Ceas la costum - Ce ceasuri nu ar trebui sa iti lipseasca din colectie si sfaturi pentru accesorizarea corecta a acestora la costum

Ceas la costum - Ce ceasuri nu ar trebui sa iti lipseasca din colectie si sfaturi pentru accesorizarea corecta a acestora la costum

In zilele noastre, ceasul nu mai are doar rolul de a ne oferi ora exacta, ci a devenit un accesoriu must-have, din punct de vedere stilistic, mai ales in randul barbatilor. Asocierea corecta a acestuia cu un costum potrivit te poate transforma imediat in cel mai bine imbracat barbat dintr-o încapere. Totodata, alegerea gresita a ceasului iti poate strica tinuta imaculata in doar cateva secunde. In articolul urmator, vei descoperi care sunt tipurile de ceasuri care nu ar trebuie sa lipseasca din colectia ta de accesorii, fiind cele mai potrivite pentru costume si cum sa le accesorizezi corect. 

Cuprins:

 
  1. Ce ceas merge la costum - Tipuri de ceasuri must-have in colectie pentru tinute impecabile

  2. Sfaturi pentru accesorizarea corecta a ceasului la costum 

1. Ce ceas merge la costum - Tipuri de ceasuri must-have in colectie pentru tinute impecabile

Inainte de a invata cum sa faci accesorizarea corecta a ceasului la costum, este important sa stii ce tipuri de ceasuri nu ar trebui sa iti lipseasca din colecție. Este mult mai usor sa construiesti o tinuta impecabila atunci cand ai deja piesele de bază. 

Ceasul diving

Chiar daca ceasul diving a fost initial creat cu scopul de a fi cel mai rezistent ceas la apa, design-ul acestuia l-a transformat intr-un accesoriu esential in randul barbatilor. Cureaua specifica de metal creeaza un aspect dur, scos din filmele cu James Bond si il face extrem de potrivit pentru un costum, fiind totodata clasic si stilat.

Ceasul aviator

Fiind un tip de ceas mai casual, ceasul aviator este perfect pentru situatiile in care vrei sa mai domolesti o tinuta formala. Acesta a fost conceput in ideea de a fi usor de citit de catre piloti, avand astfel un design simplu si curat.
 

Un ceas simplu si elegant

Cel mai usor de accesorizat ceas atunci cand vine vorba de costume este un ceas simplu si elegant. Acesta trebuie sa aiba cadranul cat mai curat, fara prea multe detalii, iar cureaua, un model cat mai simplu, intr-o culoare clasica, precum negru sau maro. Un astfel de ceas iti poate salva tinuta oricand si este si cel mai usor de achiziționat. 

Ceas cronograf

Ceasul cronograf este combinatia perfecta dintre util și placut, mai ales daca ai un stil de viata foarte activ. Acest tip de ceas este cunoscut pentru durabilitatea sa, iar design-ul il face potrivit pentru tinutele mai casual. Poate fi purtat atat cu o curea din metal, cat si din piele, fiind versatil.  




2. Sfaturi pentru accesorizarea corecta a ceasului la costum

Daca nu esti obisnuit sa porti costum, se prea poate sa nu cunosti modul in care se poate accesoriza corect un ceas. Intrebari precum: ce culori se complementeaza sau ce brand de ceas barbatesc este potrivit cu hainele pe care le port, pot aparea cu usurinta. 
 

Incearca sa iti alegi culoarea bratarii ceasului in functie de costumul pe care il porti
 

Dupa cum bine stii, o curea neagra se asorteaza cu orice culoare de costum. Dar daca totusi vrei sa ai parte de diversitate, ai putea, spre exemplu, ca la un costum de culoare bej sau crem, sa ai un ceas cu o bratara de culoare argintie sau aurie. De asemenea, daca te gandesti sa porti un costum gri, atunci e recomandat sa alegi un ceas cu bratara de culoare maro sau carmin. Iar pentru un costum negru, argintiul este intotdeauna o alegere buna.

Precum toate obiectele vestimentare si accesoriile trebuie sa aiba dimensiunea potrivita astfel incat sa iti complimenteze imaginea si tinuta. Astfel, trebuie sa te asiguri ca ceasul pe care il porti la costum are proportii potrivite constructiei tale. Daca ai o conformatie mai slim, atunci un ceas mai ingust si rotund iti poate completa tinuta. Iar daca ai o conformatie mai solida, atunci ar trebui sa optezi pentru ceasuri mai mari.


Tine cont de tipul evenimentului la care participi

 

Indiferent de tipul evenimentul la care participi, trebuie sa ai in vedere urmatorul lucru: cu cat este mai formal un eveniment, cu atat ai nevoie de un ceas cat mai simplu si delicat. Nu poti purta un ceas sport la un eveniment black tie, asa cum nu poti purta un ceas elegant la un eveniment nonformal. Pentru o varianta sigura, incearca sa optezi pentru un ceas cu o curea de piele neagra.

 

Nu opta niciodata pentru un ceas sport

 

Chiar daca evenimentul la care participi este unul mai casual, atata timp cat porti un costum, nu alege niciodata un ceas sport. Nu numai ca nu este deloc indicat sa faci acest lucru, dar poate da dovada de prost gust intr-un cadru social. 

Asadar, sa accesorizezi corect un ceas la costum nu este un lucru atat de greu, ci trebuie doar sa ai cateva detalii cheie in considerare. Conteaza doar sa te asiguri ca deti mai multe tipuri si stiluri de bratari sau ceasuri, pentru a fi pregatit pentru orice eveniment. 

 

Sursa foto: unsplash.com.

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!