Top 3 noduri de cravata

Top 3 noduri de cravata
Timp de citit: 2 minute

Cravata este accesoriul care nu trebuie sa lipseasca din garderoba niciunui barbat, chiar daca nu o folosesti zilnic. Nodul cravatei poate imbunatati aspectul tinutei tale, asa ca e important sa fie bine realizat.

     Iata care sunt cele mai uzuale tipuri de noduri si cum sa le faci.
 

   Nodul simplu

Este cel mai folosit si totodata cel mai usor de facut. Este potrivit pentru toate tipurile de cravata sau gulere. Iata cum se face:

     Aseaza cravata dupa gat astfel incat capatul lat sa fie usor mai lung decat capatul ingust astfel incat sa treaca pe sub barbie. Trage capatul lat in sus, trecandu-l prin bucla care s-a format in jurul gulerului. In timp ce tii cu degetul aratator partea din fata a nodului liber, trebuie sa aduci capatul lat in jos, trecand prin bucla din fata. La final strange nodul in timp ce tii de capatul ingust si glisezi nodul in sus.
 

 Nodul Windsor(dublu)

Este un nod popular si modern. Se remarca prin faptul ca este mai mare decat celalalte tipuri de noduri. Iata cum faci nodul dublu:

     Aseaza capatul lat pe partea stanga astfel incat sa fie cu 12 cm mai jos de curea. Trece apoi capatul lat orizaontal prin fata si vei forma un x sub barbie. Du capatul lat prin bucla, tragandu-l pana la capat. Urmatorul pas este aducerea capatului lat prin spatele nodului si trecerea sa pe partea opusa. Capatul lat trebuie trecut peste partea superioara a buclei din jurul gulerului si adus inapoi in jos, astfel incat sa rezulte 2 bucle pe fiecare parte a capatului îngust. Adu capătul lat în partea din față a nodului pentru a forma o bandă. Folosește-te de un deget pentru a îl menține în poziție. Acelasi capat lat trebuie adus de sub bucla spre barbie, apoi tras prin banda frontala. La final, trage capatul lat definitiv si netezeste toate cutele din nod.
 

  Nodul jumatate Windsor

Spre deosebire de nodul simplu, este mai lat si mai structurat, avand un finisaj triunghiular, ceea ce ii da un aspect elegant. Este considerat un nod clasic, care combina stilul casual cu cel formal. Datorita dimensiunii medii, poate fi purtat cu aproape toate tipurile de guler, fiind potrivit cravatelor de grosime medie. Iata cum se face:

     Pozitioneaza capatul lat al cravatei pe partea stanga si pe cel subtire pe partea dreapta, asigurandu-te ca lungimea capatului lat este mai mare decat cea a capatului subtire. Apoi, vei trece capatul lat prin fata celui subtire, orizontal, astfel incat sa formezi un X sub barbie. Urmatorul pas este trecerea capatului lat mai intai in jurul capatului subtire si apoi prin spatele acestuia. Dupa aceea, capatul lat trebuie sa fie trecut peste si prin bucla din jurul gatului, ca apoi sa infasori capatul lat in timp ce-l treci prin fata celui subtire. Spre final, va trebui sa treci capatul lat pe sub si prin bucla din jurul gatului, apoi prin bucla care s-a format in fata. Pentru a consolida nodul, strange-l si trage-l in jos simultan pe capatul lat.

     Ia in considerare prezentarea pas cu pas a fiecarui nod si exerseaza cat poti de des pentru a stapani si a dezvolta aspectul cravatei tale.     

Nu uita sa ne vizitezi site-ul www.gama.ro
 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!