Tinute de primavara pentru barbati – Vine, vine primavara cu secrete pentru outfit-uri impecabile!

Tinute de primavara pentru barbati – Vine, vine primavara cu secrete pentru outfit-uri impecabile!
Timp de citit: 11 minute

Primavara este un anotimp care te face sa incerci idei vestimentare noi. Dupa o iarna in care poate te-ai refugiat in haine calduroase si comode, este timpul sa iesi din “hibernarea vestimentara” si sa te bucuri de soare si de mirosul placut de primavara.

Acest anotimp este preferat de multi oameni, mai ales fiindca este un moment in care toata lumea renunta la piesele vestimentare groase, abordand un stil mai lejer, relaxat, potrivit temperaturii de afara, dar si aflat in concordanta cu senzatia de renastere si libertate pe care ti-o da inceputul sezonului cald.

Insa nu trebuie sa uiti ca primavara este un anotimp de tranzitie, ceea ce inseamna ca nu poti sari direct la tinute de vara. Asadar, primavara este extrem de ofertanta în ceea ce priveste ideile vestimentare, pentru ca este una dintre putinele ocazii in care te poti bucura de piese vestimentare intermediare, precum gecile subtiri, trenciurile, sacourile, camasile si alte elemente de acest gen.

Afla care sunt tinutele barbatesti pe care le poti incerca pe timp de primavara si afla cum sa iesi in evidenta, diversificand paleta vestimentara pe care o abordezi!

Cuprins

  1. Tinute de primavara casual

1.1. Tinute casual de zi pentru barbati

1.2. Tinute casual de seara pentru barbati

2. Tinute de primavara elegante

2.1. Tinute elegante de zi pentru barbati

2.2. Tinute elegante de seara pentru barbati

3. Tinute de primavara in stil office

3.1. Tinute lejere pentru la birou

3.2. Tinute lejere pentru o intalnire de afaceri

1. Tinute de primavara casual

Primavara este un anotimp perfect pentru abordarea zilnica a unui stil casual, care sa te faca sa te simti confortabil in orice moment al zilei, indiferent ca mergi la birou sau iesi in oras cu prietenii. Tinutele care pot fi purtate primavara se deosebesc printr-o versatilitate aparte care le ofera barbatilor, sansa de a fi maleabili din punct de vedere vestimentar. 

Astfel, tendintele de primavara sunt usor de pus in aplicare, fiindca se caracterizeaza prin relaxare si schimbare. 
        



 

1.1. Tinute casual de zi pentru barbati

Cand vine primavara, toti oamenii sunt extrem de entuziasmati pentru ca sunt cu un pas mai aproape de venirea verii. Acest lucru se observa si in tinutele pe care le poti alege, insa trebuie sa ai grija: de multe ori, primavara este imprevizibila si pot fi zile friguroase afara, care se pot dovedi a fi inselatoare. Asadar, nu iti pune la bataie doar garderoba de primavara-vara, fiindca nu se stie cand ai putea avea nevoie si de un element din garderoba de iarna.

Exista cateva piese vestimentare sau accesorii casual care isi fac aparitia pe timp de primavara si care, intr-adevar, merita toata atentia in alcatuirea outfiturilor de sezon. Schimbarile de temperatura se reflecta si asupra vestimentatiei, fiindca pot aborda un stil casual mai relaxat, departe de imbracamintea groasa de iarna. Odata cu venirea primaverii, poti opta pentru outfituri aparte, caracterizate de elemente individuale precum:

  • Geci de primavara

Gecile de primavara sunt un element binevenit in sezonul florilor, intrucat este posibil ca toamna sa nu fi apucat sa le porti prea mult, din pricina aparitiei rapide a frigului. Gecile de primavara pot fi gecile de piele, gecile de blugi, sau cele de fas. Fiecare dintre acestea vine cu farmecul sau. Ele sunt, deseori, nelipsite din outfiturile casual. Daca geaca de piele iti da un aer mai rock-stylish, cea de blugi iti ofera un aer mai tineresc, iar cele de fas un caracter casual-sport. Pentru oricare ai opta, sunt extrem de binevenite in tinutele casual de primavara. Totusi, si hanoracele si sacourile casual, sunt binevenite in tinutele de primavara. Poti crea nenumarate combinatii vestimentare, jongland cu aceste categorii de piese vestimentare, care iti vor da un aer aparte si diferit in fiecare zi. Opteaza pentru elementele care fac parte din stilul tau, dar nu te teme sa experimentezi unele stiluri noi.







        
 

  • Pantofii de primavara

Dupa o perioada plina de ghete imblanite, pantofii de primavara pot fi o binecuvantare. Primavara este cel mai bun sezon pentru a purta pantofi usori, comozi, sau sneakersii tai preferati pe care nu ai apucat sa ii mai porti. Si in privinta incaltamintei alese, caldura vine cu o doza de libertate in ceea ce priveste pantofii alesi. Dat fiind ca ploile si ninsorile sunt mai putin probabile, este timpul sa porti pantofi din piele intoarsa, sneakersi, tenisi, ca parte din outfitul tau casual de zi cu zi.




 

  • Camasile subtiri

De multe ori, camasile subtiri sunt greu de purtat pe timpul anotimpurilor mai friguroase, fiindca nu prea tin de cald, chiar si cu un palton gros purtat peste ele. Vara, in special, camasile pot fi dificil de purtat pentru ca, uneori, este mult prea cald. Asadar, primavara este anotimpul ideal pentru a purta camasi subtiri, pentru un stil casual special si unic. Odata cu venirea primaverii, camasile isi fac aparitia la suprafata, nemaifiind mascate de pulovere sau sacouri groase. Este momentul sa achizitionezi camasi casual de primavara, din materiale usoare si placute, pentru a te simti confortabil, fara a uita sa fii chic.











 

  • Imprimeurile florale

Desi par un element feminin, imprimeurile florale se regasesc si in garderoba barbatilor, prin print-uri delicate, mici, care nu ofera un aer feminin, ba dimpotriva. Acestea sunt extrem de purtate primavara, fiindca ilustreaza ceea ce se intampla in natura, in jurul tau. Este interesant cum, deseori, simti nevoia de a face parte din fenomenul natural si de a te identifica cu el. Poarta cu incredere imprimeurile florale, fiindca sunt foarte in voga la ora actuala, in moda barbateasca.



 

1.2. Tinute casual de seara pentru barbati

Tinutele casual de seara sunt similare, in principiu, cu cele de zi. Insa, iti poti permite sa porti anumite elemente ceva mai glam, pe care nu le poti purta in timpul zilei. Poti purta un material mai special, sau accesorii cu tenta eleganta, pe care sa le incorporezi in tinuta casual, dandu-i un aer sofisticat si special. Iata cateva exemple de articole pe care le poti purta pentru o iesire in oras:

  • Trenciul elegant

Trenciul este un alt element “de suprafata” care devine extrem de ravnit pe timp de iarna si pe care poate abia astepti sa il porti odata cu venirea primaverii. Acesta este un articol vestimentar special, cu care poti jongla in functie de stilul pe care vrei sa il abordezi – fie el un stil casual-classy, sau unul mai relaxat (potrivit uneori si pe timp de zi).
          

 

  • Palariile, sepcile si esarfele

Cand ai decis sa nu mai fii infofolit si sa iesi din coconul iernii, este momentul ideal pentru a purta accesorii minunate, precum palarii, sepci sau esarfe. Daca, pana acum, frigul a fost o scuza, acum nu exista niciun motiv pentru care sa nu fii classy si iesit din comun, purtand o serie de palarii, sepci sau esarfe primavaratice care iti pot da un aer chic barbatesc.

2. Tinute de primavara elegante

Dat fiind ca temperatura este aflata in crestere, iar razele soarelui iti dau chef de viata, nu ezita sa iesi din rutina zilnica si sa adopti un stil elegant. De multe ori, stilul elegant este confundat cu un stil de ocazie, ceea ce il face sa fie abordat rar, doar la petreceri sau intalniri speciale. Totusi, elegant poti fi oricand daca iti doresti acest lucru si nu ar trebui sa te ingrijoreze judecata oamenilor din jur. Nu te gandi ce cred ceilalti despre tine, fiindca eleganta atrage admiratie, chiar daca este, initial, catalogata ca fiind anormala sau potrivita pentru alte ocazii.
          

 

2.1. Tinute elegante de zi pentru barbati

Ca si in cazul stilului casual, exista un amalgam de elemente vestimentare si accesorii care iti pot crea un outfit elegant. Daca vei participa la un eveniment, sau la o intalnire mai speciala pe timpul zilei, nu inseamna ca nu iti poti permite sa fii elegant. De obicei, ziua poti opta pentru articole vestimentare mai putin lucioase, sau cat mai uniforme in ceea ce priveste paleta cromatica. Exista piese vestimentare care sunt perfect aplicabile in ambele situatii:

  • Costumul

Costumul barbatesc are numeroase ramificatii care il fac pretabil pentru mai multe tipuri de evenimente sau ocazii. Daca costumul de nunta este, in mod evident, unul care cuprinde camasi si pantaloni de ocazie, exista si variante de costum care pot fi purtate ziua, la birou, sau la o intalnire.







               


 





 

  •  Pantofii

Pantofii eleganți sunt foarte importanți în componența unui outfit aparte, fiindcă au calitatea de a completa ținuta, adăugând un accent de stil. Poți alege niște pantofi negri, care se potrivesc la orice îmbrăcăminte, sau te poți juca cu culorile, experimentând noi combinații cromatice.
              



 

2.2. Tinute elegante de seara pentru barbati

Si in cazul tinutelor de seara, exista cateva elemente de outfit care pot oferi, fara indoiala, o nota de eleganta asupra tinutei alese:

  • Accesorii elegante

Există nenumărate accesorii barbatesti care ii pot da tinutei tale o doza considerabila de rafinament. In vreme ce cravatele pot fi purtate lejer si pe timpul zilei, papioanele sau butonii sunt elemente extrem de stilate care se potrivesc mai bine pe timp de seara, dar care iti pot imbogati outfitul, din punct de vedere estetic.
           
                                                         



 

3. Ținute de primăvară în stil office

Stilul office este un stil recomandat pentru bărbați, pentru că oferă o apariție demnă de un profesionist, care are încredere în sine și în abilitățile sale. Află câteva elemente specifice pentru ținutele office lejere:

3.1. Tinute lejere pentru la birou

Stilul office este des intalnit mai ales in garderoba celor care au un job specific. Din ce in ce mai multe joburi nu cer in mod expres ca angajatii sa vina la serviciu imbracati office, insa, fara indoiala, ca sunt si anumite locuri de munca in care se cere acest lucru. Chiar daca nu ti se cere, poate ca tu te simti bine imbracat astfel, ceea ce nu este un lucru rau, ba dimpotriva.

Stilul office se caracterizeaza prin combinatii specifice, alcatuite din elemente pe care le regasim si in celelalte categorii de stil. Costumul, camasile de tip office, pantofii si accesoriile (precum cravata) pot completa un astfel de look si il pot incadra perfect in acest stil. Sigur ca modelele difera, iar unele dintre ele sunt mai office decat altele, dar te poti inspira din exemple de fotografii si tinute de acest gen, urmand ca, mai apoi, sa te joci cu ele asa cum iti doresti.

Trebuie sa tii cont de faptul ca stilul office nu este neaparat un stil rigid, ci este la fel de maleabil ca alte stiluri vestimentare. Conteaza sa alegi ceea ce iti place si incearca sa le potrivesti pe toate cu masura.
              



      
 

3.2. Ținute lejere pentru o intalnire de afaceri

Întâlnirile de afaceri sunt, deseori, ceva mai pretentioase decat o zi normala la birou. Poti alege cravate mai speciale, tonuri cromatice potrivite cadrului oficial, si, in principal, este bine sa respecti normele nescrise ale unor intalniri de acest gen. In functie de contextul respectiv, iti vei da seama ce se potriveste cel mai bine din punct de vedere vestimentar. Atentie insa, elemente precum papionul sau butonii, care apartin specificului elegant si nu pot fi folositi intr-un cadru office, pentru ca e posibil ca tinuta ta sa fie interpretata ca fiind exagerata.

Astfel, modalitatea prin care poti adopta stilul office este aceea de a gasi piese vestimentare care ti se potrivesc si care ti se pare ca denota profesionalism si eleganta, fiind perfecte pentru un spatiu oficial sau de birou. Nu uita faptul ca trebuie sa te simti comod, pentru ca, pana la urma, succesul depinde si de cat de bine te simti in pielea ta, pentru a-i putea face pe ceilalti sa aiba incredere in tine.

Mergi in directia instinctului tau si nu te feri sa experimentezi noi idei de tinute, pentru a te simti in largul tau, in timp ce iti desfasori activitatea profesionala cu succes.
        

 

Prin urmare, exista trei tipuri de tinute basic pe care le poti alterna in viata ta de zi cu zi: stilul casual, stilul elegant si stilul office. Nu sunt complicat de inteles sau de pus in practica, trebuie doar sa afli care sunt elementele specifice pentru fiecare in parte si sa identifici daca ai deja astfel de piese vestimentare in garderoba ta. Daca nu, poti oricand sa dai un refresh sifonierului tau, prin cumpararea unor noi piese care te atrag si care merg perfect cu perioada in care te afli.

Primavara este sezonul ideal pentru a pune toate aceste idei in practica, fiindca este un anotimp specific schimbarii si revenirii la viata, iar dulapul tau cu haine are nevoie, din cand in cand, sa afle si el ca este primavara afara si sa aiba sansa sa se schimbe putin.

Ai incredere in schimbare si in lucrurile care iti plac, iar daca pana acum nu ai reusit sa te reinventezi, primavara este o ocazie nemaipomenita pentru a face acest lucru!

Surse foto: pixabay.com, shutterstock.com

 

 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!