Tinutele de gala masculine, ideale pentru orice tip de eveniment

Tinutele de gala masculine, ideale pentru orice tip de eveniment
Timp de citit: 7 minute

Tinutele de ceremonie sau de gala sunt acele outfituri pe care orice barbat le are in sifonier si le imbraca pentru a arata deosebit cu ocazia unei nunti, a Revelionului, când merge la operă sau la un eveniment important. Aceste momente impun de la sine inteles coduri vestimentare anume, ce reusesc sa ridice eleganta la nivel de arta. 

Cand se vorbeste despre o tinuta masculina de gala, se iau in considerare piese precum smokingul, redingota, fracul, camasa, cravata, papionul etc. Cel putin un outfit de acest fel exista in garderoba domnilor, fiind utilizata cu mandrie si stil pentru aceste ocazii importante din viata lor. 

In articolul de mai jos vei gasi cateva informatii interesante despre tinutele de gala pentru nunta, Revelion sau pentru alte evenimente deosebite, dar si despre unele greseli care se fac destul de des cand barbatii aleg sa imbrace acest tip de outfit.

Cuprins:

1. Tinute de gala pentru diferite evenimente

1.1. Tinute de gala pentru nunta

1.2. Tinute de gala pentru Revelion

1.3. Tinute de gala pentru alte evenimente

2. Greseli des intalnite in tinutele de gala ale barbatilor

1. Tinute de gala pentru diferite evenimente




Un eveniment deosebit presupune din start obligativitatea participantilor de a purta un anumit cod vestimentar, iar tinuta de gala devine un must-have. Specialistii considera ca, orice tip de outfit ai alege, este important sa alegi camasa potrivita, versatila. Astfel, se va opta pentru cea simpla, alba, in asa fel incat sa obtii un look masculin fresh, relaxat. 

Barbatii acorda o atentie din ce in ce mai mare modului in care arata si in care se imbraca, incercand sa adopte un stil impecabil, completat perfect de accesorii interesante, luxoase, chic.

1.1. Tinute de gala pentru nunta

Daca ai fost invitat la o nunta si nu stii ce sa porti, inseamna ca nu ai in dulap nicio tinuta de gala si ca este timpul sa indrepti aceasta greseala. Aceasta este ocazia ideala pentru a te imbraca in acest mod, cu mult bun gust, tinand cont de faptul ca trebuie sa fii imbracat elegant, fara sa atragi, totusi, atentia asupra ta. E seara mirilor, asa ca vei tine cont de acest aspect. 

Cum te imbraci?

  • Costum/frac/smoking de orice culoare, cu exceptia albului, rezervat mirelui;
  • Camasa alba, clasica (una croita impecabil, care sa arate eleganta si stil si care sa nu aiba umerii cazuti sau sa fie larga);
  • Pantofii eleganti;
  • Accesoriile chic (ceas, batista, cravata, bijuterii de bun gust, butoni, curea).

Pentru ca alegerea sa fie una mai usoara, s-au creat diferite camasi pentru nunta, ce au diferite croiuri, marimi, dar si culori, pentru ca orice barbat sa se simta in largul lui si, in acelasi timp, sa arate exceptional.


1.2. Tinute de gala pentru Revelion

 

Seara de Revelion este fastuoasa, iar femeile pun accent pe modul in care se imbracă. Domnii trebuie sa fie la unison si sa poarte o tinuta de gala adecvata pentru a avea un aer distins intreaga seara. Acest outfit devine, practic, un simbol al masculinitatii, asa ca nu este deloc gresit daca vor alege un costum de catifea, o camasa alba, papion si pantaloni de stofa. Este important ca hainele sa nu fie prea rigide, iar marimea lor sa fie cea potrivita, altfel, buna dispozitie ar putea fi afectata dupa un timp. 

Sfatul specialistilor este ca tinutele de gala ale domnilor sa fie deosebite si sa atraga atentia asupra lor. O camasa fabuloasa ar putea sa faca diferenta, deci pot opta pentru o una cu guler turndown, mai degraba decat cel clasic, cu mansete duble, prinse cu butoni eleganti. Aceasta trebuie sa aiba un design modern, o alura rafinata, sa fie stransa pe corp, dar fara a-l jena pe cel care alege sa o poarte.


1.3. Tinute de gala pentru alte evenimente


 

Acest tip de tinuta de gala se preteaza si pentru alte evenimente, ca de exemplu, atunci cand reprezentantii sexului masculin merg la opera sau la o petrecere dichisita pentru companie. De altfel, este de preferat sa imbrace un outfit de gala safe si sa nu incerce sa faca combinatii ciudate, care i-ar umple de ridicol in fata celorlalti. Eleganta este obligatorie, iar dintre piesele vestimentare esentiale pentru aceste evenimente, nu poate lipsi camasa alba, de orice culoare, insa uni, dar niciodata in carouri sau in dungi.

2. Greseli des intalnite in tinutele de gala ale barbatilor

Barbatii trebuie sa fie mult mai atenti la ceea ce imbraca si le-ar fi de folos sa citeasca inainte ce greseli sa evite cu aceasta ocazie:

  • masura hainelor sa fie potrivita cu constitutia corpului;
  • camasa trebuie sa se potriveasca smokingului/fracului/sacoului si nu fie purtata scoasa din pantaloni;
  • la sacou nu se poarta niciodata camasa cu maneca scurta;
  • accesoriile colorate nu le pot purta toti barbatii, deci este nevoie de o atentie sporita la alegerea lor;
  • pantofii negri nu pot fi combinati cu pantaloni negri, cel putin nu la tinutele de gala;
  • sosetele scurte sunt interzise la o astfel de tinuta;
  • accesoriile din partea inferioara a corpului trebuie sa fie foarte bine asortate, mai ales in ce priveste culoarea aleasa, niciodata supradimensionate.                                                                                                                                                                                             
                     

    In concluzie, tinutele de gala masculine pot fi perfecte pentru evenimentele importante din viata oricarui barbat, fie ca este vorba despre o nunta sau un botez, fie despre Revelion sau orice alt tip de moment deosebit, atat timp cat se tine cont de fiecare detaliu in parte.

    surse foto:

    shutterstock.com

    ro.pinterest.com
     

 


 






Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!