Regular fit – croiala de camasa potrivita pentru tine

Regular fit – croiala de camasa potrivita pentru tine
Timp de citit: 4 minute

Toti barbatii au in garderoba un anumit numar de camasi, unii – mai multe, altii – mai putine, in functie de necesitatile fiecaruia. Insa, mai mult ca sigur, cu totii se confrunta cu aceeasi problema atunci cand aleg sa imbrace una: de ce nu arata toate la fel de bine si de ce nu se simt la fel de confortabil in toate? Raspunsul la toate acestea este stilul in care a fost facut fabricata, mai exact, croiala acesteia.

In cazul in care camasile pe corp sunt prea restrictive si nu poti sa te misti in ele, iar cele clasice sunt prea largi si neatragatoare, s-ar putea ca stilul potrivit pentru corpul tau sa fie cel regular fit.

Cuprins

1. Ce inseamna regular fit?

2. Cine poate purta camasa regular fit?

3. Cum alegi camasa regular fit potrivita pentru barbati?

1. Ce inseamna regular fit?

Cand vorbim de stiluri de camasi, regular fit inseamna, in general, ceea ce cunoastem drept croiala dreapta. Uneori, putem intalni acest stil si sub denumirea de straight fit.

Camasile de barbati regular fit sunt, probabil, dintre toate tipurile, cele mai confortabile. Bratul este larg si latimea manecii este una standard, acoperind membrul superior fara a-l strange, precum si zona pieptului. Materialul cade drept de la subrat pana la talie. Croiala este una lejera, fara a fi, insa, prea mare.

Acest tip este cel mai bine inteles prin comparatie cu celelalte stiluri. Astfel, camasile regular fit sunt mai stramte decat cele clasice, dar mai largi decat modelele slim fit.

Desi cineva s-ar putea gandi ca o camasa eleganta este una slim fit, adica una cu un croi pe corp, este important de mentionat faptul ca un model regular fit nu este nici pe departe lipsita de rafinament si nici nu este purtata exclusiv pentru un dress code casual, aceasta putand fi purtata cu orice ocazie. 

Spre exemplu, camasile albe regular fit pot fi cu usurinta la fel de elegante precum  cele slim fit.


 

2. Cine poate purta camasa regular fit?

De principiu, oricine poate purta aproape orice. Insa, cand vine vorba de camasi, felul in care aceasta se asaza pe corp este foarte important, mai ales atunci cand dress code-ul cere sa fie purtata in pantaloni.

Pentru a alege camasa potrivita, este important ca tipul de croi al acesteia sa fie ales in functie de marimea si latimea corpului si nu in functie de ce se poarta sau este in tendinte.

Daca aranjam tipurile de camasi de barbat in functie de cat de atletica este o persoana, ordinea (de la mic la mare) ar arata cam asa: slim fit, regular fit si classic fit.

Daca te afli in categoria persoanelor mai bine lucrate sau mai corpolente, ar trebui sa iei in considerare modelele regular fit. Acestea iti vor imbraca frumos corpul si iti vor permite sa te simti confortabil fara sa te stranga sau sa iti restrictioneze miscarile, cum ar fi in cazul unei camasi slim fit.

Pe de alta parte, spre deosebire de una clasica, camasa regular fit nu va fi prea larga si nu te vei confrunta cu material in plus, mai ales atunci cand vrei sa porti un cardigan sau un sacou peste.


 

3. Cum alegi camasa regular fit potrivita pentru barbati?

Sa iti dai seama ce stil de croi ti se potriveste este doar primul pas in alegerea camasii perfecte. Urmatorul este sa iti dai seama cum sa alegi marimea perfecta. Pentru acest lucru este nevoie sa fii atent la cateva detalii cheie:

1. Guler: daca intre guler si gat este suficient spatiu cat sa iti incapa doua degete cand toti nasturii sunt incheiati, atunci marimea este corecta. Daca este mai mult spatiu, inseamna ca ai nevoie de o marime mai mica.

2. Umeri: ca in cazul unui sacou, materialul camasii trebuie sa fie intins de-a lungul umarului si maneca sa atinga usor partea de sus a bratului, fara sa fie prea stramta. Daca materialul atarna sau este prea stramt, atunci marimea nu este potrivita pentru corpul tau.

3. Piept: o camasa business & office trebuie sa stea intinsa pe piept, fara sa fie prea larga sau prea fixa. Una casual poate fi cu unu-doi centimetri mai larga.

4. Talie: in mod ideal, camasa ar trebui sa fie conica de la umeri la talie. Daca ai o talie mai subtire, dar umerii mai lati, poti retusa acasta piesa vestimentara la un croitor. De altfel, aceasta trebuie sa fie suficient de lunga incat sa poata fi bagata in pantaloni.

 

5. Mansete: manseta trebuie sa se termine la incheietura, in partea de sus a degetului mare. Daca materialul face cute pe brat, inseamna ca maneca este prea lunga, lucru care poate fi ajustat cu usurinta la croitor.

 

Daca iti analizezi silueta, s-ar putea sa realizezi ca tipul de camasa regular fit este cea potrivita pentru tine. Acum ca stii cum sa alegi o astfel de piesa si la ce elemente sa fii atent, iti vei putea pune de fiecare data in evidenta corpul.

 Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com
 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!