te prezinti 

2. Greseli ce trebuie evitate in prezentarea personala pentru interviul de angajare

3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre prezentarea personala la interviul de angajare

1. Tinute barbatesti pentru interviul de angajare: cum trebuie sa te prezinti

Vestimentatia este un aspect esential al prezentarii personale la interviu. Spre deosebire de prezentarea verbala pe care o sustii, infatisarea ta exprima in mod indirect diverse informatii despre tine: ce tip de personalitate ai, cat de atent esti la detalii si la impresia pe care o creezi sau cat de important este pentru tine postul pentru care aplici. 

Pentru a fi sigur de reusita ta, opteaza pentru o tinuta business, daca doresti sa lucrezi in domeniul bancar, medical, juridic sau in administratia publica. In cazul in care aplici pentru un job intr-o industrie creativa, precum publicitate, marketing, jurnalism sau unul tehnic, precum IT sau inginerie, este acceptabil sa ai o abordare smart-casual

Indiferent de stil, cea mai potrivita alegere o reprezinta camasa. Desi majoritatea barbatilor aleg culoarea alba, poti opta si pentru alte nuante, atat timp cat nu sunt prea stridente. De asemenea, imprimeul trebuie sa fie subtil.
Poti alege o camasa uni sau o camasa cu dungi, insa aceasta trebuie sa se asorteze cromatic cu pantalonii.






Vezi produsul

Vezi produsul


Vezi produsul

Vezi produsul

Vezi produsul



Daca decizi sa mergi pe varianta business, atunci va trebui sa porti un costum. Alege-l in functie de sezon si de croiala care se potriveste cel mai bine siluetei tale. Cele slim sunt adecvate pentru barbatii cu silueta zvelta, iar cele drepte, pentru persoanele corpolente. Opteaza pentru culori clasice, precum albastru, gri sau negru. De asemenea, cravata potrivita trebuie sa aiba o nuanta si un imprimeu subtil.




Daca iti doresti o infatisare smart casual, iti poti crea o tinuta formata din camasa, sacou sau pulover si pantaloni. Astfel, camasile in carouri pot fi asortate la un sacou maro sau bej, iar cele uni pot fi combinate cu un cardigan de lana. Acestea pot fi completate cu pantaloni chino, de culoare bej, albastra sau neagra.








La capitolul incaltaminte, este recomandat sa optezi pentru pantofi si sa eviti tenisii. Acestia trebuie asortati stilului vestimentar si culorilor alese de tine pentru imbracaminte. De exemplu, o pereche neagra, simpla se potriveste cu un costum office negru sau gri, iar cei maro sunt adecvati pentru un outfit smart-casual cu pantaloni albastri sau bej.






 

2. Greseli ce trebuie evitate in prezentarea personala pentru interviul de angajare

Pentru a crea o prima impresia placuta, trebuie sa acorzi atentie unor detalii care scapa adesea din vedere:

  • Poarta haine cat mai noi, fara urme de uzura, si evita-le pe cele decolorate sau patate;
  • Calca-ti tinuta inainte de interviu. O camasa netezita dovedeste ca esti preocupat de imaginea ta si iti doresti sa fii perceput in mod pozitiv;
  • Curata-ti incaltamintea si foloseste crema de pantofi. Vei fi apreciat pentru felul in care stii sa ai grija de tine;
  • Foloseste parfum si deodorant, insa nu in cantitati exagerate, deoarece poate fi deranjate pentru cei din incapere.

Interviul este prima ocazia pentru tine si posibilul viitor angajator sa va vedeti fata in fata si, totodata, este momentul in care isi va crea o prima impresie despre tine, asa ca modul in care te prezinti este foarte important. Nu uita sa acorzi atentie detaliilor si sigur rezultatul va fi unul bun.

Sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com

3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre prezentarea personala la interviul de angajare

Cum trebuie sa te prezinti la un interviu?

Tinuta pe care o vei purta depinde de domeniul de activitate in care vrei sa te angajezi si de nivelul ierarhic al postului pentru care aplici. In general, abordarea trebuie sa fie de tip office sau smart-casual, alcatuita din camasa businesspantaloni si pantofi, la care adaugi accesorii. Evita outfiturile sport sau streetstyle, care te pot face sa pari dezinteresat si neserios.

Poti purta blugi la interviu?

Desi nu exista reguli scrise in aceasta privinta, este recomandat sa eviti blugii. Daca postul pe care ti-l doresti apartine unei industrii creative, poti purta o tinuta mai relaxata, care include pantaloni chino, de exemplu.

Ce greseli de prezentare personala trebuie sa eviti la un interviu de angajare?

Pe langa alegerea unei tinute corecte, prezentarea la interviu trebuie sa aiba in vedere si ingrijirea personala: tunsoarea, tenul, manichiura, parfumul. Asigura-te ca ai o tunsoare fresh, iar parul este aranjat, fara sa exagerezi cu produse de cosmetica. Odihneste-te pentru a avea un ten luminos, ingrijeste-ti unghiile si foloseste deodorant si parfum dupa dus, dar nu in exces.

 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!