Stilul clasic: ce haine să alegi și pe care să le eviți

Stilul clasic: ce haine să alegi și pe care să le eviți
Timp de citit: 4 minute

Există două metode prin care poți fi în pas cu moda masculină modernă. Prima implică să fii mereu la curent cu noile trenduri (cămăși în carouri și șosete colorate), iar a doua se referă la alegerea unui stil clasic.

Stilul clasic are avantajul că îți conferă un aer mai elegant și nu trebuie să depui la fel de mult efort ca să afli ce colecții noi au mai lansat designerii.

Cuprins:

1. De ce să alegi un stil clasic?

2. Ce haine să eviți pentru un stil clasic vestimentar?

3. Stilul clasic vestimentar – ce haine să porți?

4. În stilul clasic la bărbați, hainele trebuie să fie potrivite pe corp

În continuare vei afla de ce să alegi un stil clasic și, mai ales, ce haine să porți și pe care să le eviți.

1. De ce să alegi un stil clasic?



 

Atunci când alegi să adopți stilul clasic, vei observa că societatea (prieteni, colegi de muncă, familie, străini) te vor privi diferit. Iată posibile efecte:

  • Vei primi mai multă atenție și complimente, în special de la femei;
  • Vei avea mai multă încredere în tine, în special când te afli în medii business;
  • Vei începe, la rândul tău, să apreciezi modul în care se îmbracă alții și, mai ales, efortul pe care l-au depus ca să arate așa.

Nu e complicat sau scump să te îmbraci bine. Trebuie doar să ai răbdare ca să asimilezi informațiile necesare și să fii pregătit să încerci ceva nou. Totul devine mai ușor dacă ești deschis la schimbări.

2. Ce haine să eviți pentru un stil clasic vestimentar?



 

Evident, atunci când vrei să adopți un anumit stil vestimentar, vor exista unele obiecte de îmbrăcăminte la care trebuie să renunți sau să le eviți din start. Iată care sunt acestea:

  • Șosete albe: acestea sunt acceptabile doar dacă sunt mai scurte și le folosești atunci când faci mișcare (joci tenis, spre exemplu); altfel, ar trebui să potrivești mereu culoarea șosetelor cu a pantalonilor; poți alege chiar o nuanță mai închisă;
  • Blugi rupți sau cu model: evită acest tip de blugi; optează, în schimb, pentru blugi închiși la culoare;
  • Tricouri cu inscripții: acestea sunt greu de asortat și sunt potrivite mai degrabă pentru copii, decât pentru adulți care vor să se îmbrace elegant;
  • Pantofi de alergat și șlapi: aceștia ar trebui folosiți doar atunci când faci mișcare sau mergi la plajă; altfel, în combinație cu alte haine elegante, arată nelalocul lor;
  • Orice haină cu logo vizibil: este destul de greu să găsești haine pe care să nu fie inscripționat logo-ul companiei care le-a produs, dar, dacă vrei să te îmbraci elegant, trebuie să te străduiești.

3. Stilul clasic vestimentar – ce haine să porți?



 

Acum că știi ce haine să eviți, poți începe să faci o curățenie generală în dulap. Donează orice haină care nu e potrivită cu stilul clasic și vei avea loc pentru cumpărături elegante. Iată ce trebuie să ai în vedere:

  • Ai nevoie de o pereche de pantofi eleganți, de bună calitate, care să fie confortabili și când îi porți un timp îndelungat. Chiar dacă sunt mai scumpi, alege pantofi cu talpă de piele și botul rotund;
  • Cumpără obiecte vestimentare versatile, precum blugi închiși la culoare, cămăși uni, pantaloni uni, tricouri cu guler în formă de V, haină sport gri sau albastru închis și sacou gri;
  • Dacă nu știi încă ce culori ți se potrivesc, optează pentru culori pământii, precum gri deschis sau închis, albastru și maro. Mai poți adăuga pete de culoare cu mov și roșu în nuanțe închise.

Atunci când alegi ceva, gândește-te cum s-ar potrivi cu întreaga ținută. Astfel, chiar dacă nu ai multe haine, le poți combina în diferite feluri. Pentru inspirație, te poți uita la bărbați renumiți precum Steve McQueen, Paul Newman, Tom Ford, Bob Dylan și Johnny Depp.

                                                        

                                                                                        Detalii și preț aici

                                                           

                                                                                         Detalii și preț aici

                                                              

                                                                                             Detalii și preț aici

4. În stilul clasic la bărbați, hainele trebuie să fie potrivite pe corp



 

Chiar dacă ai ales hainele potrivite, dacă îți sunt prea strâmte sau prea largi, nu vei arăta elegant. Din acest motiv, este bine să îți știi mărimea sau să probezi câteva haine înainte ca să îți dai seama ce îți vine bine și ce nu. Astfel,  îți va fi mai ușor pe viitor.

Este foarte important ca orice cămașă deții să nu îți fie largă în talie și nu ar trebui să ai nevoie de curea pentru pantaloni. Costumul ar trebui să îți vină perfect iar la blugi alege mereu “slim straight” și nu alte croieli prea largi sau prea strâmte.

E posibil să găsești o anumită haină de calitate dar care să nu fie exact pe mărimea ta. În acest caz, apelează la un croitor de încredere care să îți modifice hainele după forma corpului tău.

 

După ce ai învățat care sunt regulile pentru un stil vestimentar clasic, e timpul să îți pui propria amprentă asupra hainelor. Respectă indicațiile de mai sus și adaugă un accesoriu interesant pentru ca ținuta să te completeze.

Sursă foto: Shutterstock.com

 



 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!