Tinute elegante pentru NUNTA – CUM trebuie sa se imbrace domnii la astfel de evenimente!

Tinute elegante pentru NUNTA – CUM trebuie sa se imbrace domnii la astfel de evenimente!
Timp de citit: 8 minute

Indiferent de rolul pe care il ai intr-o nunta, vestimentatia este esentiala, indiferent ca esti o ruda a tinerilor casatoriti sau faci parte din cercul de prieteni al nasilor. Astfel, vei vedea ca fiecare participant va incerca sa impresioneze prin diferite tinute elegante pentru nunta, in orice moment al zilei.

Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de rolul pe care il joci pentru a-ti adapta tinuta de nunta in mod corespunzator. De asemenea, trebuie sa iei in considerare faptul ca un astfel de eveniment nu consta doar din petrecerea in sine, ce reprezinta un ritual intreg, format din diferite etape care se desfasoara pe parcursul unei zile intregi sau poate chiar mai mult.

Pentru acest lucru, te poti folosi de cateva informatii de baza care te vor ajuta sa-ti adaptezi tinuta pentru nunta conform contextului in care te afli.

Cuprins

  1. Mirele si tinuta eleganta pentru nunta
  2. Nasul si tinuta eleganta pentru nunta
  3. Invitatii si tinutele elegante pentru nunta
  4. Reguli despre tinuta eleganta pentru nunta

4.1 Nu trebuie sa se distraga atentia de la miri

4.2 Tinute de zi si tinute de seara

1. Mirele si tinuta eleganta pentru nunta

Totul incepe cu mirii. Ei sunt in centrul atentiei, iar acest eveniment este dedicate in totalitate lor. Acest lucru ii pune in lumina reflectoarelor pe tinerii indragostiti, dar, in acelasi timp, pune si un plus de presiune, deoarece amandoi vor incerca sa aleaga cea mai frumoasa tinuta de nunta.

        

          

          

 
   
             

 

Daca mireasa trebuie sa poarte rochie, tinuta pentru nunta a mirelui trebuie sa fie compusa dintr-un costum compus din camasa, sacou si pantofi. De asemenea, costumul trebuie sa contina o serie de accesorii care sa se potriveasca tonului cromatic. Astfel, de la camasa nu poate lipsi un papion si o pereche de butoni. In cazul in care mirele nu prefera papionul sau acesta nu se potriveste costumului, acesta poate fi inlocuit cu o cravata. Rolul acestor accesorii este de a veni in completarea costumului.

Culoarea costumului nu este un prestabilita. In schimb, daca mirele opteaza pentru culori vii, trebuie sa fie foarte atent pentru a nu risca sa poate combinatii de culori care nu se potrivesc nici stilului sau, dar nici evenimentului. Pentru a evita astfel de greseli, multi viitori miri aleg un costum simplu, de culoare inchisa, cu o camasa alba, simpla.





 

2. Nasul si tinuta eleganta pentru nunta

Alaturi de cei doi miri, vor fi parintii lor spirituali, nasii. La fel ca tinerii proaspat casatoriti, nasii trebuie sa fie foarte atenti cand isi aleg tinutele de nunta. Daca mirii au posibilitatea de a fi mai indrazneti in atitudine si in tinuta, ca un semn al tineretii lor, nasii trebuie sa afiseze o imagine matura si responsabila, atat prin atitudine, cat si prin tinuta.







          

 

La fel ca mirele, nasul trebuie sa se prezinte intr-un costum. La baza, regulile sunt aceleasi. Costumul trebuie sa fie compus din camasa, sacou si pantofi. Tinand cont de faptul ca nasul joaca rolul unui tata spiritual, el trebuie sa se faca remarcat prin tinute eleganta, dar nu indraznete. Prin urmare, nasul nu este obligat sa poarte doar camasi uni albe. In schimb, este indicat sa opteze pentru culori reci (albastru, bleu etc.) sau non-culori (negru sau diferite nuante de gri). In ceea ce priveste restul costumului, adica pantalonii si sacoul, se recomanda fie purtarea culorilor reci si inchise, fie un costum simplu, negru.

Un alt aspect de care trebuie sa tina cont nasul este faptul ca accesoriile nu trebuie sa fie aceleasi cu ale mirelui. De exemplu, daca mirele poarta papion, nasul ar trebui sa poarte cravata.



          



   

               

       

               

Chiar daca pare ca cea mai usoara sarcina atunci cand se alege o tinuta de nunta este a barbatilor, trebuie mentionat faptul ca exista si in acest caz anumite reguli prestabilite. Cea mai importanta este cea prin care toti barbatii trebuie sa adopte un stil elegant. Acest lucru se aplica si in cazul tinutelor de nunta casual pentru barbati care trebuie sa fie predominant elegante. Prin urmare, nu trebuie sa lipseasca o camasa si un sacou. In cazul care se opteaza pentru o pereche de blugi, acestia trebuie sa fie simplu, de preferat inchisi la culoare, iar incaltarile sa fie pantofi eleganti, ori pantofi sport din piele care sa se potriveasca vestimentatiei specifice. O varianta foarte buna pentru cei care intampina dificultati in integrarea incaltarilor intr-o tinuta de nunta o reprezinta mocasinii. Acest tip de incaltaminte este confortabila si se potriveste atat unui costum mai lejer, cat si unei tinute care tinde spre sport.









 

Atunci cand participa la nunta ca invitati, barbatii trebuie sa se prezinte intr-o tinuta simpla. La fel ca in cazul relatiei dintre doamnele invitate si mireasa, nici barbatii nu trebuie sa incerce sa atraga prin tinuta mai multe priviri decat mirele. Se vor evita, in acest fel, tinutele deschise la culoare sau incarcate cu accesorii. Vestea buna este faptul ca barbatii invitati la nunta au mai multe optiuni cand vine vorba de alegerea camasilor. Pot alege de la camasi in carouri pana la camasi in dungi sau chiar cu imprimeuri.

Cea mai putin restrictiva tinuta este tinuta de zi pentru nunta. Intr-un astfel de context, se poate opta chiar pentru o tinuta sport totala. Cu toate acestea, tot trebuie mentinut tonul formal. Pentru a face acest lucru, barbatii pot alege inlocuirea tricourilor simple cu tricouri poli. De asemenea, se recomanda evitarea pantalonilor scurti, indiferent de temperatura, precum si a oricaror piese vestimentare indraznete care prezinta rupturi, deteriori sau diverse modele exagerat de colorate.

Flexibilitatea tinutei de nunta pentru barbatii invitati la nunta este, in acelasi timp, un avantaj si un dezavantaj, deoarece le permite acestora sa aleaga dintr-o gama larga de optiuni, dar ii responsabilizeaza cu sarcina potrivirii fiecarui accesoriu vestimentar.

         

 

4. Reguli despre tinuta eleganta pentru nunta

Indiferent de rolul jucat intr-o nunta, orice participant trebuie sa respecte o serie de reguli. Doar mirii trebuie sa respecte cu strictete un anumit cod vestimentar, deoarece ei se vor afla mereu in centrul atentiei. Pentru ceilalti participanti, acest lucru poate complica situatia atunci cand se alege tinuta potrivita. Totusi, exista cateva sfaturi prin care oricine poate adopta o tinuta potrivita fara a iesi din tiparul prestabilit.

     

                                                                                              

                           

 

4.1 Nu trebuie sa se distraga atentia de la miri

Acest sfat nu se aplica doar in cazul tinutelor, ci in orice aspect al nuntii. Nimeni nu trebuie sa atraga mai multa atentie decat mirii. Are o aplicabilitate mai mare la tinuta, deoarece multe persoane tind sa adopte tinute extravagante sau deosebit de scumpe, chiar daca sunt doar invitati. Trebuie tinut cont de faptul ca este cea mai important zi din viata tinerilor casatoriti si ca trebuie sa se bucure din plin de ea, pentru a cununa luni intregi de efort psihic si financiar.



          

 

4.2 Tinute de zi si tinute de seara

Nunta presupune doar petrecerea de la restaurant. Dimpotriva, intreaga simbolistica a uniunii dintre barbat si femeie se petrece in prima parte a zilei si se deruleaza la biserica si la Starea Civila, unde cei doi tineri devin un cuplu atat din punct de vedere religios, cat si legal. Petrecerea de la restaurant este modul prin care se celebreaza acest eveniment.

Astfel, este nevoie de doua tinute, una de zi si de una de seara. Tinuta de seara poate fi mai comoda, chiar sport, dar sa pastreze tonul formal. In schimb, la petrecere este obligatorie o tinuta predominant eleganta. Camasile, sacourile si rochiile sunt obligatorii.

De asemenea, faptul ca exista doua tipuri de tinute constituie mai degraba un avantaj, avand in vedere ca intregul eveniment presupune multa agitatie si multa deplasare, iar tinutele se pot sifona. In plus, exista tot timpul riscul unor evenimente meteorologice neprevazute. Doar mirii sunt nevoiti sa pastreze tinuta la acelasi nivel de eleganta.

   

               

 

Concluzii

Eleganta este cuvantul cheie in alegerea unei tinute de nunta, indiferent ca este vorba de miri, nasi, socrii sau invitati. Fiecare dintre acestia joaca un rol important, iar tinuta trebuie sa pastreze standardele unui eveniment formal, dar si vesel. Atat timp cat se respecta regulile de baza, oricine poate adopta o tinuta de nunta potrivita, indiferent de stilul vestimentar preferat in viata de zi cu zi.

De asemenea, trebuie sa oferi o importanta la fel de mare tinutei ca barbat, la fel cum ofera si femeile, mai ales mireasa. Cuplurile in sine, trebuie sa se completeze unul pe celalalt prin tinuta si atitudine.




          

          

 

sursa foto: envato.com

      pinterest.com


 

 

 



 



 

 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!