Ce culori se potrivesc cu maro: la ce trebuie sa ai grija atunci cand iti creezi tinutele?

Ce culori se potrivesc cu maro: la ce trebuie sa ai grija atunci cand iti creezi tinutele?
Timp de citit: 5 minute

Maroul trebuie sa fie cea mai intalnita culoare, dupa negru, in dulapul unui barbat. Este o nuanta versatila, deloc sofisticata, dar eleganta in acelasi timp, pe care nicio tinuta all black nu o poate oferi. In urmatoarele randuri vei descoperi ce culori merg cu maro in tinutele vestimentare, precum si care sunt nuantele de care trebuie sa te feresti.

Cuprins:

1.   Ce culori se potrivesc cu maro? Cinci culori care se potrivesc cu maro

1.1. Maro cu albastru

1.2. Maro cu verde

1.3. Maro cu bej

1.4. Maro cu alb

1.5. Maro cu gri

2. Ce culori nu trebuie sa asortezi cu maro?

2.1. Maro cu negru

2.2. Maro cu galben

Intrebari si raspunsuri frecvente cu privire la asortarea culorii maro

1. Ce culori se potrivesc cu maro? Cinci culori care se potrivesc cu maro



Exista cateva combinatii de culori in care nuantele de maro pot fi foarte bine puse in valoare. Intr-o tinuta barbateasca, culorile folosite pentru costum, pantofi, camasa sau chiar sacou, sunt foarte importante. Ideal este sa iti pregatesti o schema de culori complementare pentru a sti ce fel de combinatii poti face pe tot parcursul anului.

1.1. Maro cu albastru

O culoare pamantie se potriveste de minune cu nuanta cerului, albastru inchis sau deschis. De exemplu, un costum business, albastru, poate fi accesorizat cu o pereche de pantofi barbatesti maro, care sa ii ofere o eleganta aparte. Acest tip de tinuta este perfecta pentru intalnirile de afaceri sau chiar pentru evenimentele de zi.

Este important, totusi, sa combini aceleasi nuante de culoare. De exemplu, daca ai un costum albastru deschis – bleu, alege o pereche de pantofi maro deschis, astfel contrastul va fi mai mic. Aceeasi regula se aplica si pentru nuantele inchise.

1.2. Maro cu verde


Vezi produsul  


 Vezi produsul

Daca ai o camasa verde deschis, te poti indrepta catre o pereche de pantaloni eleganti, din stofa sau chino, in functie de stilul ales, intr-o nuanta maro. Bineinteles, poti purta o pereche de pantofi potrivita tot in nuanta maro, pentru ca tinuta sa fie unitara.

1.3. Maro cu bej

Alegerea unui outfit in culorile maro si bej este potrivita atat pentru iesirile casual din timpul saptamanii sau din weekend, cat si pentru intalnirile de la birou.
De exemplu, pantalonii, pantofii, dar si anumite accesorii, cum sunt cravatele sau papioanele, pot avea un joc frumos de maro si bej, nuante cat mai asemanatoare ca intensitate.

1.4. Maro cu alb

Purtand o camasa alba, restul accesoriilor se vor integra perfect in tinuta ta. Albul este cel care ofera tinutei eleganta, dar si prospetime. O pereche de pantaloni si una de pantofi intr-o nuanta calda de maro, pot completa perfect tinuta in functie de locul in care mergi.

Daca esti indraznet, poti folosi o culoare intermediara, de data aceasta usor mai puternica, cum este movul sau portocaliul. Pe acestea le poti introduce in accesoriile folosite.

1.5. Maro cu gri

Intr-adevar, ai spune ca doua nuante neutre nu au ce cauta impreuna. Insa, griul se potriveste aproape cu orice, asa ca asocierea cu maro va scoate in evidenta intreaga frumusete a obiectelor vestimentare din tinuta.



Un sacou gri, cu o pereche de pantaloni maro si accesorii in nuante de albastru, mov, roz sau bej, vor transforma o banala tinuta intr-una cu adevarat speciala. Trebuie doar sa iti cunosti foarte bine limitele, dar si accesoriile pe care le detii. Asa iti va fi mai usor sa observi ce poate fi combinat.

2. Ce culori nu trebuie sa asortezi cu maro

Din categoria culorilor ce nu se pot asorta cu maro fac parte negrul si galbenul. Acestea, avand caracteristici diferite de asortare, sunt mai greu de pus cap la cap alaturi de maro. De aceea, sunt de evitat atunci cand iti doresti sa mergi la sigur cu o tinuta.

2.1. Maro cu negru

Doua culori neutre nu sunt chiar cele mai potrivite pentru a fi combinate intr-o tinuta. Fata de tinutele all black, in care costumul si pantofii sunt negri, tinutele maronii sunt mai lejere si mai placute. In plus, fata de costumele si accesoriile negre, care ofera o anumita sobrietate, cele maro transmit simplitate, confort, dar si o eleganta naturala.



Totusi, exista posibilitatea ca anumite combinatii de maro si negru sa arate foarte bine pe accesorii cum sunt cravatele, batistele, chiar si anumite veste.

2.2. Maro cu galben

Chiar daca par din aceeasi paleta de culori, de fapt, maroul cu galbenul nu sunt tocmai apropiate. In functie de intensitatea culorilor, acestea pot arata bine sau pot fi un dezastru pentru tinuta ta. Drept urmare, mai bine te feresti de astfel de combinatii si incerci sa ramai in zona culorilor care se potrivesc cu stilul tau.

In concluzie, atunci cand vrei sa vezi ce culori se potrivesc cu maro, este necesar sa observi care sunt culorile primare folosite. Asa iti va fi mai usor sa vezi ce fel de nuante complementare poti purta. Ideal este sa iti cunosti cat mai bine stilul vestimentar, precum si preferintele in materie de haine, apoi sa testezi cat mai multe combinatii de culori, pana cand ajungi la cateva care sa te reprezinte.

Intrebari si raspunsuri frecvente cu privire la asortarea culorii maro

 

  1. Cu ce culori se poate asorta maro?

Culorile cele mai potrivite care pot fi asortate cu maro sunt urmatoarele: albastru, verde, bej, alb, gri, dar si culori mai puternice, cum ar fi roz sau violet, daca sunt asortate prin intermediul accesoriilor. 

  1. Ce culori sa eviti sa asortezi cu maro?

Incearca sa nu alaturi niciodata maro cu negru sau galben, mai ales in cazul tinutelor office. 

  1. Pot purta camasa verde cu pantaloni albastri?

Desigur, dar doar in cazul in care camasa este de un verde deschis. Incearca sa pastrezi o tonalitate in compozitie si nu duce tinuta intr-o zona mult prea sobra.

Sursa foto: Gama.ro; Unsplash.com

Alte Articole Pe Aceeasi Tema:

Tinuta office,cravata cu imprimeuri, batista de matase,sacou slimCe culori de cravata sunt potrivite pentru un costum bleumarin si cum faci alegerea in functie de ocazie? 
 

tinuta ofiice,pantaloni slim negri de stofa,sacou slim roz,camasa slim alba,cravata turcoazTinute de majorat pentru baieti –

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!