SMART CASUAL: Cum sa te imbraci corespunzator acestui stil vestimentar

SMART CASUAL: Cum sa te imbraci corespunzator acestui stil vestimentar
Timp de citit: 10 minute

Felul in care te imbraci poate influenta in mod pozitiv sau negativ perceptia oamenilor asupra ta. De cate ori nu ti s-a intamplat sa studiezi o persoana din cap pana in picioare si sa ii pui o eticheta? Acelasi lucru il fac majoritatea oamenilor, din acest motiv dress code-ul este destul de important. Ai primit vreodata o invitatie la un eveniment unde se specifica faptul ca trebuie sa te imbraci smart casual? Te-ai intrebat ce este acest stil vestimentar si ti-a fost greu sa-l definesti? Acest articol te va ajuta sa intelegi mult mai bine cum poti diferentia stilul smart casual de cel elegant.

CUPRINS

1. Ce inseamna Smart Casual

2. Tinute Smart Casual pentru barbati

2.1. Tinuta Smart Casual de zi cu zi

2.2. Tinuta Smart Casual pentru birou

2.3. Tinuta Smart Casual pentru nunta

1. Ce inseamna Smart Casual

In ultima perioada, stilul Smart casual a ajuns sa fie din ce in ce mai popular, insa nu toti barbatii stiu cum sa il abordeze corect. Cu ajutorul acestui articol iti vei raspunde la cele mai mari intrebari, vei intelege conceptul de adidasi cu camasa sau sacou cu tricou, fara a pierde ore in sir pe internet pentru explicatiile necesare. Ca sa iti fie cat mai usor de inteles, stilul Smart casual imbina atat stilul sport, cat si pe cel elegant. Cel mai important criteriu este ca obiectele vestimentare sa se potriveasca intre ele si sa ofere o imagine de ansamblu placuta din punct de vedere vizual. 

Incearca sa te orientezi asupra unor haine simple, de calitate si care iti scot in evidenta calitatile. Nu achizitiona niciodata marimi mai mari sau mici, deoarece ele nu se vor aseza armonios pe corp. De cele mai multe ori, iti este destul de greu sa alegi ce sa porti maine, fie ca mergi la birou, iesi in oras sau participi la un eveniment. Nu trebuie sa iti faci griji, deoarece vei avea o arie destul de larga din care sa te decizi asupra articolelor “castigatoare”. Stilul vestimentar Smart casual contine cateva piese esentiale pentru orice barbat care vrea sa fie bine imbracat. 

In primul rand, poti alege o pereche de incaltari sport. Chiar daca restul tinutei este eleganta, in partea de jos poti purta sneakersii tai preferati si poti avea chiar si asa o tinuta perfecta. In cazul in care consideri ca nu te identifici cu o astfel de abordare a unui outfit, poti opta si pentru o pereche de pantofi comozi. In partea de sus, alege un sacou lejer sau, de ce nu, un cardigan elegant. Este important sa iti gasesti propriul stil vestimentar si sa alegi piese vestimentare care te definesc si te fac sa te simti bine. Poti purta tricouri, camasi sau bluze, poti opta chiar si pentru accesorizarea tinutei cu o cravata ce te va ajuta sa iesi in evidenta. 

De exemplu, ai libertatea de a purta o pereche de jeansi, alaturi de o camasa alba simpla si o cravata in nuanta dorita de tine. Nu te arunca sa combini prea multe culori, indiferent de tinuta – niciodata nu purta mai mult de trei. Pentru a arata cat mai bine, te poti orienta asupra unor nuante de bej, negru, bleumarin sau gri. In cazul in care iti plac culorile mai vesele, alege o singura piesa vestimentara care sa iasa cromatic in evidenta. Pe langa toate acestea, ce spui de achizitionarea unei camasi de blugi pe care sa o porti deasupra unui tricou alb, iar in partea de jos o pereche de pantaloni negri? Incearca sa adaptezi acest stil in functie de preferintele tale, personalizandu-l pe cat de mult consideri de cuviinta!


 

 2. Tinute Smart Casual pentru barbati

Stilul Smart casual imbina atat caracteristicile stilului elegant, cat si pe cele ale stilului sport. Din ce in ce mai multi barbati incep sa abordeze astfel de outfit-uri, deoarece le ofera in acelasi timp un look confortabil, cat si unul elegant. Poti purta Smart casual la birou, la o plimbare prin parc, la o nunta sau chiar si de zi cu zi. In acest fel, barbatii au inceput sa renunte la vechile tinute rigide, pe care le purtau la birou sau la evenimente. Cu ajutorul acestui stil vestimentar poti arata in acelasi timp elegant, dar o sa te simti si confortabil. Alcatuirea unei astfel de tinute se face in mai multe moduri, insa printre cele mai populare combinatii se afla:

  • O pereche de pantaloni comozi, negri, dintr-un material care nu se sifoneaza prea usor si de o marime potrivita corpului tau ori blugi. In partea de sus, ai de ales ce este pe placul tau – o camasa, un tricou, un pulover sau un sacou. 

Orienteaza-te asupra unor culori neutre: negru, alb, bej, gri si evita sa combini imprimeurile cu carourile. Cand vine vorba de incaltaminte, alege ceva ce te poate scoate din anonimat, mai ales ca ai libertatea de a alege dintre atatea stiluri.


 

2.1. Tinuta Smart Casual de zi cu zi

Dupa cum ai observat in cele prezentate anterior, stilul Smart casual este unul versatil, ce se poate purta in diferite momente ale zilei sau la diferite evenimente. Te poti orienta asupra unui astfel de stil vestimentar mai oricand, atata timp cat dress code-ul iti permite acest lucru. El se afla la limita dintre elegant si lejer, iar fiecare piesa vestimentara trebuie integrata cat mai corect in outfit. 

O alta sugestie pe care trebuie sa o incerci este o pereche de jeansi pe placul tau, pe care sa ii asortezi cu o camasa sau cu un tricou polo. Ai grija ca blugii sa fie cat mai simpli, lipsiti de rupturi. In cazul in care consideri ca bluza nu te avantajeaza sau poate pur si simplu nu este pe placul tau, ea poate fi inlocuita cu o camasa din bumbac, ce poate permite corpului sa respire. 

In cazul in care este vara, poti purta si o camasa mult mai vesela, cu un imprimeu in care sa predomine nuantele de bleu sau galben. Pe langa jeansii de care ai aflat mai devreme, te poti reorienta si asupra unor pantaloni din bumbac la care sa asortezi o pereche de pantofi potriviti. Accesorizeaza tinuta cu un ceas sau niste bratari. Fiind barbat, esti un norocos pentru ca obtinerea unei tinute Smart casual nu este dificila, atat timp cat vei afla mici secrete. Avand in vedere ca este un outfit de zi cu zi, ai o arie destul de mare de unde iti poti alege piesele vestimentare dorite. Ce spui de o pereche de pantaloni trei sferturi la care sa asortezi o camasa alba si o pereche de sneakersi? Desigur, daca anotimpul iti permite acest lucru.


 

2.2. Tinuta Smart Casual pentru birou

Majoritatea barbatiilor isi petrec din ce in ce mai mult timp la locul de munca, iar din acest motiv, este necesar sa acorde un minim de efort pentru aspectul vestimentar. Probabil stilul business, cat alegi sa te imbraci la camasa, sacou si cravata a inceput sa ti se para destul de inconfortabil, iar din acest motiv te poti reorienta asupra unui stil vestimentar mult mai lejer, care iti ofera mai multa libertate. 

Probabil nu stiai, insa stilul Smart casual a aparut inca din anii ‘90, moment in care s-a raspandit prin intreaga lume. Nu este recomandat sa te prezinti la locul de munca in blugi, adidasi sport si hanorac, deoarece ai nevoie de o oarecare credibilitate si prestanta. Din acest motiv, este bine sa iesi in evidenta la birou chiar si prin stilul vestimentar, nu doar prin aptitudini si personalitate. Te poti orienta asupra unui costum mult mai versatil ce se poate combina cu o bluza sau un tricou in locul camasii sau, daca esti fanul acestei piese vestimentare, alege ceva dintr-un material calitativ, precum bumbacul. Evita camasile cu maneca scurta, si achizitioneaza unele cu maneca lunga. Chiar si in zilele calduroase, poti sufleca camasa mana la nivelul cotului. 

Nu alege camasi in nuante mult prea aprinse, precum mov, roz, verde, galben, ci incearca sa alegi unele negre, albe, gri sau albastre, cu dungi sau fara. Ce spui de un tricou polo in locul unei camasi? Pe langa faptul ca este foarte confortabil, este si elegant, iar alaturi de o pereche de pantaloni potrivita vei compune o tinuta perfecta. Daca iti e greu sa te orientezi asupra unei perechi, incearca sa te uiti dupa o culoare cat mai neutra. In ultimul timp, un numar mare de companii accepta si blugii, atata timp cat culoarea lor este una potrivita, iar ei sunt curati, calcati si lipsiti de imprimeuri sau rupturi. Tinuta nu este completa fara o pereche de pantofi din piele si o curea confectionata din acelasi material. Pantofii sport nu sunt potriviti pentru o astfel de tinuta. Majoritatea persoanelor nu pun accent pe sosete, dar chiar si ele trebuie alese corespunzator, mai ales cand sunt la vedere. Cauta ceva in nuanta pantalonului, iar daca nu gasesti alege o pereche de sosete negre. 

La aceasta tinuta poti adauga un ceas elegant. Pe langa stilul vestimentar pe care il vei aborda, parul tau trebuie sa fie mereu curat si aranjat. Poate nu ti-ai dat seama pana acum, dar aspectul fizic conteaza foarte mult. Incearca sa acorzi atentie detaliilor, iar acest lucru te va ajuta mult.


 

2.3. Tinuta Smart Casual pentru nunta

Din ce in ce mai multi barbati aleg sa adopte o tinuta Smart casual la nunti pentru ca ea le ofera un aer mult mai relaxat. Insa, trebuie sa ai in vedere ca acest stil vestimentar nu se potriveste pentru orice nunta. In cazul in care este vorba de una in aer liber, in natura, poti alege sa te imbraci asa. De ce sa porti o tinuta Smart Casual? In primul rand, aceasta este mult mai confortabila, motiv pentru care o sa poti dansa in voie, fara sa te tina sacoul sau sa te bata pantofii.

  • Poti opta pentru o tinuta formata dintr-un costum negru, albastru sau gri, o camasa alba si o pereche de sneakersi. In cazul unei astfel de tinute, este necesar sa alegi o pereche de sosete scurte, ce nu se pot observa. 
  • Daca aceasta tinuta nu este pe placul tau, alege o pereche de pantaloni din lana si un sacou din bumbac, alaturi de o camasa alba si o pereche de pantofi. In aceasta tinuta o sa te simti confortabil, corpul tau va respira, iar tu vei avea pofta de distractie si dans. 
  • Daca iti doresti ceva mai elegant, si crezi ca tinutele prezentate anterior nu se incadreaza evenimentului la care vei participa, opteaza pentru o costumatie ceva mai clasica. Alege un costum simplu sau in dungi, albastru, alaturi de o camasa simpla alba sau neagra si o pereche de pantofi din piele. 
  • Este o decizie foarte buna si – un costum din trei piese, format din pantaloni, vesta si sacou. Nu incerca sa combini prea multe culori, incearca sa te limitezi si sa alegi nuante cat mai neutre.
  • Daca vrei sa iesi putin din tipare, poti alege un costum format din doua piese, la care sa adaugi o vesta de alta culoare, dar care sa se asorteze in acelasi timp cu restul tinutei. 
  • In ultimul timp, multi barbati aleg sa nu se complice si isi formeaza o tinuta doar din piese vestimentare negre: camasa, pantaloni, sacou, pantofi si curea. La aceasta tinuta poti adauga chiar si un papion negru. 

Incearca pe cat se poate sa nu furi atentia de la mire, nu tu trebuie sa fii in centrul atentiei la acest eveniment, iar acestia s-ar supara pe tine daca vei face acest lucru. Niciodata sa nu te imbraci in alb, aceasta nuanta nu este destinata invitatilor. Poti purta alb, doar in cazul in care exista un dress code care iti cere acest lucru





In concluzie, Smart Casual este un stil usor de definit, ce sta la limita dintre informal si elegant. Poti forma o astfel de tinuta cu usurinta, in functie de evenimentul sau momentul zilei unde o vei purta. Cu ajutorul acestui articol ai aflat care sunt pasii cei mai importanti, ce trebuie si ce nu, sa contina o astfel de tinuta. 

surse foto: pinterest.com, shutterstock.com.





 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!