White Tie: stilul care iti ofera eleganta la nivel de arta

White Tie: stilul care iti ofera eleganta la nivel de arta
Timp de citit: 4 minute

White Tie reprezinta cel mai formal dress code din toate timpurile. Initial a fost destinat domnilor care nu faceau parte din structurile militare. Insa, dupa mai bine de doua secole, mai exact dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, White Tie a devenit o vestimentatie de seara, potrivita doar pentru evenimentele care au loc incepand cu ora 18.00. Intre timp, a ajuns sa fie folosit tot mai rar. Astazi mai este remarcat doar la intalnirile oficiale la care iau parte membrii Caselor Regale ale Europei sau presedintii, dar si evenimente de inalta clasa, precum baluri si gale.

 

CUPRINS:

1.Tinuta White Tie pentru domni

  • Tinuta White Tie – Fracul
  • Tinuta White Tie – Pantalonii
  • Tinuta White Tie – Vesta
  • Tinuta White Tie – Camasa
  • Tinuta White Tie – Incaltamintea
  • Tinuta White Tie – Papionul
  • Alte accesorii pentru tinuta White Tie
  • Haina de exterior pentru o tinuta White Tie

1. Tinuta White Tie pentru domni

inutele specifice stilului vestimentar White Tie sunt neschimbate de secole intregi, asadar pentru a nu da gres, specialistii recomanda sa aveti mare grija la fiecare detaliu atunci cand trebuie sa compuneti un outfit conform acestui dress code.

 

Tinuta White Tie – Fracul

Pentru evenimentele care impun la dress code stilul White Tie este recomandat sa se uite de clasicul sacou, chiar si daca este de inalta calitate, si sa fie purtat un frac. Specialistii spun ca aceasta ar trebui sa fie confectionat din lana neagra sau bleumarin (exista o nuanta speciala care se numeste midnight blue), cu doua randuri de nasturi, iar reverele si butonii sa fie imbracati in matase, satin sau grosgrain. De asemenea, partea din fata a hainei trebuie sa ajunga putin mai jos de talie, in timp ce „coada” trebuie sa se termine imediat sub genunchi. Atentie – fracul va fi purtat descheiat pe durata intregului eveniment, acesta nu este menit sa se inchida la nasturi.

 

Tinuta White Tie – Pantalonii

Acestia trebuie sa fie din acelasi material si culoare cu fracul, iar cusaturile sa fie mascate cu cate o banda lata (vipusca) sau cu cate doua benzi inguste din satin sau grosgrain. De asemenea, specialistii recomanda o pereche de pantaloni care sa fie croiti pentru a fi purtati cu bretele, incat talia sa fie suficient de lunga pentru a ramane ascunsa sub vesta, astfel, nu se va intrerupe linia vizuala verticala.

Tinuta White Tie – Vesta

Specialistii recomanda obligatoriu vesta alba din bumbac de cea mai buna calitate, croita dupa modelul low-cut, care presupune ca vesta sa fie scurta, adica sa depaseasca doar cu putin varfurile din fata ale fracului si sa aiba cel mult patru nasturi, astfel incat sa se vada cat mai mult din camasa.

 

Tinuta White Tie – Camasa

La fel ca vesta, din bumbac alb de cea mai inalta calitate, camasa trebuie sa aiba un guler inalt, tip randunica, sau unul detasabil, si sa fie confectionata cu mansete de tipul single cuff, care sa permita utilizarea butonilor. Acestia vor fi obligatoriu din aur, argint sau alte metale pretioase.

 

 Tinuta White Tie – Incaltamintea

Pantofii potriviti stilului White Tie sunt cei usori, din piele de cea mai buna calitate, lustruiti cu mare atentie pentru a fi demni de o tinuta de gala. Ei trebuie purtati cu sosete din matase neagra si lungi pana la genunchi.

Tinuta White Tie – Papionul

Reprezinta accesoriul care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma dintr-o tinuta White Tie. Specialistii recomanda pentru acest dress code un papion confectionat din pique care sa se asorteze perfect cu vesta.

 

Alte accesorii pentru tinuta White Tie

Cel mai important accesoriu este batista alba din matase sau bumbac care trebuie sa stea impaturita impecabil in buzunarul special al fracului. Optional, pot fi purtate si manusi albe de interior, insa, mare atentie – ele trebuie date jos in timpul mesei. De asemenea, se mai poate apela la un ceas de buzunar, la o palarie eleganta sau la o floare naturala atasata la butoniera.

 Haina de exterior pentru o tinuta White Tie

Pentru a face o impresie buna inca din afara salii in care are loc evenimentul, specialistii recomanda un palton in aceeasi culoare cu fracul.

Tinand cont de recomandarile de mai sus, vei surprinde atat gazda, cat si invitatii evenimentului unde se impune ca dress code stilul White Tie.

Sursa foto: Shutterstock.com, Pinterest.com
 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!