Tinute de botez pentru barbati – Sfaturi simple pentru obtinerea unui look elegant, sofisticat, chic

Tinute de botez pentru barbati – Sfaturi simple pentru obtinerea unui look elegant, sofisticat, chic
Timp de citit: 10 minute

Botezul este un eveniment important din viata oricarei familii, ce marcheaza trecerea la crestinism a copilului. Cu acest prilej, parintii iubitori si responsabili incearca sa creeze momente deosebite, pe care sa si le aminteasca placut peste ani din memorie, poze sau materiale video. Outiftul pentru aceasta ocazie devine un element principal, in jurul caruia graviteaza, practic, intregul eveniment fericit, toata lumea intrecandu-se care mai de care in a se prezenta in fata celorlalti intr-un anume mare fel. In ultima vreme, barbatii au devenit tot mai cocheti si mai dornici de a arata senzational, asa ca nu e de mirare ca incearca din rasputeri sa gaseasca haine care sa le puna in evidenta calitatile si sa le ascunda defectele. 

In articolul de mai jos, vei descoperi informatii despre tinuta masculina potrivita unei ceremonii de crestinare a copilului, in functie de dress code-ul precizat pe invitatie, despre ce ar trebui sa poarte tatal copilului, nasul sau ceilalti invitati care vin sa sarbatoreasca la restaurant, despre piesele si accesoriile obligatorii de purtat la un astfel de eveniment. De asemenea, vei afla si cateva recomandari si sfaturi utile pentru crearea unui outfit potrivit si corect, in functie de anotimpul de afara. 

Cuprins:

1. Dress code-ul tinutei masculine pentru botez

1.1. Tinuta pentru botez obligatorie

1.2. Tinuta de botez liber aleasa de fiecare invitat 

1.3. Tinuta de botez pentru tatal copilului si cea pentru nas

2. Elemente ce nu pot lipsi din tinuta masculina pentru botez

2.1. Rolul camasii barbatesti in tinuta pentru botez

2.2. Costumul – alegerea potrivita pentru o tinuta de botez

2.3. Accesoriile utile pentru obtinerea unei tinute de botez fabuloase

3. Recomandari si sfaturi pentru realizarea unei tinute pentru petrecerea de botez in orice sezon

1. Dress code-ul tinutei masculine pentru botez

Botezul este un eveniment deosebit pentru orice familie, la care va participa la un moment dat, de-a lungul vietii, cam toata lumea. Imbracamintea purtata intr-o astfel de ocazie trebuie sa arate elegant, ceea ce obliga, practic, pe toti invitatii sa ii acorde importanta cuvenita. 

Este evident ca un barbat nu se poate imbraca oricum, iar hainele pe care le poarta zi de zi acasa, pe strada sau la serviciu nu sunt deloc indicate. Prezenta la botez presupune din start o tinuta foarte decenta si frumoasa. Acest lucru va demonstra respectul pe care il ofera evenimentului in sine, parintilor si bebelusului. 

In general, se impune un anumit dress code la botez, nu doar femeilor, ci si barbatilor, chiar daca in invitatie nu se precizeaza clar acest lucru. Desi multi vor fi tentati sa nu-si bata capul cu asta si sa mearga pe ideea ca vor fi acceptati oricum, totusi, ar trebui sa inteleaga faptul ca, pentru parintii copilului, va conta foarte mult ca invitatii sa le ofere respectul cuvenit si sa se conformeze regulilor. 

Blugii, tricourile, camasile cu maneca scurta, pantalonii cu turul lasat, treningul sau alte piese vestimentare de acest tip nu au ce cauta nici la biserica, unde are loc ceremonia religioasa, si nici la restaurant, acolo unde se va desfasura petrecerea.

1.1. Tinuta pentru botez obligatorie

Pentru a fi siguri ca persoanele respecta o anumita tema aleasa pentru petrecerea de botez, organizatorii specifica in invitatie ca este obligatoriu un anumit dress code. Din acest motiv, invitatul nu trebuie sa faca nota discordanta de restul, pentru ca va fi neplacut pentru toata lumea. Dintre tipurile de tematici care se pot intalni pe o astfel de invitatie, se numara White tie si Black tie. 

White tie presupune urmatoarele reguli:

  • frac negru sau de culoare bleumarin;
  • pantaloni din acelasi material, de aceeasi culoare, care sa fie decorati in lateral cu o banda lata sau cu doua mai inguste din satin si sa se poata purta cu bretele;
  • camasa din bumbac alb, de cea mai buna calitate;
  • papion alb;
  • vesta alba;
  • pantofi de gala.

Black tie presupune alte reguli:

  • sacou negru;
  • pantaloni;
  • camasa alba cu guler clasic;
  • papion negru;
  • pantofi negri de tip Oxford.

1.2. Tinuta de botez liber aleasa de fiecare invitat

Daca in invitatie nu este precizat dress code-ul, atunci invitatul poate sa-si aleaga singur tinuta potrivita pentru botez, fie de zi, fie de seara, dar sa nu uite ca trebuie sa mentina permanent decenta. 

De obicei, oricine isi poate da seama din tipul de invitatie primita. Daca are un design luxos, atunci se va imbraca foarte elegant, sofisticat chiar. Daca invitatia este handmade, atunci ar putea sa renunte la costum, sa imbrace pantaloni casual si camasa

De asemenea, depinde foarte mult si de restaurantul in care va avea loc petrecerea. Este un local pretentios? Atunci invitatul se va imbraca la costum. Este doar o locatie improvizata? Atunci persoana isi va permite sa aleaga piese vestimentare mai lejere. Trebuie sa tina cont si de ora la care va participa la acest frumos eveniment din viata tinerilor parinti. Ceremonia la biserica are loc ziua, iar petrecerea seara. 

Daca nu vrea sa se imbrace diferit pentru cele doua ceremonii, atunci ar putea sa aleaga din start un outfit compus din:

  • sacou;
  • camasa;
  • pantofi Oxford;
  • accesorii asortate cu gust.




1.3. Tinuta de botez pentru tatal copilului si cea pentru nas

Tatal si nasul copilului vor avea nevoie de o tinuta de botez cu adevarat speciala, care sa nu se asemene cu cea a invitatilor. Asta nu inseamna ca vor incalca dress code-ul ales, ci vor alege cateva accesorii personalizate, pentru a se evidentia de restul. Exemple de optiuni interesante pentru acest moment pot fi urmatoarele tipuri de costum:

  • costumul negru, clasic, cu camasa slim uni si pantofi negri;
  • costumul bleumarin, asortat cu o camasa in carouri mici si o cravata bleumarin din tricot;
  • costumul gri, elegant si extrem de sexy, mai ales purtat de barbatii care au o silueta de invidiat.


2. Elemente ce nu pot lipsi din tinuta masculina pentru botez

Outfiturile de botez pentru reprezentantii sexului masculin se alcatuiesc cu mare grija la orice detaliu, pentru a nu cadea in ridicol. Tinuta nu trebuie sa fie prea casual, in primul rand. Daca dress code-ul cere eleganta maxima, atunci sunt adecvate niste haine sofisticate, dar, daca nu o cere, atunci invitatul nu trebuie sa se afiseze astfel, pentru ca nu va atrage atentia intr-un mod placut. 

O tinuta simpla de botez pentru barbati, acolo unde nu se specifica dress code-ul, poate fi una casual, compusa din:

  • camasa casual spre eleganta;
  • pantaloni (nu blugi);
  • curea si pantofi negri.

Acesta este potrivita pentru barbatii care fug de piesele vestimentare prea elegante, considerandu-le inconfortabile. Un look elegant, sofisticat, chic poate fi creat doar daca vor alege sa poarte urmatoarele:

  • costum bine croit, care sa avantajeze prin croi si culoare (gri neaparat, mai ales ca ceremonia religioasa are loc, de regula, dupa-amiaza);
  • camasa de ceremonie alba, din bumbac de calitate superioara, cu design deosebit;
  • papionul sau cravata chic, care sa ofere un aer aristocrat;
  • pantofii negri, de lac.




2.1. Rolul camasii barbatesti in tinuta pentru botez

Camasa este piesa vestimentara masculina la care nu se poate renunta niciodata la botez, nunta, eveniment corporat etc. Ea trebuie purtata in mod corect si trebuie sa arate intotdeauna ca scoasa din cutie, asa ca nu va fi sifonata sau patata. 

De asemenea, ea ofera domnilor un look masculin, elegant si sexy, fiind imposibil de inlocuit cu aceasta ocazie, daca invitatul vrea sa ofere respectul lui gazdelor si daca vrea sa arate ca are stil. Cel care alege sa o poarte va avea mai multa incredere, adoptand o atitudine de cuceritor. 

Tipul potrivit de camasa pentru un botez este cel clasic, cu maneci lungi. Chiar daca este purtata la sacou, cu vesta sau simplu, ea aduce un plus personalitatii oricarui domn adevarat.



2.2. Costumul – alegerea potrivita pentru o tinuta de botez

 

Costumul a ramas in topul alegerilor majoritatii invitatilor la botez, pentru ca este usor de abordat intr-o astfel de ocazie, comparativ cu o imbracaminte casual, si pentru ca denota seriozitate. Tipurile de costume barbatesti care se pot purta intr-o astfel de ocazie sunt:

  • costumul smart casual (se poarta pentru petreceri mai mult, dar ramane o alegere corecta si cu ocazia acestui eveniment fericit);
  • costumul cu un singur rand de nasturi (in stil american) si cu pantaloni conici;
  • costumul cu doua randuri de nasturi si croiala dreapta, apropiata de corp (stilul britanic);
  • costumul slim, cu sacou usor cambrat si pantaloni care urmeaza linia piciorului (stil italienesc);
  • fracul foarte elegant;
  • smokingul poate fi purtat la petrecerea de seara, rezultatul final fiind foarte tineresc si fresh.

Costumul este preferat de barbati nu doar pentru aerul de seriozitate, eleganta si rafinament, ci si pentru ca imprima personalitate, masculinitate, statornicie si incredere. Marimea lui conteaza foarte mult. Daca nu respecta talia si greutatea posesorului, atunci acesta risca sa arate ridicol. Ales cu grija, aceasta piesa vestimentara avantajeaza orice silueta masculina, chiar daca are un model putin mai indraznet. 

 

2.3. Accesoriile utile pentru obtinerea unei tinute de botez fabuloase

Orice outfit barbatesc nu poate fi complet fara cateva accesorii interesante, care sa-i aduca un plus de prospetime, eleganta si frumusete:

  • papionul sau cravata, fie pentru a obtine o imagine clasica, fie pentru a defini un look casual, nonsalant;
  • acul de cravata, accesoriul fin si elegant, ce tine cravata atasata de camasa;
  • batista pentru sacou ce aduce un plus de personalitate;
  • butonii de camasa completeaza perfect look-ul, oferind eleganta si rafinament;
  • palaria care se poarta doar la exterior, niciodata in interior;
  • manusile obligatorii pentru ringul de dans, atunci cand invitatia impune ca dress code White tie. 

3. Recomandari si sfaturi pentru realizarea unei tinute pentru petrecerea de botez in orice sezon

In functie de anotimp, piesele vestimentare potrivite pentru botez ale barbatilor pot suferi unele modificari. Cei care se intreaba care ar fi cele mai interesante idei de tinute iarna, toamna, primavara sau vara ar putea sa consulte sfaturile specialistilor, oferite in cadrul emisiunilor de profil de la TV sau pe blogurile de pe Internet, care abunda de tot felul de idei interesante.

Costumele barbatesti pentru vara si primavara trebuie sa fie confectionate din fibre naturale, care lasa in voie pielea sa respire. Nu trebuie uitat faptul ca temperaturile de afara vor fi mai ridicate si ca, de cele mai multe ori, barbatii nu poarta doua costume, unul la biserica si unul la restaurant, asa ca nu ar trebui sa transpire abundent din cauza materialului prea gros. O combinatie de lana cu matase sau un mohair poate ar fi o alegere perfecta pentru o astfel de ocazie. 



Costumele barbatesti pentru un botez organizat iarna sau toamna trebuie neaparat confectionate din lana de calitate superioara sau din casmir combinat cu lana, dar se poarta si tweed-ul in continuare, desi este mai rigid decat lana. Acesta din urma este un material foarte calduros si rezistent la umezeala specifica acestor anotimpuri. Catifeaua nu trebuie nici ea uitata, fiind preferata de cei care vor sa aiba un look elegant, sofisticat, chic. Cele mai interesante culori ale unei tinute masculine pentru botez ar putea fi bordo, maro, verde inchis, bleumarin. Nici negrul nu ar trebui ocolit, dar trebuie mentionat faptul ca acest eveniment este unul foarte fericit si ar trebui intampinat cu o nuanta vesela, de regula. 






 

Alte sfaturi importante, care ar trebui retinute si puse in practica intr-o astfel de ocazie sunt:

  • camasa simpla se asorteaza cu o cravata cu imprimeu;
  • camasa cu imprimeu este combinata cu o cravata simpla;
  • cravata trebuie sa fie pana la brau;
  • costumul de ceremonie este asortat intotdeauna cu o cravata de matase;
  • pantofii trebuie sa aiba siret;
  • culorile deschise se poarta doar vara;
  • sosetele albe nu sunt adecvate unei tinute pentru botez, doar la outfiturile sport;
  • batista asortata cravatei este permisa doar dupa ora 18.00;
  • cureaua se asorteaza pantofilor;
  • sacoul este incheiat mereu cand barbatul danseaza.

















In concluzie, barbatii trebuie neaparat sa se pregateasca vestimentar intr-un mod adecvat evenimentului la care participa, sa tina seama de reguli pentru a se prezenta decent, elegant si atractiv. Outfitul potrivit unui botez trebuie sa fie compus din costum, camasa, accesorii obligatorii, dar sa tina cont si de gusturile celui care il va purta cu aceasta ocazie fericita din viata oricarei familii. 

surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com









 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!