Slim-Fit – Cum arata o astfel de vestimentatie? Caracteristici si piese specifice!

Slim-Fit – Cum arata o astfel de vestimentatie? Caracteristici si piese specifice!

Timp de citit: 4 minute

Inca din cele mai vechi timpuri, vestimentatia a fost compusa dintr-o varietate mare de stiluri. La inceput, acestea tineau cont strict de nevoile oamenilor, insa treptat, stilurile s-au dezvoltat si in functie de confort, estetica si ierarhie sociala. Astfel, in trecut se putea observa statutul unei persoane analizand stilul vestimentar pe care il aborda. De cele mai multe ori, posibilitatile financiare stateau la baza acestei alegeri.

La ora actuala, situatia este cu totul diferita, iar imbracamintea se concentreaza mai mult pe estetica si comoditate, decat pe diferentele de status. Toata lumea doreste  si poate sa se imbrace frumos si sa se simta bine in propriile haine, indiferent de clasa sociala. Cu toate acestea, confortul ramane cel mai important reper.

Asa a aparut stilul slim-fit. Pentru a sti cu exactitate ce inseamna slim fit, trebuie sa tii cont de descrierea catorva piese vestimentare.
 

Cuprins

1.  Diferenta dintre regular fit si slim fit

1.1 Despre Regular fit

1.2  Despre Slim fit

2.  Piese vestimentare slim fit

2.1 Vestimentatii Slim fit – Sacouri si jachete

2.2 Vestimentatii Slim fit – Camasi

2.3 Vestimentatii Slim fit – Pantaloni

2.4 Vestimentatii Slim fit – Accesorii

1. Diferenta dintre regular fit si slim fit

Daca sa te simti comod este principala prioritate atunci cand iti alegi hainele, ai doua optiuni: regular fitr si slim fit. In mod evident, exista diferente clare intre cele 2 tipuri de outfit si trebuie sa le studiezi atent inainte de a opta pentru unul dintre ele.

1.1 Despre Regular fit

Imbracamintea regular fit este una de baza si este indicata persoanelor cu o structura corporala robusta. Cu toate acestea, ea nu trebuie confundata cu cea clasica. Exista o diferenta intre acest stil si cel clasic, denumit si relaxed fit – este vorba de cantitatea de material folosit. Relaxed fit foloseste o cantitate mai mare de stofa, astfel incat functionalitatea design-ului sa fie cat mai mare, in timp ce regular fit permite pieselor vestimentare sa se muleze pe corp si ofera pielii posibilitatea de a respira.


 

1.2 Despre Slim fit

Hainele slim fit sunt recomandate persoanelor cu o structura corporala supla. Motivul este unul cat se poate de simplu. El se bazeaza pe piese cambrate, realizate in asa fel incat sa urmeze cat mai exact liniile corpului. In acest fel, vestimentatia te va ajuta sa iti pui in evidenta silueta.


 

2. Piese vestimentare slim fit

Pe langa regulile standard pentru acest stil, exista cateva care se aplica fiecarui articol in parte. Tine cont de ele cand iti alegi hainele separat!


 

2.1 Vestimentatii Slim fit – Sacouri si jachete

Cateva elemente traditionale ale sacourilor si jachetelor de tip slim fit sunt reverul mai mare si pozitionarea nasturilor in partea inferioara. Astfel se poate prelungi aspectul trunchiului. De obicei, jachetele sunt mai scurte, insa sunt potrivite camasilor. Pentru a sti daca cele 2 piese se potrivesc, tine cont ca trebuie sa se vada aproximativ un centimetru din manseta camasii.


 

2.2 Vestimentatii Slim fit – Camasi

O caracteristica a camasilor slim fit este prezenta celor doua linii in forma de semiluna care se pot observa pe spate, pe ambele părți. Acestea arata ca directia croielii este pe linia naturala a trunchiului, fiind numite si “darts”. De asemenea, panoul din spate prezinta o curba usoara, ceea ce ii permite hainei sa se muleze pe umeri si pe spate. Este important de stiut ca marimile camasilor slim fit sunt aceleasi cu cele regular fit. Trebuie luata in considerare, totusi, structura corporala.


 

2.3 Vestimentatii Slim fit – Pantaloni

Indiferent ca este vorba de jeansi sau de pantaloni de stofa, acestia sunt mulati pe picioare si se ingusteaza spre partea inferioara. De asemenea, trebuie sa fie confortabili si lejeri in jurul taliei, indiferent daca sunt sau nu prinsi cu o curea.


 

2.4 Vestimentatii Slim fit – Accesorii

Toate accesoriile dintr-o tinuta slim fit, de la cravata la papion trebuie sa respecte o regula de baza: sa fie subtiri. Alege unele mai inguste decat cele normale, fiindca in caz contrar risti ca acestea sa para prea mari pentru intregul look.

Concluzii

La ora actuala, vestimentatia de tip slim fit a devenit foarte populara datorita potentialului de evidentiere a siluetei corporale. Astfel, acest stil nu este destinat exclusiv persoanelor suple, ci tuturor celor care vor sa scoata in evidenta anumite trasaturi fizice. Totusi, e recomandat sa te informezi bine si sa alegi cu atentie componentele, pentru a oferi un impact vizual cat se poate de pozitiv.

sursa foto: pinterest.com
 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!