Stil si eleganta: GHIDUL esential despre rafinamentul tinutelor masculine

Stil si eleganta: GHIDUL esential despre rafinamentul tinutelor masculine
Timp de citit: 3 minute

Tinutele masculine pot transmite foarte usor rafinamentul necesar, indiferent de situatiile in care acestea sunt purtate, doar prin simpla utilizare si combinare corecta a pieselor vestimentare. Astfel, in functie de eveniment, trebuie sa alegi si sa formezi un outfit plin de eleganta si stil, care sa poata inspira si alte persoane. 

Asadar, in cazul in care vrei sa aflii mai multe detalii despre cum sa formezi tinute corecte din punct de vedere stilistic, dar, in acelasi timp, sa fie si pline de eleganta si rafinament, acest articol este pregatit special sa te indrume in demersul crearii lor. 

Cuprins: 

1. Despre stilul vestimentar elegant masculin

2. Articole vestimentare necesare unui stil elegant

3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre stilul si eleganta masculina

1. Despre stilul vestimentar elegant masculin

Stilul elegant este adesea perceput ca fiind un simt al rafinamentului si al proportiilor, al tendintele modei imbinate cu gusturile celui care poarta articole vestimentare. 

Acest tip de abordare stilistica poate fi potrivita pentru numeroase situatii. Printre acestea, se pot afla si urmatoarele:

  • Intalniri
  • Job
  • Evenimente importante 
  • Conferinte

In functie de natura fiecarui eveniment, cromatica, dar si materialul trebuie alese adecvat pentru ca tinuta sa se poata integra perfect, dar si pentru ca aceasta sa transmita rafinamentul specific.

2. Articole vestimentare necesare unui stil elegant

Rafinamentul transmis de tinutele caracteristice acestui stil sunt adesea apreciate, insa trebuie sa tii cont de proportii si de culori. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, nu trebuie sa stii prea multe lectii. Asadar, iata cateva aspecte esentiale cu privire la detaliile fiecarui element care trebuie sa faca parte dintr-o tinuta eleganta:

  • Maneca sacoului – trebuie sa fie cu 1,5 – 2 cm mai scurta decat lungimea manecii camasii
  • Buzunarele sacoului – pot fi fara refileti, deoarece sunt curate si recomandate pentru un stil elegant; in privinta celor aplicate, este recomandat sa fie evitate
  • Pantalonii – cracul lor trebuie sa fie putin conic, niciodata mulat si, desigur, cu manseta

Sacoul și pantalonul sunt doua elemente extrem de importante, care trebuie alese corect din punct de vedere cromatic, in functie de diverse aspecte, precum evenimentul, locatia, dar si personalitatea celui care le poarta. Atunci cand vine vorba despre camasa potrivita, trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte:

  • Gulerul – nu trebuie sa fie nici strans, dar nici foarte larg; pentru a vedea daca acesta este potrivit, spatiul dintre gat si el trebuie sa fie de doua degete
  • Umarul – trebuie potrivit la jumatate, nici prea sus, nici picat
  • Marimea – camasa trebuie aleasa in asa fel incat sa nu fie mulata pe corp, dar larga, pentru a evita producerea cutelor
  • Maneca – trebuie sa fie la baza incheieturii, usor lejera 
  • Materialul – este recomandat sa fie unul natural, precum bumbac subtire sau gros sau chiar si in, pentru sezonul cald                                  

    Asadar, acum ca ai aflat mai multe detalii despre cum sa alegi proportiile corecte ale tinutelor elegante si specifice masculine, tine cont de cele prezentate in acest articol data viitoare cand vei fi nevoit sa mergi la un eveniment important sau la o intalnire ce necesita un outfit serios. Asigura-te, totusi, ca tii cont de proportii, dar si ca acest stil te reprezinta si te regaesti in el, deoarece eleganta este oferita si de felul in care porti hainele. 

    Sursa foto: shutterstock.com, gama.ro
     

    3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre stilul si eleganta masculina

    Ce este stilul?

    Stilul reprezinta o modalitate de exprimare a unei persoane. Acesta include felul in care cineva se imbraca, se comporta si vorbeste, care, impreuna, contureaza o imagine de ansamblu a unui individ.

    Ce articole vestimentare trebuie sa aiba o tinuta eleganta masculina?

    Tinutele masculine elegante clasice trebuie sa aiba camasa si pantaloni usor conici, niciodata mulati. Pe langa aceste doua articole vestimentare este necesare si sacoul, dar si accesoriile corespunzatoare, precum cravatapapionul, batista sau butoni.

    Unde se poarta tinutele elegante?

    Tinutele elegante pot fi purtate oriunde este adecvat acest stil vestimentar, precum evenimentele importante sau intalnirile de afaceri. De asemenea, si locatia trebuie luata in considerare, cum ar fi restaurantele pretentioase. 
    ​​​​​​​

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!