Tinuta Casual Barbateasca – Tips & Tricks sub forma de GHID practic pentru un outfit senzational!

Tinuta Casual Barbateasca – Tips & Tricks sub forma de GHID practic pentru un outfit senzational!
Timp de citit: 6 minute

 

Cuprins:

1. Ce inseamna tinuta casual? Piese vestimentare specifice

2. Tinuta casual pentru barbati – Repere stilistice si cromatice

3. Criterii de alegere a unei tinute casual masculine si caracteristici generale ale stilului

Orice barbat care are un stil de viata activ si este dispus sa incerce constant lucruri noi va adopta foarte usor stilul vestimentar casual si il va adapta pentru a-si exprima personalitatea. Acesta se axeaza pe un look lejer compus din piese vestimentare cat mai simple si o atitudine relaxata, degajata. Citeste acest articol pentru a vedea care sunt articolele reprezentative unui outfit casual si care sunt aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere cand vrei sa te folosesti de acest stil, inclusiv la intalnirile de business.

1. Ce inseamna tinuta casual? Piese vestimentare specifice

O tinuta casual presupune combinarea unor articole vestimentare comode, care au un aspect simplu, pentru a se crea o imagine de ansamblu degajata. 

Unul dintre cele mai importante accesorii pe care orice persoana care poarta o tinuta casual trebuie sa il aiba este atitudinea. Ea sta la baza succesului si poate schimba radical modul in care aspectul este privit din exterior, de catre cei din jur. 

 

Asemenea oricarui stil vestimentar, o tinuta casual se caracterizeaza prin cateva articole de imbracaminte specifice, predominante pentru outfit-urile reprezentative. Accentul se pune foarte mult pe:

  • Pantaloni din denim / Tweed / chinos
  • Tricouri (albe / negre) / camasi casual
  • Blazere / cardigane / tricotaje / sacouri
  • Adidasi / mocasini / bocanci all sezon unisex
  • Geci din denim

Una dintre caracteristicile speciale ale unei tinute casual este lipsa unui papion si a unei cravate, accesorizarea facandu-se cu un ceas, o curea, un colier sau mai multe bratari din piele ori inele. Acest lucru este general valabil, deoarece cand este vorba de substiluri precum tinute business casual pentru barbati sau tinute casual elegante pentru barbati, pe lista raman doar ceasul si cureaua. Cu toate acestea, daca trebuie sa aduci un plus de valoare outfit-ului tau si sa respecti corespunzator dress code-ul, poti face o exceptie – la o camasa business renunta la sacoul clasic si opteaza pentru o cravata care sa iti completeze look-ul sau poart-o desfacuta la primii nasturi.

 

Printre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le aiba hainele tale daca vrei sa iti creezi o tinuta casual, se afla:

  • Articole vestimentare fit, potrivite conformatiei tale
  • Cromatica in functie de anotimp
  • Punerea accentului pe denim si pe accesorii potrivite locului si momentului unde trebuie sa mergi
  • Nu uita de atitudine si exprima-ti personalitatea prin comportament si limbaj                                                                                                    

    2. Tinuta casual pentru barbati – Repere stilistice si cromatice

    Asemenea oricarui stil vestimentar, tinutele casual au cateva criterii specifice care il definesc. Ele pot varia in functie de anumiti parametrii precum poti citi in continuarea articolului. Cu toate acestea, majoritatea raman neschimbate, indiferent de sezonul in care porti outfit-ul, de momentul sau ocazia pentru care vrei sa iti pui la punct look-ul.

    Tinute casual in functie de sezon

    Odata cu schimbarea garderobei de la cea pentru sezonul cald la cea pentru sezonul rece si invers, poti sa profiti si sa iti completezi garderoba cu unele piese vestimentare noi. 

    Tinute casual primavara – vara

    In sezonul cald este important sa lasi pielea sa respire, optand pentru haine fit, dar nu care sa nu iti afecteze confortul. Tricourile albe si negre sunt un “must”, asemenea camasilor de la Gama.ro. Acestea se pot asorta unor pantaloni din denim, alaturi de adidasi albi.

Tinute casual toamna – iarna

Pe parcursul sezonului rece trebuie sa te concentrezi pe menajarea sanatatii tale, de aceea cand iti alegie hainele, accentul trebuie sa fie pus si pe protectia termica, nu doar pe design-ul pieselor vestimentare. Poti alege fie pulovere, blazere, tricotaje, cardigane, fie geci sau paltoane pentru a te proteja de temperaturile scazute. 


 

Tinute casual in functie de moment

Un aspect foarte important pe care nu trebuie sa il neglijezi este momentul pentru care te pregatesti, acest lucru insemnand ca exista o diferenta importanta intre tinutele casual de seara si cele de zi. Desi acelasi outfit poate sa fie adaptat prin schimbarea anumitor piese sau accesorii, daca ai posibilitatea sa te schimbi, nu ezita sa faci acest lucru.

Tinute casual de seara pentru barbati

Atunci cand vrei sa te imbraci intr-o tinuta casual pentru seara, poti sa adaugi look-ului tau un sacou, care sa fie subtire sau mai gros, in functie de anotimp. El este un simbol al elegantei sexului masclin, fiind potrivit in aproape orice context. Acesta poate sa fie purtat alaturi de o camasa si o pereche de pantaloni din denim albastru inchis sau negru.

Tinute de zi casual pentru barbati

Daca vrei sa impresionezi cu o tinuta casual care sa te reprezinte, opteaza sa porti o pereche de mocasini sau adidasi cu un tricou simplu. Daca ai agenda plina si trebuie sa indeplinesti mai multe responsabilitati in scopuri de business, inlocuieste tricoul cu o camasa uni pe masura constitutiei tale, lasandu-i primul nasture, ori chiar pe primii doi daca doresti, desfacuti.

 

3. Criterii de alegere a unei tinute casual masculine si caracteristici generale ale stilului

Se identifica doua substiluri ale tinutei casual – tinute business casual barbati si tinute casual elegant barbati. Ele se diferentiaza prin accentul care se pune pe elementele office si pe rafinament, dar si pe paleta cromatica pe care o porti. Desi in ambele cazuri exista o legatura vizuala continua intre piese vestimentare comode, chiar cozy in sezonul rece, outfitul este potrivit pentru orice tip de eveniment, de la intalniri de afaceri, pana la cine romantice si evenimente social-culturale sau iesiri in oras cu prietenii. 

 

Exista multe criterii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vrei sa ai un look fresh cu o tinuta casual masculina, insa printre cele mai importante se afla:

  • Cromatica pieselor vestimentare este un detaliu care conteaza foarte mult, deoarece ajuta la crearea unei imagini de ansamblu armonioasa si poate sa ridice foarte mult stafeta pe care o impun look-ul si atitudinea ta. O camasa alba purtata cu stil si accesorizata corect care se afla in armonie cu restul pieselor vestimentare sta la baza unui outfit casual, chiar smart-casual, de succes.
  • Materialul imbracamintii este esential pentru ca el ofera confortul, rezistenta si calitatea hainelor pe care le porti. El ar trebui sa fie adecvat sezonului in care porti tinuta, protejandu-te corespunzator, mai ales din punct de vedere termic. 
  • Textura hainelor este un detaliu care, desi nu este luat in considerare de catre multe persoane, poate face diferente dintre chic si kitsch.
  • Croiul pieselor vestimentare este foarte important pentru cursivitatea vizuala si pentru punerea in evidenta a atuurilor fizice pe care le ai, mai ales cand ai de ales daca vrei sa porti o camasa slim sau regular.
  • Marimea hainelor trebuie sa fie potrivita, sa aiba o linie continua a siluetei tale, fara sa o dezavantajeze prin ascunderea conturului sau.   

De asemenea, pe langa toate aceste criterii de care trebuie sa tii cont cand alegi hainele, nu sunt de ignorat nici:

  • Ocazia este un lucru pe care nu trebuie sa il neglijezi niciodata, deoarece deseori astfel este impus dress code-ul. Stilul casual poate fi adaptat pentru foarte multe ocazii, asa ca nu ezita sa il personalizezi dupa cum consideri de cuviinta! 
  • Locatia (inside / outside) unde mergi este esentiala pentru a te imbraca in mod corespunzator, mai ales cand este vorba de sezonul rece. In cazul in care va trebui sa stai afara trebuie sa iti alegi o tinuta care sa iti ofere mai multa protectie termica, de aceea fii atent la acest detaliu, atat de important. 
  • Atitudinea pe care o adopti trebuie sa te reprezinte, dar si sa fie adecvata locului si evenimentului unde mergi. Incearca sa fii mereu sociabil si deschis catre a cunoaste noi persoane, pentru de a-ti mari networking-ul. Nu doar haina conteaza, ci si personalitatea si capacitatea ta de a comunica sub orice forma!                                                                                                                                                                            

In concluzie, este foarte usor sa fii chic si in ton cu moda, simtindu-te bine si impunandu-ti propria viziune fashion prin crearea unei tinute casual masculina. Tot ce trebuie sa faci pentru a te incadra in acest concept este sa respecti cele cateva caracteristici, avand grija ca elementele pe care le porti sa se imbine armonios. 


Surse foto

  • ShutterStock.com
  • Pinterest.com

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!