TINUTE ELEGANTE pentru barbati: Idei si sfaturi pentru a atrage toate privirile!

TINUTE ELEGANTE pentru barbati: Idei si sfaturi pentru a atrage toate privirile!
Timp de citit: 10 minute

Chiar daca se spune ca barbatii nu petrec la fel de mult timp ca femeile in fata oglinzii, de cele mai multe ori acestia contrazic afirmatia. Exista multi domni preocupati de tinutele pe care le poarta, fie ca este vorba de una pentru zi, pentru nunta sau un outfit de petrecere. Aspectul fizic este destul de important deoarece influenteaza perceptia pe care o au anumite persoane fata de tine. De cate ori nu ti s-a intamplat si tie ca modul in care esti imbracat sa schimbe parerea angajatorului, colegilor sau persoanelor cu care ai intrat in contact? Din acest motiv, este nevoie sa petreci macar cateva minute pe zi pentru a incerca sa iti pregatesti tinuta.

Cuprins:

1. Idei de tinute elegante pentru barbati

1.1 Tinute in stil elegant

1.2 Tinute elegante de zi

1.3 Tinute simple si elegante de toamna

1.4 Tinute elegante de iarna

2. Sfaturi pentru a avea un stil vesimentar elegant corect

1. Idei de tinute elegante pentru barbati

Pentru a avea o tinuta perfecta trebuie sa o adaptezi cu ocazia, anotimpul, dar si gusturile tale personale. Exista numeroase trucuri si idei prin care poti arata exemplar zi de zi, fara a pierde prea mult timp in fata oglinzii. Nu incerca sa te complici prea mult, opteaza pentru achizitionarea unor lucruri simple dar de bun gust. Daca pana acum nu ai mai purtat tinute elegante, poti incepe cu sacouri barbatesti in nuante neutre ce te pot avantaja, camasi albe si pantaloni potriviti. Musai la o astfel de tinuta este o pereche de pantofi din piele, asortata cu o curea din acelasi material. Incearca sa te orientezi in privinta hainelor asupra unor culori care se potrivesc cu croielile. Desi in prima faza o sa para totul usor, ajuns in magazin iti vei da seama ca lucrurile nu sunt atat de simple cum par. Vei avea de ales dintr-o multitudine de costume special create pentru fiecare eveniment in parte, culori care mai de care mai impresionante si materiale diferite. Nu intra in panica, acest articol iti va raspunde la cele mai multe intrebari care te macina.


 

1.1. Tinute in stil elegant

Cand vine vorba de tinute elegante si, implicit, de purtarea unui sacou, de cele mai multe ori articolul este ales pentru evenimente, fie pentru o petrecere sau pentru o ceremonie, fie o pentru locul de munca. In cazul unei nunti, de exemplu, deseori se impune un dress code, iar tu trebuie sa te conformezi cerintelor sale. In cazul in care acest lucru nu este specificat, ai libertatea de a purta ce iti place si, in acelasi timp, ce te avantajeaza. In primul rand, nu purta alb la o nunta niciodata, doar daca acest lucru este cerut in dress code. Culoarea este rezervata pentru mireasa si mire. Te poti orienta asupra unui smoking care te va scoate in evidenta in mod pozitiv. Incearca un costum de buna calitate cu o tesatura naturala care permite pielii sa respire. Alege o camasa alba, simpla si un papion negru. La acest costum poti asorta o pereche de pantofi negri din piele. Si cum orice tinuta nu este completa daca nu are accesorii alege cei mai frumosi butoni si o batista pe placul tau. Daca vei participa la o nunta semi formala, poti sa porti ceva mai lejer. Cauta un costum bej sau bleumarin asortat cu o camasa neagra si o pereche de pantofi ceva mai indrazneata.

 

 


 

1.2. Tinute elegante de zi

Probabil ti-ai dat seama din denumire, tinutele de zi sunt cele pe care le porti cel mai des, insa alcatuirea lor depinde de locul in care vei merge pe parcursul zilei si de temperaturile pe care le vei intampina. Incearca sa alegi haine pe placul tau, in functie de personalitatea ta. Tinuta de zi este diferita de cea de seara, deoarece nu vei purta haine mult prea accesorizate. Te poti orienta asupra unor haine simple, dar in acelasi timp, elegante. In ultimul timp barbatii se axeaza asupra pieselor vestimentare in nuante neutre. O astfel de tinuta trebuie sa reflecte simplitate, profesionalism si eleganta. Cand vine momentul sa iti pregatesti tinuta trebuie sa ai in vedere temperaturile de afara. 

Daca este cald vei purta: tricouri, camasi, pantaloni, blugi si sacouri subtiri dintr-un material bun, ce lasa pielea sa respire. In cazul tinutelor de iarna, piesele vestimentare se inmultesc, mai ales ca vei adauga si bluzele si puloverele. Pe langa acestea, nu trebuie sa uitam de pantofi pentru ca ei vor influenta in mod pozitiv sau negativ tinuta ta. Beneficiaza de aprecierile celor din jur optand pentru o pereche de pantofi care sa fie in linie cu restul tinutei. Poti opta pentru urmatoarele culori: negru, maro si visiniu, in functie de ce paleta cromatica vei avea in partea de sus.


 

1.3. Tinute simple si elegante de toamna

Pentru a avea o tinuta de toamna cat mai bine construita, opteaza pentru culorile sezonului. Fata de lunile calduroase de vara, cand sunt la moda nuantele aprinse, vibrante, in momentul in care frigul si ploile isi fac aparitia, nuantele de visiniu, maro si albastru trebuie sa apara si ele in garderoba ta. Incearca sa asortezi cat mai bine texturile cu modelele.. Pentru a realiza acest lucru incearca sa formezi o armonie intre culorile prezente. Poti opta pentru o camasa simpla, intr-o nuanta neutra, deoarece nu vei da niciodata gres cu o astfel de alegere. In ultimii ani, culorile aprinse nu se mai regasesc in preferintele barbatilor si predomina nuantele de alb, negru si bej. Toamna nu vei purta camasa cu maneca scurta pentru ca, in primul rand, nu este eleganta, iar, in al doilea rand, este mult prea subtire pentru sezonul acesta. Daca un model cu maneca lunga de incomodeaza ii poti ridica mansetele si, in acest fel, o vei face pe placul tau. Privind materialele, mai ales in cazul sacourilor, preferatele acestui anotimp sunt flanelul, casmirul si lana. Avand in vedere ca temperaturile sunt destul de scazute, poti purta un trench sau un palton. Aceste articole vestimentare sunt ideale si pentru o simpla plimbare prin parc si pentru o cina in oras sau o zi simpla, la birou. Ele te vor proteja de frig, vant si ploaie, mai ales ca este anotimpul preferat pentru precipitatii. Alege un palton sau un trench dintr-un material elegant si in acelasi timp confortabil.


 

1.4. Tinute elegante de iarna

Te-ai pregatit pentru frigul de afara? Daca nu, trebuie sa mergi neaparat la shopping si sa iti iei haine adecvate acestei perioade. Este imperios sa achizitionezi un palton care sa te protejeze de frigul de afara, insa care sa te faca sa arati incredibil. Cauta unul fabricat din lana sau casmir, iar ca lungime, el este bine sa ajunga deasupra genunchilor. Privind culoarea poti alege intre: negru, bej, gri si bleumarin. Daca vrei sa mergi la sigur si cauti ceva care se poate asorta usor, achizitioneaza un palton negru, alaturi de care nu vei da niciodata gres! La fel ca in cazul sacoului, el se poarta inchis la primii doi nasturi sau la cel din mijloc, cum iti este tie mai comod. Ca un mic sfat, incearca sa eviti hainele mult prea colorate si alege sa te orientezi asupra unor haine inchise la culoare. 

Ce spui de un pulover pe gat? Un astfel de articol nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta. Cu ajutorul acestei malete poti obtine tot felul de tinute care mai de care mai impresionante. Totodata, trebuie neaparat sa ai in dulapul tau un sacou cu o croiala clasica, pe care sa il poti purta mai mereu. Ideal este sa achizitionezi unul dintr-un material cat mai calduros, mai ales ca este vorba de un sezon racoros. Acesta te poate scoate din impas de nenumarate ori, si il poti purta si cu camasa si cu tricou sau bluza. Pe langa hainele mentionate mai sus, din garderoba ta nu trebuie sa lipseasca ghetele potrivite. Ele trebuie sa fie potrivite stilului pe care urmeaza sa il abordezi. Poti alege 2-3 perechi pentru a le putea asorta cu fiecare tinuta in parte. Te poti orienta asupra unor ghete casual, cu un stil clasic, dar si foarte calduroase. Ce spui de culoarea maro? In acest fel le poti asorta si la tinutele elegante, dar si la cele mai lejere, cand vei alege sa porti o pereche de blugi si un pulover. In cazul in care doresti sa abordezi un stil elegant, este ideala o pereche de ghete negre, imblanite, alaturi de un costum elegant.


 

2. Sfaturi pentru a avea un stil vesimentar elegant corect

Barbatii isi doresc sa fie mereu la moda, sa poarte tinutele si accesoriile corect si sa primeasca complimente din partea tuturor, insa lucrurile nu sunt mereu asa de usoare cum par. Uneori este destul de dificil sa tii pasul cu moda, din acest motiv ai nevoie sa urmezi cateva sfaturi pentru a nu gafa. In primul rand, este important sa iti definesti propriul stil, fie el elegant, casual sau sport. Nu te orienta doar dupa termenul de a fi la moda, incearca sa achizitionezi haine pe placul tau, care te avantajeaza si care iti scot in evidenta calitatile. Pe langa acestea, este foarte important si modul in care iti asortezi hainele, deoarece acest lucru va spune multe despre tine. Nu incerca sa te incarci cu prea multe culori deoarece vei arata ca un curcubeu. Te poti orienta asupra unor culori neutre la care sa adaugi o pata de culoare. Desigur, tinuta trebuie adaptata in functie de evenimentul la care urmeaza sa participi. Nu te poti imbraca la costum cand mergi sa duci gunoiul si nici sport cand participi la o nunta. Trebuie sa ai in vedere ca nu bugetul este important. Poti sa gasesti haine frumoase, de buna calitate si, in acelasi timp, destul de ieftine. Poti achizitiona diverse piese vestimentare clasice pe care le poti asorta in tot felul de tinute. 

Nu vei da niciodata gres cu simplitatea, atat timp cat o astfel de tinuta iti va scoate in evidenta corpul intr-un mod pozitiv. Cel mai important este sa combini articolele intr-un mod cat mai corect, iar pentru a realiza acest lucru incearca sa alegi elemente care ti se potrivesc. Poate nu stiai, dar modul in care te imbraci poate influenta in mod pozitiv sau negativ oamenii din jurul tau. Acestia isi pot forma o prima impresie despre tine in urma tinutei pe care o porti. Majoritatea oamenilor judeca si sunt critici, din acest motiv trebuie sa le demonstrezi ca tu poti arata mereu impecabil. Exista si barbati care nu depun macar un efort minim pentru a arata bine, din acest motiv sunt respinsi de doamne si domnisoare. Tu ai judecat vreodata o femeie dupa modul in care arata si cum este imbracata? Afla ca asta fac si ele, iar tu trebuie sa ajungi un barbat cat mai bine imbracat. Ca un mini-ghid, incerca sa iti achizitionezi marimea potrivita la haine, sa te imbraci adecvat fiecarui eveniment, sa asortezi culorile si sa arunci un ochi in oglinda inainte de a pleca. Daca vei face aceste lucruri este imposibil sa dai gres.


 

Nu este obligatoriu sa te mulezi pe toate cerintele prezentate, insa, incearca sa le ai in vedere pe majoritatea. Ele te vor ajuta sa iti gasesti propriul stil vestimentar, in care o sa te simti cel mai bine. Evita sa faci greseli majore si adopta tinute simple, dar la moda. 

sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com
 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!