Camasa de mire – TOT ce trebuie sa stii despre tinuta ideala

Camasa de mire – TOT ce trebuie sa stii despre tinuta ideala
Timp de citit: 7 minute

Deciziile pe care le iei pentru cea mai frumoasa ocazie din viata ta, ziua nuntii, sunt esentiale si fiecare detaliu conteaza. Camasa de mire se numara printre aceste elemente, de aceea, daca doresti sa faci alegerea potrivita, vei avea nevoie de cateva recomandari. Desi sunt mai multi factori de care trebuie sa tii cont, in final, vei descoperi modelul adecvat pentru tine. 

Cuprins

1.Camasi de mire in functie de tipul ceremoniei

1.1 Camasi de mire pentru cununia civila

1.2 Camasi de mire pentru o ceremonie formala – papion versus cravata

1.3 Camasi de mire pentru o ceremonie pe malul marii

1.4 Camasi de mire pentru o ceremonie tematica

2. Camasa de ginere – greseli ce trebuie evitate

 

1. Camasi de mire in functie de tipul ceremonie

Primul criteriu de luat in considerare este natura evenimentului. Outfitul elegant va arata diferit in functie de situatia in care te afli. Asadar tine cont ca tinuta pentru cununia civila va arata altfel fata de cea pentru ceremonia religioasa sau pentru receptia de la restaurant. In acelasi mod, te vei imbraca diferit la o ceremonie formala fata de una pe malul marii.

1.1 Camasi de mire pentru cununia civila

Pentru momentul desfasurat la starea civila, cea mai adecvata este o infatisare smart-casual, deorece vorbim de un eveniment care se desfasoara in timpul zilei. La o astfel de tinuta, ai libertate mai mare de a realiza diverse combinatii. Expertii recomanda totusi sa eviti culorile stridente si sa te orientezi spre o plaja de nuante mai rafinate, precum albastru inchis sau pal. Albul ramane mereu o optiune buna. Daca simti ca personalitatii tale i se potriveste mai bine stilul business, nu ezita sa mergi pe varianta unei camasi simple, la care sa adaugi cravata.







Poti opta si pentru o camasa cu pattern, dar va trebui sa ai grija ca modelul costumului sa nu creeze o impresie de supraaglomerare. Aceste camasi pot fi asortate la costume albastre sau maro, simple, uni. 






Pentru cei mai indrazneti, negrul este o varianta tentanta, alaturi de gri inchis. In acest caz e indicat sa analizezi impreuna cu partenera ta daca outfiturile voastre se potrivesc.  


 

1.2 Camasi de mire pentru o ceremonie formala – papion versus cravata

La receptia de la restaurant, ai două opțiuni: outfit pentru o ceremonie cu pretentii sau un outfit de tip business, pentru o petrecere ceva mai relaxata. 

In cazul in care ai organizat o nunta la care dress code-ul este de tip “black tie”, camasa se poarta cu costum (celebrul “smoking”), de obicei, negru, și necesită papion. Din punct de vedere cromatic, acesta tinuta nu lasa loc optiunilor, singura varianta fiind albul. Poti alege insa dintre mai multe tipuri de camasi:

  • cu guler traditional (care este mai confortabil decat cel special pentru papion)


  • cu guler pentru papion


  • cu nasturi negri


  • cu nasturi albi

  • cu manseta frantuzeasca, simpla sau dubla


Daca ceremonia pe care ai organizat-o este una mai putin formala, la care este acceptata tinuta business, atunci cravata este demna de luat in considerare. In acest scenariu, o camasa simpla este ceea ce iti doresti. Alege croiala potrivita pentru tine (regular/slim/slim fit) pentru a te asigura ca te vei simti confortabil pe tot parcursul petrecerii. De asemenea, ai la dispozitie mai multe culori, incepand cu bine-cunoscutul ivoriu.



1.3 Camasi de mire pentru o ceremonie pe malul marii

In cazul in care aleasa inimii tale si-a dorit o nunta pe plaja, amandoi va veti bucura de tinute mult mai lejere decat daca ati fi mers pe varianta unei receptii clasice. Intr-un asemenea decor, mergi pe varianta camasilor de in sau compozitii in care predomina tesaturile naturale.  De asemenea, contextul implica alegerea unor culori cat mai deschise, atat pentru camasa, cat si pentru costum: alb, ivoriu, bej, albastru pal, gri deschis. 





 

1.4 Camasi de mire pentru o ceremonie tematica

Pentru receptia tematica, fiecare cuplu are o viziune proprie. Pentru unii poate inseamna o nunta in care predomina o anumita culoare, pentru altii reprezinta un anumit stil (rustic, romantic, vintage etc.). Altii se gandesc chiar la petreceri a caror tema este o anumita poveste sau un film. 

Daca iti doresti sa te asortezi cu mireasa, purtand culoarea dominanta a evenimentului vostru, va trebui sa alegi cu atentie o nuanta care ti se potriveste si sa nu luati decizii bazate pe un capriciu. De exemplu, va doriti ca albastrul sa predomine in decor, asa ca pentru tine variantele posibile sunt albastru pal, daca esti o fire relaxata si deschisa, sau dimpotriva, albastru inchis, in cazul in care ai o personalitate puternica si serioasa. 





Pentru evenimentele in stil rustic, alegerile pot fi similare cu cele ale unei nunti pe plaja, in care culorile sunt calde, iar tinutele lejere.






 

2. Camasa de ginere – greseli ce trebuie evitate

La capitolul “asa nu”, discutiile pot continua la nesfarsit, in functie de gusturile fiecaruia. Iata insa cateva greseli despre care expertii sunt unanim de acord: 

  • Camasa cu maneci scurte nici nu trebuie adusa in discutie, deoarece este in afara oricaror reguli vestimentare.
  • Pentru tinutele de seara, nu se poarta camasi ale caror gulere sunt prinse cu nasturi.
  • De asemenea, camasile cu imprimeu trebuie evitate. Pentru evenimentele de seara, apeleaza la o camasa uni.
  • Alege o croiala care se potriveste corpului tau. Manecile prea lungi sau prea scurte, modele de camasi care iti dezavantajeaza forma trunchiului sau gulere care nu se potrivesc fizionomiei tale – toate acestea trebuie evitate.

Dupa ce ai citit recomandarile si ai ales camasa potrivita pentru tine, nu uita sa te distrezi alaturi de partenera ta. Alegerea unei tinute poate fi solicitanta, dar petrecerea e cel mai bun prilej sa uiti de griji si sa te bucuri de ocazia speciala pentru care te-ai pregatit.

Surse foto: shutterstock.com
 





 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!