Tinuta de toamna masculina – Mic GHID catre obtinerea unui outfit creativ

Tinuta de toamna masculina – Mic GHID catre obtinerea unui outfit creativ
Timp de citit: 11 minute

Sezonul rece ii obliga pe majoritatea barbarilor sa isi schimbe radical garderoba din cauza temperaturilor tot mai scazute, pe masura ce toamna isi intra in drepturi. Multi reprezentanti ai sexului masculin vor sa arate foarte bine, sa intoarca privirile doamnelor si domnisoarelor, asa ca pun mare pret pe alegerea unei vestimentatii de calitate, care sa impresioneze si sa demonstreze ca sunt mereu in pas cu moda. Un outfit creativ, insa, nu poate fi obtinut cu usurinta. Este nevoie de putina informare in legatura cu trendurile actuale, de sfaturile utile ale specialistilor si de alte lucruri importante. 

In articolul de mai jos vei descoperi un mic ghid pentru a obtine o tinuta vestimentara deosebita, pe care sa o poti purta la diferite ocazii sau in viata de zi cu zi, precum si idei de outifturi perfecte pentru un barbat tanar sau pentru un senior. De asemenea, vei afla si sfaturi, trucuri si raspunsuri la intrebari despre tinutele de toamna pentru domni. 

Cuprins:

1. Tinutele de toamna pentru barbati in functie de ocazie

1.1. Tinute de toamna barbatesti pentru nunta

1.2. Tinute de toamna pentru botez

1.3. Tinute de toamna office pentru barbati

1.4. Tinuta de toamna casual pentru barbati

2. Moda de toamna pentru barbati in functie de varsta si de silueta

2.1. Moda de toamna pentru tineri si seniori

2.2. Moda de toamna pentru barbati zvelti si plinuti

3. Sfaturi utile pentru barbati in realizarea unei vestimentatii deosebite de toamna 

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre tinutele de toamna pentru barbati

1. Tinutele de toamna pentru barbati in functie de ocazie

Fiecare om isi doreste sa arate spectaculos cand iese din casa la plimbare, cand merge la shopping in mall sau la serviciu, din acest motiv pune mare pret pe intocmirea unei tinute fabuloase. Daca este vorba despre un eveniment important, atunci incearca din rasputeri conceperea unui look glamour, elegant, rafinat, accesorizat luxos, care sa dovedeasca grija pentru detalii, respectul fata de gazdele care au facut invitatia, dar si placerea de a se imbraca foarte bine. 

Fiecare anotimp presupune imbracarea unor piese vestimentare adecvate temperaturilor de afara, asa ca domnii dornici de a obtine un look WOW trebuie sa fie atenti si la acest aspect. Astfel, cand este vorba despre o tinuta masculina de toamna, accentul se va pune pe elementele care reunesc cu succes, in egala masura, eleganta si confortul. 

De exemplu, pentru mersul la birou, este suficient ca peste camasa chic si pantalonii clasici sau de jeans sa se puna un cardigan pufos si calduros, o geaca de piele naturala sau un sacou dintr-o tesatura grosuta. Pentru a merge la o nunta, insa, lucrurile se schimba, iar accentul trebuind sa fie pus pe alte elemente vestimentare, chiar unele care ofera pe langa eleganta, stilul aristocratic si prestanta luxului.

1.1. Tinute de toamna barbatesti pentru nunta

Un barbat bine imbracat trebuie sa aiba in sifonier cel putin un outfit de toamna pe care sa-l poarte cu succes la un eveniment important, cum este unirea destinelor a doi tineri. Pentru a arata senzational cu aceasta ocazie, el trebuie sa imbrace cateva piese vestimentare mai elegante si mai luxoase, care sa aiba culori in ton cu anotimpul (maro, bronz, rosu, purpuriu, verde, galben, mustar, albastru). Astfel, o tinuta potrivita va fi compusa din:

  • costum barbatesc sau frac;
  • camasa chic;
  • cravata sau papionul;
  • butonii;
  • pantofii de lac. 

Este vital ca look-ul masculin sa fie unul impecabil, sa fie corect si atragator, dar este nevoie de atentie ca nu cumva sa fie eclipsat mirele. Indiferent ca este toamna sau primavara, vara sau iarna, tinuta trebuie sa fie adaptata unui dress code, locatiei sau temei propuse de gazde. 

  • Black tie este alcatuit din costum negru, camasa alba, cravata sau papion de aceeasi culoare cu costumul;
  • Cocktail wedding este un dress code care se potriveste destul de bine in cazul unei cununii civile (costum navy blue, camasa alba sau in dungi, papion, cravata, pantofi din piele intoarsa);
  • Casual wedding este un dress code mai putin intalnit la nunti, pentru ca presupune sa se opteze pentru o tinuta de strada. Daca domnul in cauza este invitat la o astfel de nunta, atunci tinuta sa trebuie sa fie compusa din: camasa sau tunica, jeansi sau pantaloni casual, pantofi comozi.                                                                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                            Vezi produsul
  • 1.2. Tinute de toamna pentru botez

    Botezul este un alt eveniment la care domnii trebuie sa se imbrace elegant, mai ales ca toamna indeamna la crearea unor tinute fabuloase. Cromatica acestui anotimp este utila conceperii unei astfel de vestimentatii chic, asa ca trebuie folosita fara dubiu. 

    Botezul si petrecerea sunt, de regula, tinute in timpul zilei, asa ca nu este indicata folosirea costumului negru, ci mai degraba a celui colorat. Pentru a merge la crestinarea unui copil, un barbat bine imbracat poate sa foloseasca:

  • costumul cu buzunare simple;
  • camasa;
  • cravata in culori complementare;
  • pantofi din piele;
  • diferite accesorii interesante (bijuterii, bretele, ceas, palarie)                                                                                                                             



    1.3. Tinute de toamna office pentru barbati

    Outfiturile potrivite pentru serviciu trebuie gandite in amanunt. Multi barbati moderni isi dau interesul in a concepe diferite tinute chic, care sa-i scoata din anonimat sau care sa le puna in valoare diferite calitati fizice. 

    Intr-adevar, tinuta office poate fi diferita, in functie de mediul in care activeaza domnul in cauza. Aceasta, insa, trebuie sa reflecte stilul personal, atentia la diferite detalii, eleganta, rafinamentul, succesul. 

    Un outfit business trebuie sa fie alcatuit din:

  • costumul potrivit pentru toamna;
  • camasa business, fara imprimeuri sau culori tipatoare;
  • cravata pe care o poate asorta intr-un mod indraznet;
  • pantofi de piele in nuante inchise;
  • diferite accesorii potrivite.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Vezi produsul                                                                                                                                                                              

    1.4. Tinuta de toamna casual pentru barbati

    Tinutele casual de toamna pentru barbati nu pot lipsi din garderoba pentru ca devin utile imediat ce sezonul rece si-a intrat in drepturi. O idee interesanta pentru o zi friguroasa poate fi conceputa din urmatoarele piese:

  • jeansi;
  • incaltaminte sport;
  • camasi in carouri;
  • vesta;
  • jacheta bomber;
  • cravata.                                                                                                                                                                                                               

    2. Moda de toamna pentru barbati in functie de varsta si de silueta

    Desi femeile considera ca au cele mai mari probleme legate de alegerea vestimentatiei in functie de varsta si de kilograme, adevarul este ca nici barbatii nu sunt mai castigati cand vine vorba despre cele doua aspecte. 

    In functie de varsta si de silueta, moda masculina trebuie sa respecte anumite reguli. In caz contrar, domnii ar putea sa cada in ridicol si sa starneasca amuzamentul celorlalti daca sunt imbracati nepotrivit in raport cu anii sau cu greutatea. 

                                                                    

        

     


     

    2.1. Moda de toamna pentru tineri si seniori

    Barbatii sunt recunoscuti pentru faptul ca nu prea tin cont de reguli si de canoane, mai ales cand vine vorba despre fashion. Totusi, specialistii sunt de parere ca este vital sa evite anumite elemente in cazul in care nu au varsta potrivita pentru a le purta. Pentru a fi admirati si toamna, domnii trebuie sa tina cont de tendintele in moda masculina, de sfaturile celor avizati, de piesele vestimentare de rezistenta si de culorile aflate in tendinte. 

    Tinutele elegante, extravagante si jucause pot fi purtate de tineri sau seniori, doar daca acestea reusesc sa completeze minunat personalitatea celui care le alege. Daca la privirea in oglinda impresia nu este una multumitoare, este important sa se renunte la outfitul ales sau la unele piese nepotrivite. 

    In garderoba de toamna a oricarui barbat trebuie sa existe cateva piese clasice (pantaloni, sacou, camasa), care sa fie adaptate propriei persoane, dar si unele piese diferite, care emana putere si independenta, avand chiar pete de culoare indraznete. Unele articole vestimentare nu se potrivesc, totusi, persoanelor in varsta si ar trebui sa tina cont de croiala lor sau de modul in care se asaza pe silueta.
                                                                                                                                                                  Vezi produsul              

                       
     

    2.2. Moda de toamna pentru barbati zvelti si plinuti

    Multi reprezentanti ai sexului masculin pasionati de fashion au declarat ca in ultima vreme tot mai multe case de moda pun accent si pe imbracarea chic a persoanelor mai plinute. Intr-o societate in care mancarea a devenit tot mai prezenta in vietile oamenilor, nu este cu mirare faptul ca moda trebuie sa satisfaca nu doar pretentiile domnilor cu o silueta impecabila. 

    Imediat ce vine toamna, tesaturile groase, accesoriile necesare pentru protejarea impotriva vantului, ploii si temperaturilor scazute sunt tot mai cautate de catre barbati. Astfel, cateva idei de outfituri masculine pentru toamna trebuie sa satisfaca nevoile acestora. 

    Un barbat plinut trebuie sa renunte la cureaua care i-ar aduce un dezavantaj vizibil din cauza burtii proeminente si sa devina purtator de bretele. O pereche de pantaloni barbatesti clasici sau jeansii populari pot fi prinsi cu bretele peste camasa vesela, chiar extravaganta.

    Un sfat bun este folosirea unor pantaloni cu pense, pentru a lasa impresia de plutire in jurul taliei. Pantofii din piele intoarsa, ghetele calduroase potrivite in zilele ploioase sau incaltamintea sport sunt cateva exemple de incaltaminte potrivita in acest sezon. 

    Un barbat zvelt este mult mai norocos decat unul corpolent, pentru ca hainele par sa-i vina de la sine pe trup. Cu toate acestea, pentru a arata senzational, este bine sa respecte cateva reguli:

  • sa evite hainele largi si sa le prefere pe cele care continua linia corpului;
  • daca nu are umeri lati, poate sa imbrace jachete sau alte piese pentru a crea impresia de corp in forma literei V;
  • pantalonii slim fit sunt perfecti, oferind senzatia de picioare lungi;
  • culorile inchise ar trebui sa fie evitate, ele dand impresia ca barbatul este mai slab decat in realitate.                                                             
                                                                     
                                   
                                                                                                                                                                                                                         
                                                                     
                                                                   
                                                                     

    3. Sfaturi utile pentru barbati in realizarea unei vestimentatii deosebite de toamna

    Toamna aduce cu sine noi provocari in vestimentatia masculina. Barbatii care adora hainele sunt incantati sa incerce diferitele trenduri, dar nu se dau in laturi sa combine interesant si cu stil diferite piese la moda in anii trecuti. 

    Pentru a realiza o tinuta chic, este necesar ca fiecare sa tina cont de sfaturile specialistilor in acest domeniu, sa se informeze despre noutatile aparute si sa cerceteze blogurile sau alte site-uri pentru a gasi o multime de fotografii cu idei fabuloase si usor de pus in practica. 

  • Cine vrea sa atraga atentia asupra unei tinute Black tie, care, de regula, nu ofera prea multe surprize, este suficient sa se adauge accesorii fancy, precum bastonul, palaria, batista, care vor capta privirile tuturor;
  • Camasile sunt in top toamna, iar cele potrivite au culori deschise si neutre. In acest sezon vor fi evitate culorile stridente, vii, ideale in anotimpul estival. Nici camasile cu maneci scurte nu mai pot fi purtate. In plus, nici nu sunt considerate un simbol al elegantei;
  • Sacoul trebuie neaparat purtat toamna. Este nevoie de un material de foarte buna calitate, care sa se combine perfect cu jeansii, cu tricourile sau cu camasile, altfel intreaga tinuta va fi ruinata;
  • Negrul ramane de baza si toamna, mai ales pentru barbatii care nu reusesc foarte bine sa combine culorile intr-un mod armonios. Trebuie putina atentie la modul in care este alcatuit acest outfit, pentru a nu parea ca abia s-au intors de la un eveniment funerar;
  • Geaca de piele este ideala pentru a concepe o tinuta de toamna masculina, care sa atraga privirile doamnelor si ale domnisoarelor, de aceea trebuie sa existe in orice garderoba moderna. Poate fi asortata cu blugi, dar si cu pantaloni casual sau cu unii din piele;
  • Accesoriile sunt esentiale pentru a realiza un outfit chic, de toamna: manusi, fular, esarfa, palarie;
  • Daca barbatul trebuie sa mearga la un eveniment, va opta pentru cravata sau papion. Este bine sa fie asortate la camasa, doar asa purtatorul lor se va clasa printre cei mai imbracati domni.                                                                                                                                  
                                                                     
                                                                    
                                                                     
                                                                     
                                                                    
                                                                                                                       
                                                                                       
                                                                                                                                      
                                                                    
                                                                               
                                                                    
                                                                     
                                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
                                                                                       
                                                                                                   

    Asadar, indiferent ca mergi la serviciu, la un eveniment important sau la o simpla plimbare in parc, tinuta ta de toamna trebuie sa iti reflecte personalitatea si sa fie adecvata contextului. Daca ai momente in care ai nevoie de inspiratie, nu ezita sa pui in practica recomandarile de mai sus!

    Surse foto:

    gama.ro

    ro.pinterest.com
     

    4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre tinutele de toamna pentru barbati

    Ce culori sunt potrivite pentru o tinuta masculina de toamna?

    Cele mai utilizate culori pentru piesele vestimentare de toamna sunt: negru, maro, verde, albastru, gri, burgundy, bleumarin, portocaliu. Nuantele pastelate, crude sau foarte vii nu sunt potrivite acestui sezon. 

    Ce accesorii sunt necesare pentru o tinuta masculina de toamna?

    Accesoriile necesare pentru o tinuta de toamna sunt cele care asigura confortul si aspectul estetic deosebit: manusi, fular, esarfa, palarie. 

    Din ce e formata tinuta casual de toamna pentru barbati?

    Piesele vestimentare care trebuie sa alcatuiasca un outfit masculin potrivit pentru anotimpul de toamna sunt: blugi sau pantaloni de stofa, camasa si pulover, geaca de piele sau palton si pantofi barbatesti, ghete sau cizme.

    Cu ce se pot imbraca barbatii la nunta toamna?

    Un outfit potrivit pentru nunta va fi format din costum barbatesc sau frac, camasa, cravata sau papion, butonii si pantofii de lac. 

    De ce sa tii cont cand alegi o tinuta de toamna pentru barbati?

    O astfel de tinuta trebuie sa tina cont de ocazie, de temperaturile de afara, de modul in care piesele vestimentare se combina intr-un mod placut, de tipul de silueta pe care il are domnul in cauza, de trenduri si pret. 

     

     

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!