Cum te imbraci la restaurant - Sfaturi si idei de tinute pentru a fi cel mai bine imbracat barbat din orice incapere

Cum te imbraci la restaurant - Sfaturi si idei de tinute pentru a fi cel mai bine imbracat barbat din orice incapere

Ti s-a intamplat vreodata sa faci o rezervare la un restaurant de lux pentru a iti impresiona iubita sau partenerii de afaceri, dar sa nu stii cum anume ar trebui sa te imbraci? Desi poate fi complicat la inceput, pana iti pui bazele garderobei, conteaza foarte mult sa stii ce sa porti, ca barbat, in functie de ocazie si locatie. Poate te gandesti ca un sacou te va salva din orice situatie, dar nu este chiar atat de usor. Astfel, in urmatorul articol ti-am pregatit cateva sfaturi si idei de tinute pentru iesirile la restaurant. 

Cuprins:

  1. Sfaturi pentru cum sa te imbraci la restaurant;

  2. Idei de vestimentatie pentru iesirile la restaurant.

1. Sfaturi pentru cum sa te imbraci la restaurant

Desi piesele pe care le alegi au o importanta majora in reusita tinutei tale, acestea nu reprezinta singurul aspect care conteaza. Extrem de importante sunt si aspectul articolelor pe care le porti, felul in care le asortezi, dar si micile detalii. Iata cateva sfaturi pe care le poti lua in considerare: 

  • Asigura-te ca ai hainele calcate

Cel mai important sfat pe care ar trebui sa il ai in vedere atunci cand iti alegi tinuta pentru o iesire la restaurant este sa te asiguri ca ai hainele calcate. Chiar daca esti genul de persoana care, in general, alege sa nu isi calce hainele sau porti haine ce nu necesita calcare, trebuie sa faci o exceptie de data asta. Nu este nimic mai rau decat sa te duci intr-un restaurant elegant cu o camasa sifonata. Acest lucru nu doar ca va da dovada de prost gust, ci va face si hainele sa arate nepotrivit pe tine. 

 
  • Asigura-te ca nu esti imbracat prea elegant

Atunci cand te duci la restaurant, conteaza foarte mult sa stii tipul restaurantului, ca sa fii sigur ca nu te imbraci prea elegant. Spre exemplu, daca restaurantul la care te duci este unul casual, nu este recomandat sa porti un costum. Incearca sa gasesti poze cu restaurantul, pentru a vedea cum erau imbracati ceilalti oameni, astfel incat sa ai o idee despre ce tinuta poti alege. 

 
  • Asorteaza-te cu persoanele care te acompaniaza

Daca te duci la un restaurant insotit de mai multe persoane, ar fi de preferat sa iei in considerare si modul in care se vor imbraca ele. Daca majoritatea aleg varianta unui costum, cu siguranta vei arata ciudat daca vei purta o pereche de blugi cu o camasa. Totodata, daca mergi la restaurant alaturi de partenera, puteti incerca sa va asortati tinutele. Daca ea alege sa poarte o rochie albastra, tu poti opta pentru o camasa sau o cravata albastra. 

  • Opteaza tot timpul pentru o jacheta

In cazul in care restaurantul la care mergi nu necesita un dress code elegant, este important totusi sa alegi tot timpul si o jacheta care sa se potriveasca cu tinuta ta. Fie ca vorbim despre un blazer sau o jacheta de piele, aceasta piesa vestimentara iti poate face tinuta sa para mult mai bine pusa la punct. 

 
  • Poarta tot timpul camasa in pantaloni

    Indiferent de tipul evenimentului la care participi sau locatia in care se desfasoara, asigura-te de fiecare data ca porti camasa in pantaloni. Nu numai ca iti va face tinuta sa arate mai pusa la punct si mai eleganta, dar te va face si pe tine sa arati mai bine. Totodata, nu uita sa adaugi o curea pantalonilor, pe care poti sa o asortezi cu pantofii.

    2. Idei de vestimentatie pentru iesirile la restaurant

  • Tinuta pentru o cina eleganta

  • Atunci cand participi la o cina eleganta, fie alaturi de parteneri de afaceri sau de persoana iubita, conteaza foarte mult sa alegi hainele potrivite. Astfel, variantele cu care nu poti da gres sunt fie un costum, fie o camasa eleganta combinata cu pantaloni din material si o jacheta sau un sacou. Poti sa adaugi si o cravata sau o esarfa de buzunar daca consideri ca este potrivit evenimentului.
     

  • Tinuta pentru un restaurant casual

Daca restaurantul in care mergi este unul casual, atunci poti scapa usor cu o pereche de blugi simpli, de preferat negri, o camasa de o singura culoare si o jacheta sau un sacou care sa nu fie prea elegant. 
 

  • Tinuta pentru un pranz de afaceri

La un pranz de afaceri, trebuie sa acorzi la fel de multa importanta tinutei pe care o porti, precum ideilor de afaceri pe care urmeaza sa le prezinti. Pentru o tinuta formala, nu vei da gres cu o pereche de pantofi negri, pantaloni din material gri, camasa bleu si un sacou bleumarin in carouri. 

  • Tinuta pentru o intalnire

Cand vine vorba despre o intalnire, situatia poate fi mult mai relaxata, in functie de tipul restaurantului la care mergeti. Daca mergeti, de exemplu, la un restaurant ce serveste si ca bar, te poti imbraca intr-o tinuta lejera, dar care totusi sa iti contureze o prima impresie buna. O pereche de blugi simpli, negri sau albastri, cu un tricou casual si o jacheta sau un sacou relaxat sunt mai mult decat suficiente. Poti completa tinuta cu o pereche de pantofi sport si un ceas in acelasi stil.

Exista numeroase stiluri pe care le poti aborda atunci cand mergi la un restaurant. Trebuie doar sa tii cont de trasaturile tale, de stilul tau personal si de specificul locului pe care il vei frecventa. 

 

Sursă foto: Gama.ro. 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

0722604724 comenzi@gamasibiu.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!